BuitenlandCorona

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de persconferentie dat ‘we op dit moment de slechtste van Europa zijn na Zweden, of met Zweden’. “We hebben dus echt heel veel besmettelijke mensen in Nederland. Ongeveer 160.000 dacht ik vandaag nog, iets hoger.”

Zweden ging in tegenstelling tot de meeste andere landen niet in lockdown. De Zweedse corona-aanpak werd van meet af aan bekritiseerd door de media. Hoe gevaarlijk is de situatie in het land?

Twitteraar bvdstock constateert dat vooraanstaande wetenschappers na een jaar en drie golven nog steeds appels met peren vergelijken zonder enige nuance. Hij wijst erop dat de derde golf over de top heen is:


Als je daarnaast kijkt naar het aantal IC-opnames per miljoen inwoners, vertoeft Zweden al een aantal maanden in de middenmoot. Er was tijdens de derde golf bovendien geen uitschieter.

Belangrijker nog: Zweden noteert al sinds begin februari, dus ook tijdens de derde golf, een ondersterfte:

“Kortom, wat betreft het gebrek aan inzicht in de Zweedse context zijn velen blijkbaar nog steeds in hetzelfde bedje ziek,” aldus bvdstock. “En laat mij ook nog even benadrukken dat die ‘Zweedse aanpak’ volledig binnen het democratisch kader en met respect voor grondrechten tot stand kwam.”

Orthopedagoog Hans Koppies zegt over de analyse: “Verhelderende draad uit het hoge noorden, broodnodig gezien de onzorgvuldige berichtgeving en misinformatie die na een jaar nog steeds de ronde doen.”

4.9 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Mark Rutte is niet in zijn eerste leugen gestikt. Als dat zo was geweest, waren wij al HEEL LANG van hem verlost geweest. Zoveel is wel weer duidelijk na het lezen van dit verhaal.
Waarschijnlijk is het Rutte en de rest van die kliek al heel lang een doorn in het oog, als zij kijken hoe ze de afgelopen tijd in Zweden met deze situatie zijn omgegaan. Nauwelijks lockdowns en alle andere repressieve maatregelen, waar WIJ al maandenlang mee te maken. En ondanks het feit dat wij in Nederland te maken hebben met praktisch het meest strenge regiem op de hele wereld, gaat het hier helemaal niet goed.
Ik schrijf er gelijk bij, dat die zogenaamde besmettingen die worden aangetoond, helemaal niets zeggen over hoe het met die betreffende personen gaat. Zij testen hier ook mensen die nota bene niet eens klachten hebben. Daarbij nog opmerkend dat, dat heeft Hugo de Jonge nu zelf toegegeven, heel veel testen vals positieven aangeven. Wat heb je daar dan nog aan? Onze beleidsmakers kijken al een poosje met argusogen naar een land als Zweden, waar zij een totaal andere aanpak hebben. Als zij daar dan iets negatiefs over kunnen vermelden, dan is dat voor hun goed nieuws. Dat noem ik niet anders dan een afleidingstechniek.

Rob1777
Rob1777
1 jaar geleden

Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen het digitaal paspoort moet hebben.

Dat gaat op deze manier natuurlijk niet lukken daar…

Kromhout
Kromhout
1 jaar geleden

Het opvallende is ook dat Zweden zich wél aan de voorgeschreven protocollen van het WHO heeft gehouden en dus niet zo maar iets heeft gedaan.

Loeske
Loeske
1 jaar geleden

We weten toch allang dat Rutte niets anders doet dan liegen of op zijn minst de waarheid verdraaien. Niets wat uit de mond van die mond komt neem ik nog serieus.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x