Homepagina » Het Complot » Nieuwe film over de false flag die de Eerste Wereldoorlog inluidde
Nieuwe film over false flag die de Eerste Wereldoorlog inluidde

Nieuwe film over de false flag die de Eerste Wereldoorlog inluidde

Op 28 juni 1914 vuurde de Bosnisch-Servische student Gavrilo Princip in Sarajevo twee schoten af. De eerste kogel raakte hertogin Sophie Chotek en de tweede haar echtgenoot, aartshertog Frans Ferdinand, de Oostenrijkse troonopvolger. De Eerste Wereldoorlog was een feit.

In zijn film Franz Ferdinand, Der Angriff waagt de Oostenrijkse regisseur Andreas Prochaska zich aan de gebeurtenis die het startschot gaf voor een oorlog die ruim 16 miljoen levens zou kosten. Het onderzoek naar de toedracht van de aanslag wordt geleid door de Joods-Hongaarse onderzoeksrechter Leo Pfeffer.

Zijn superieuren verwachten van hem maar één conclusie, namelijk dat de Servische overheid achter de aanslag zit. Gavrilo Princip is in hun ogen slechts een stroman. Pfeffer vermoedt dat er iets heel anders aan de hand is en probeert een complot te ontrafelen.

Pfeffer probeert zich staande te houden te midden van alle escalaties, maar ook hij wordt steeds dieper in het web van corruptie getrokken totdat het praktisch onmogelijk voor hem is om zijn integriteit te behouden.

Als voorstander van autonomie voor verschillende bevolkingsgroepen binnen het Oostenrijks-Hongaarse rijk en vanwege zijn behoedzame houding ten opzichte van buurland Servië, was troonopvolger Frans Ferdinand niet geliefd bij de haviken aan het hof die Servië vijandig gezind waren.

De aanslag op de troonopvolger bood hen een excuus om, gesteund door bondgenoot Duitsland, het land binnen te vallen, ook al konden ze vermoeden dat dit zou uitmonden in een groot conflict met Europese grootmachten als Rusland en Frankrijk, die Servië steunden.

Het is dus geen onlogische theorie dat oorlogszuchtige krachten binnen Oostenrijk-Hongarije de aanslag op de dwarsliggende troonopvolger geënsceneerd hebben.

Er zijn diverse theorieën over de beweegredenen van Princip. Het hoofd van de Duitse Generale Staf tijdens de Eerste Wereldoorlog Erich Ludendorff zei dat Princip onderdeel was van een wereldwijd complot van vrijmetselaars. Volgens hem vormden de vrijmetselaars en jezuïeten een geheim bondgenootschap dat de macht had over de wereldfinanciën.

Film: Franz Ferdinand – Der Angriff

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.b
m.b
7 jaren geleden

Ook kijken naar die families die die industrie bezitten die baat hebben bij oorlogen ; grondstoffen als staal, olie, ea. En nog ‘ns depopulatie ook.

Hawks
Hawks
7 jaren geleden

Geschiedenis wordt altijd geschreven door de overwinnaars. Ik vond daarom dit boek een goede analyse geven van de aanloop naar WOI (is geschreven door inwoner van een neutraal land in WOI): De Andere Waarheid door JHJ Andriessen.

emka
emka
7 jaren geleden

boeken tip: Nicholas Baker – Menschenrauch, wie der zweite weltkrieg begann und die zivilisation endete.
Is helaas niet in NL vertaald.

IIS
IIS
7 jaren geleden

Ze lieten er in ieder geval geen gras over groeien… Oprichting Fed 23 december 1913 de private bank waar vanaf dat moment de Amerikaanse overheid moest aankloppen voor het lenen van geld en dus de macht over eigen geld was verloren. En het gelijk daarna uitbreken van de eerste wereldoorlog in juli 1914 en Amerika die neutraal zou blijven tot april 1917 maar daarna werd gedwongen mee te doen. Amerika moest vanaf dat moment tot op heden bij de Fed aankloppen voor het financieren van oorlogen. De Fed c.s. bepalen sinds die tijd het beleid in in heel de wereld. Amerika is niet voor niets de toonaangevende macht op oorlogsgebied en heeft een industrie ontwikkeld die vooral daarin in gespecialiseerd en volkomen afhankelijk is geworden van oorlogen voeren.

x

Check Also

war 1371810 1280

Misleiding en bedrog tijdens herdenking einde Eerste Wereldoorlog. Wie weet nog dat het juist de Amerikanen en Engelsen waren die het hakenkruis gebruikten?

In Parijs herdachten wereldleiders op 11 november ...

We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

Hoewel veel inwoners van Servië pijnlijke herinneringen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x