Homepagina » Buitenland » Plotseling iedereen ziek: Oostenrijks ambulancepersoneel valt uit na coronavaccinatie
oostenrijk
Foto: Pressestelle BFK Urfahr-Umgebung CC BY 2.0

Plotseling iedereen ziek: Oostenrijks ambulancepersoneel valt uit na coronavaccinatie

Het coronavaccin wordt momenteel aangeprezen als wondermiddel in de strijd tegen de coronapandemie. De overheid kocht voor honderden miljoenen euro’s in bij verschillende fabrikanten en probeert de vaccins nu aan zoveel mogelijk mensen te slijten. In veel landen is begonnen met het inenten van zorgmedewerkers.

Maandag waren de ambulanceverpleegkundigen van het Oostenrijkse Rode Kruis in Linz aan de beurt. De dag erna meldden ze zich massaal ziek, blijkt uit een bericht van Linz.news. In plaats van de gebruikelijke 20, konden slechts 13 ambulances volledig bemand worden. Er werd zelfs een oproep gedaan aan vrijwillige paramedici om bij te springen.

Meer mensen ingezet

Andere Oostenrijkse reddingsorganisaties hebben inmiddels voorzorgsmaatregelen genomen. Zo heeft de Samariterbund meer mensen ingezet zodat overdag zoveel mogelijk voertuigen kunnen worden bemand. Blijkbaar is men ook daar bezorgd dat de vaccinatie zal leiden tot massale uitval.

De medewerkers van het Rode Kruis zouden vooral last hebben van koorts en hoofdpijn. Dat het ambulancepersoneel uit Linz over het algemeen slechts lichte bijwerkingen heeft gemeld, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de meesten van hen een goed werkend immuunsysteem hebben, schrijft het Oostenrijkse magazine Wochenblick. In verschillende landen zijn ernstige bijwerkingen waargenomen, waaronder verlammingsverschijnselen en zelfs overlijdens. In sommige gevallen ging het om mensen die verder gezond waren.

Gestopt

Hoewel zij vlak na de vaccinatie stierven, is er volgens de overheid en media geen verband tussen de vaccinatie en de overlijdens. Er is zelfs een man binnen een half uur na toediening van het coronavaccin overleden.

In de meeste gevallen hadden de bijwerkingen betrekking op het Pfizer-vaccin. Ook het vaccin van AstraZeneca zorgt steeds vaker voor problemen. In de Zweedse regio Sörmland is men gestopt met het verstrekken van dit vaccin toen bleek dat één op de vier mensen last had van bijwerkingen.

[Wochenblick]

Volg ons hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
8 maanden geleden

hoe kan men schurkenstaten als de europese die zo massaal moorden nu vertrouwen.

GROW UP !

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Is maar een kleinigheidje.

Cojona zelf schijnt erger te zijn. Verzin ik niet voor de goede orde maar zegt Rutte die het virus d.m.v. de avondklok wil bestrijden.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
8 maanden geleden

Je bent een rund, wanneer je met een vaccinatie stunt!

rop
rop
8 maanden geleden

Een wondermiddel? het is een verlammingsmiddel. en met dit middel hebben ze nog meer middels, dat zijn de maatregels middel, en daar naast de middel angst, het is zeker een wondermiddel, kijk maar wat het allemaal doet, dit wonderbaarlijke middel legt bijna alles plat, welk wondermiddel krijgt dat voor elkaar?

x

Check Also

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

wodarg

Arts Wolfgang Wodarg waarschuwt: dit kan er gaan gebeuren komende winter

We omzeilen de natuurlijke immuniteit door de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x