Buitenaards

Buitenaards leven aangetroffen in meteoriet

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een meteoriet die op 29 december jongstleden in Aralaganwila in het oosten van Sri Lanka neerkwam zijn algen gevonden.

Chandra Wickramasinghe, directeur van het Centrum voor Astrobiologie van de Universiteit van Buckingham, associeert de zogeheten diatomeeën in de meteoriet met de rode regen die onlangs in het land is gevallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wetenschappers spreken van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekking in 500 jaar omdat de meteoriet, die nabij de historische stad Polonnaruwa ter aarde stortte, bewijst dat er leven is buiten de aarde.

Verweven

Na intensief laboratoriumonderzoek in Groot-Brittannië en Sri Lanka concluderen vier onderzoekers in hun rapport (pdf): “We hebben voor het eerst gefossiliseerde diatomeeën in een koolstofhoudende meteoriet ontdekt.”

Het team denkt dat er ook leven kan worden aangetroffen in de komeet waar de meteoriet ooit onderdeel van uitmaakte. Besmetting is volgens de wetenschappers uitgesloten omdat de diatomeeën zijn verweven met de rotsmatrix.

Vuurbal

Op 29 december zagen veel Sri Lankanen hoe een grote vuurbal uiteenspatte. De meteoriet bevatte bij het binnentreden van de atmosfeer vermoedelijk water, organisch materiaal en mogelijk levende cellen.

De rode regen die op veel plaatsen in Sri Lanka is gemeld bevat rode biologische cellen die voor het grootste deel uit arseen en zilver bestaan. Ze worden geassocieerd met een niet-aardse habitat, aldus de onderzoekers.

“In plaats van de mens moet het universum ons vertellen hoe de wereld om ons heen werkelijk in elkaar zit,” concludeerden de wetenschappers. De studie zal worden gepubliceerd in het Journal of Cosmology.

Bron: Newsfirst.lk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Machtig mooi he??Wat mijn Opa aan de water kant altijd al zei als we zaten te vissen, je moet een egoïst zijn om te geloven dat er op aarde alleen maar leven is,is bij deze bewezen.Opa was zo gek nog niet.En dat ik dit mag meemaken noem ik bijzonder gepast, want ik wilde het zo graag bewezen zien.

Frits
Frits
11 jaren geleden

Citaat uit “planeet Epsilon”, mooi boek:
“Die ontelbare melkwegstelsels … en alleen onze aarde bewoond? Alsof de olifant zou geschapen zijn om de vlo te dragen (Cor Ria Leeman 1973)

Redice
Redice
11 jaren geleden

onderzoek naar buitenaards leven is interessant en zeker de moeite waard maar voor mij hoeft er niet meer bewezen te worden dat er leven is buiten de aarde, dat weet een beetje van hersenen voorzien individu sowiezo al dat het er ergens wel is.

m&m
m&m
11 jaren geleden

een meteoriet is dat van een uitelkaar geknalde planeet?
graag een reactie.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x