Financieel

Goldman Sachs deelt duizelingwekkende bonussen uit

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de rijkelijke beloningen die woensdag worden uitgekeerd aan medewerkers van Goldman Sachs.

De Amerikaanse investeringsbank zal in het Verenigde Koninkrijk naar verwachting 8,3 miljard pond (10 miljard euro) aan bonussen uitkeren aan het Britse personeel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De bonussen zullen hoger uitvallen dan vorig jaar, terwijl Britse gezinnen vijf jaar na het begin van de bankencrisis nog altijd worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Dovemansoren

Voorstellen om de bonussen in te dammen lijken in dovemansoren te vallen. De baas van Lloyds Banking Group, een grote bank die overeind werd gehouden met belastinggeld en die dit jaar verlies zal lijden, heeft waarschijnlijk recht op een miljoenenbonus.

De woede richt zich vooral op Goldman Sachs. In 2009 zei de vicevoorzitter van de bank dat ‘ongelijkheid een manier is om betere kansen en welvaart voor iedereen te kunnen bieden’.

Lord Brian Griffith of Fforestfach is van mening dat belastingbetalers ‘de ongelijkheid zouden moeten tolereren’ en hield vol dat banken zich niet moeten schamen voor de rijke beloningen.

Hogere winst

Het afgelopen jaar keerde Goldman nog 7,6 miljard pond (9,1 miljard euro) uit aan salarissen en bonussen. Er zit dit jaar meer geld in de pot omdat het bedrijf een hogere winst heeft gerealiseerd.

Uit onderzoek van de lobbygroep High Pay Centre is gebleken dat de salarissen van Britse bankbestuurders in 10 jaar tijd zijn verdrievoudigd.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Die mensen hebben er natuurlijk wel heel erg hard voor gewerkt en als je ze die bonussen niet geeft gaan ze weg en heb je die geweldige mensen niet meer voor je werken!
Dit was natuurlijk een grapje 😉

KIELHALEN!!!!

Odette
Odette
11 jaren geleden

Daar kan je een heel land uit de crisis halen. Misselijk makend!

Arthur
Arthur
11 jaren geleden

‘ongelijkheid een manier is om betere kansen en welvaart voor iedereen te kunnen bieden’.
hoezo jezelf tegenspreken?

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x