Buitenland

VIDEO: President Poetin legt uit wie ISIS in het zadel houdt

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er gaat momenteel een filmpje rond van een speech die de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst van de internationale discussieclub Valdai op 24 oktober vorig jaar gaf in de stad Sotsji.

Poetin legt in het filmpje uit wie ISIS in het zadel heeft geholpen en van wie de terreurgroep tot op de dag van vandaag steun geniet. Hij zegt dat de huidige imperialistische rol die de Verenigde Staten op het wereldtoneel spelen niet alleen schadelijk is voor de wereld, maar ook voor het land zelf.

De Russische president reageerde op uitspraken van de Amerikaanse president Obama, die afgelopen jaar zei dat ISIS, Rusland en ebola de grootste bedreiging voor de wereld vormden. “Wie heeft ISIS bewapend?” vroeg Poetin. “Wie heeft de Syriërs bewapend die tegen Assad vochten? Wie leverde wapens aan hen?”

Deze huurlingen vechten voor de hoogste bieder en nemen vervolgens de olievelden in, aldus Poetin. “Waarom worden er geen sancties opgelegd aan de partijen die deze olie opkopen? Geloof je dat de VS niet weet wie de olie koopt? Zijn het niet hun bondgenoten die olie van ISIS kopen?”

Poetin wijst ook nog even op de situatie in Libië. Er werd een no-flyzone ingesteld boven het land zodat de luchtmacht van Gaddafi de rebellen niet kon bestoken. “En wat deden jullie vervolgens?” aldus Poetin. “Jullie begonnen het land te bombarderen. Dit was duidelijk in strijd met de resolutie van de VN-Veiligheidsraad.”

De hele speech is hier terug te kijken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x