Buitenland

VIDEO: President Poetin legt uit wie ISIS in het zadel houdt

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er gaat momenteel een filmpje rond van een speech die de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst van de internationale discussieclub Valdai op 24 oktober vorig jaar gaf in de stad Sotsji.

Poetin legt in het filmpje uit wie ISIS in het zadel heeft geholpen en van wie de terreurgroep tot op de dag van vandaag steun geniet. Hij zegt dat de huidige imperialistische rol die de Verenigde Staten op het wereldtoneel spelen niet alleen schadelijk is voor de wereld, maar ook voor het land zelf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Russische president reageerde op uitspraken van de Amerikaanse president Obama, die afgelopen jaar zei dat ISIS, Rusland en ebola de grootste bedreiging voor de wereld vormden. “Wie heeft ISIS bewapend?” vroeg Poetin. “Wie heeft de Syriërs bewapend die tegen Assad vochten? Wie leverde wapens aan hen?”

Deze huurlingen vechten voor de hoogste bieder en nemen vervolgens de olievelden in, aldus Poetin. “Waarom worden er geen sancties opgelegd aan de partijen die deze olie opkopen? Geloof je dat de VS niet weet wie de olie koopt? Zijn het niet hun bondgenoten die olie van ISIS kopen?”

Poetin wijst ook nog even op de situatie in Libië. Er werd een no-flyzone ingesteld boven het land zodat de luchtmacht van Gaddafi de rebellen niet kon bestoken. “En wat deden jullie vervolgens?” aldus Poetin. “Jullie begonnen het land te bombarderen. Dit was duidelijk in strijd met de resolutie van de VN-Veiligheidsraad.”

De hele speech is hier terug te kijken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x