Buitenaards

Buitenaards leven ‘waarschijnlijk’ binnen nu en 10 jaar ontdekt

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Grote wetenschappelijke doorbraken, waaronder de ontdekking van buitenaards leven, worden ‘waarschijnlijk’ binnen nu en 10 jaar bereikt.

Dat blijkt uit een nieuwe rapport van de Chinese Academie van Wetenschappen (CAW).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De CAW publiceerde onlangs ‘Visie 2020: De Opkomende Trends in Wetenschap en Technologie en Strategische Mogelijkheden in China’, waarin tien verschillende onderzoeksvelden worden genoemd. Het gaat om energie, grondstoffen, bouwmaterialen en -nijverheid, informatie, landbouw, volksgezondheid, biologie en natuur, de ruimte, oceanen en wetenschappelijk toponderzoek.

Synthetisch leven

Het rapport voorspelt dat China een grote rol zal spelen binnen 19 van de 22 beoogde ontdekkingen en bevat een blauwdruk voor de wetenschappelijke ontwikkeling van het land.

Eén van de voorspelde ontdekkingen gaat over kunstmatig leven. In 2010 slaagden Amerikaanse wetenschappers er na 15 jaar puzzelen in om een lege cel te laten functioneren door er kunstmatig DNA in te stoppen. De onderzoekers spraken van ‘de creatie van synthetisch leven’. Ze gebruikten een lege cel van de bacterie mycoplasma capricolum.

Buitenaardse ontdekking

‘Visie’ verwacht het komende decennium ook belangrijke buitenaardse ontdekkingen. Er wordt verwezen naar de verkenning van Mars, waar onlangs waterreserves zijn gevonden.

“Door de ontdekking van buitenaards leven zullen mensen de fenomenen met betrekking tot het leven en de bijbehorende regels veel beter leren begrijpen,” aldus ‘Visie’.

Volgens president van de CAW Bai Chunli worden huidige wetenschappelijke trends gedreven door het verlangen naar duurzame ontwikkeling en economische prikkels om te verdienen aan nieuwe ontdekkingen.

Bron: China.org.cn

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max1
max1
10 jaren geleden

Ik hoop het, maar dit soort uitspraken hoor ik nu al 20 jaar roepen door allerlei wetenschappelijke instanties. Vooral het woordje ”waarschijnlijk” in de bovengenoemde tekst doet mij weer twijfelen aan deze uitspraak. Ik denk dat buitenaards leven zich zelf kenbaar zal maken aan ons. Het zal van de ene dag op de andere dag plaatsvinden.

redice
redice
10 jaren geleden

en waarschijnlijk zullen wij er niets van weten…

Zoë
Zoë
10 jaren geleden

Op wikileaks hebben ze het al gevonden.

http://wikileaks.org/cable/2010/01/10DUSHANBE82

Delfia
Delfia
10 jaren geleden

Bah…’ontdekken’! Buitenaardsen moet je ontmoeten!!. Beetje meer respect hoor.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x