Binnenland

Kijk: Op1 nodigt boer uit, laat hem niet uitpraten en zegt dat hij onzin verkondigt

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Veel mensen zagen met stijgende verbazing hoe boer Koos Cromwijk in Op1 werd aangevallen door presentator Hugo Logtenberg. De boer zei dat er ‘grote fouten’ in de stikstofmodellen zitten. Daar moet samen met de sector naar gekeken worden, aldus Cromwijk in Op1.

“Dat is gewoon echt niet waar wat u zegt,” reageerde Logtenberg. “Er is echt geen enkele twijfel over die modellen.” Cromwijk verwees vervolgens naar de uitspraken van professor Han Lindeboom, die in de podcast van Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen zei dat het RIVM-model niet klopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De boer werd onderbroken door Logtenberg: “Dat gaan we uitzoeken, maar dit gaat echt te ver voor deze tafel. De waarheid is dat de stikstofuitstoot in Nederland ongelooflijk hoog is.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Op1 moet zich diep schamen’

De beelden maken veel los. “Boer komt met relevante feiten. ‘Journalist’ blaat erdoorheen dat het niet waar is. Minister Dijkgraaf, die beter weet, houdt zorgvuldig zijn mond want zijn partij D66 zit hier fout. Het boerenprotest is zo terecht,” schrijft Maaike van Charante van OpinieZ.com.

“En dit vindt de ombudsman van de NPO dus tegenwicht aanbrengen door de presentator, zoals ON dat ook moet doen,” zegt journalist Joost Niemoller.

Akkerbouwer Gerrie Kleene-Jager vraagt: “Hoe kan presentator Hugo Logtenberg zo stellig beweren dat de stikstofmodellen kloppen?! Wat ben je dan voor journalist? In ieder geval niet onafhankelijk! Prima optreden van boer Koos, die zich niet zomaar de mond laat snoeren! Op1 moet zich diep schamen!”

Totaal nepnieuws op de NPO

“Dit is nou propaganda. Elke dag weer op de NPO,” klaagt opiniemaker Jan Roos. Financieel journalist Arno Wellens voegt toe: “Totaal nepnieuws op de NPO. De Nederlandse boer heeft de uitstoot van stikstof met 68 procent verlaagd sinds de invoering van de Natura 2000-richtlijn. Dat ging zonder dwang en grondrechten breken. Waarom dan na 30 jaar alsnog dwang?”

“Op1 nodigt een boer uit, laat hem niet uitpraten, zegt dat hij onzin verkondigt en gaat door naar het volgende onderwerp. En dan vraagt men zich af waarom boeren zich niet gehoord voelen,” twittert Emiel Vossen.

Werkzaam voor de landelijke VVD-fractie

Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) wijst erop dat de ‘minzaam glimlachende’ minister Dijkgraaf zojuist een staatsorganisatie heeft ingericht die gaat toezien op wetenschapsinformatie. “D66-Commissarissen van Waarheid gaan daar heel vaak zeggen: ‘Dit is echt niet waar wat u zegt’,” aldus Beertema.

Saillant detail: Logtenberg was eerder werkzaam voor de landelijke VVD-fractie en publiceerde ooit een opiniestuk dat hij samen had geschreven met toenmalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Beval Behari
Beval Behari
1 jaar geleden

Ik zag het inderdaad. Wat me ook opviel was de denigrerende blik van Robbert Dijkgraaf en Karien van Gennip…. bah…. walgelijk.

La Fini
La Fini
1 jaar geleden

Nooit meer spreken met de msm.
Horen bij het foute systeem.
Doodzwijgen die hap.

koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

NPO de propaganda zenders van het kartel !!

JollyJoker
JollyJoker
1 jaar geleden

De varkens zitten niet in de stal, maar bij Demon66 en (daarmee ook) de NPO!
Laat dat heel duidelijk zijn.

Als wij nu niet keihard optreden zijn we als boer/burgers/buitenlui reddeloos verloren. Geen toekomst meer.

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x