BinnenlandCorona

Coronaprotest verboden, Black Lives Matter mag wel demonstreren. ‘Niemand trapt er meer in! We zijn wakker!’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het grote coronaprotest komende zondag op het Malieveld gaat niet door. Johan Remkes heeft de demonstratie verboden. Volgens de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden vormt de wijze waarop de bijeenkomst wordt georganiseerd ‘een gevaar voor de volksgezondheid’.

Onder andere opiniepeiler Maurice de Hond, muzikant Ernst Jansz van Doe Maar, DJ Jean en DJ Paul Elstak zouden bij het coronaprotest zijn. De organisatoren verwachtten minstens 10.000 betogers. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei begrip te hebben voor het verbod.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Zaterdag mag Black Lives Matter wel demonstreren op het Malieveld. Net als op 2 juni willen de deelnemers ‘weer massaal hun stem laten horen’. Eerder kwamen vele duizenden aanhangers van de beweging bijeen op de Dam in Amsterdam. Dat protest mocht ook doorgaan. Sterker nog: burgemeester Halsema nam zelf ook deel aan de demonstratie.

Democratie buiten werking gesteld

De initiatiefnemers stappen naar de rechter. “De democratie is buiten werking gesteld. Daar nemen we geen genoegen mee,” zei woordvoerder Willem Engel. Hij hoopt dat de demonstratie na de uitspraak in kort geding toch nog kan doorgaan.

Veel mensen reageren verbolgen op het besluit. Maurice de Hond twittert: “Den Haag verbiedt de demonstratie van zondag tegen de coronamaatregelen. Goh, dat me dat nu niet verbaast. De autoriteiten lijken steeds meer op de drie aapjes (Ze horen niets, willen niets zien en houden hun mond ook als ze andere opvattingen hebben).”

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “Ooit was Nederland een vrij land. Nu gaat het slechter en slechter: Demonstratie tegen Rutte in Den Haag verboden. Demonstratie voor Black Lives Matter toegestaan.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Gewoon gaan?
Laat je horen voor je medemens!
De vrijheid van ons en onze (klein) kinderen staat op het spel.
Laat je niet tegenhouden door de mensen die dit veroorzaakt hebben

Maria
Maria
4 jaren geleden

Thierry Baudet noemde minister Schouten in een debat een sluipmoordenaar. nou hij is er nog een heel stel vergeten. Had het hele zooitje daar zo maar genoemd. Stelletje ja knikkers.
Praten we over democratie??? Vrijheid om te demonstreren? Referendum afgeschaft
Hoezo creëren we haat en tweedracht.
Het motto van Remkes en RUTTE en de .Jong….VERDEEL EN HEERS.
Wanneer wordt Nederland wakker.

Johan
Johan
4 jaren geleden

Dit is het einde van de schijndemocratie. Er is al nooit een democratie few hier, maar dit is ernstig mensen. Wat volgt er……

Mr.111
Mr.111
4 jaren geleden

? Kort geding!? Justitie is onmiddels al.jarenlang geinfiltreerd met corrupte gekochte rechters . Slechts 1 ding blijft over. REVOLUTIE en de overheid AFZETTEN. Deze vuile verrader kontlikkers van de elite, de Guillotine op . De nep Oranjes included.

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x