Archeologie

Buitenaards organisch materiaal ontdekt in Zuid-Afrikaans gebergte. Geologen doen unieke vondst

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Makhonjwa-gebergte in Zuid-Afrika worden de oudste stenen ter wereld gevonden. Niet al deze stenen zijn van de aarde afkomstig.

Wetenschappers laten weten dat ze er sporen van organisch buitenaards materiaal hebben gevonden in 3,3 miljard jaar oud vulkanisch sediment.

“Het is voor het eerst dat we bewijs hebben gevonden voor buitenaards koolstof in aardse stenen,” reageerde astrobioloog Frances Westall van de Franse overheidsorganisatie voor wetenschappelijk onderzoek CNRS.

Uitzonderlijke kenmerken

De onderzoekers stuitten op een laag gesteente met uitzonderlijke kenmerken.

Het team van Westall ontdekte in het gebergte een twee millimeter dikke laag gesteente die twee soorten organisch buitenaards materiaal bleek te bevatten.

Het is nooit eerder voorgekomen dat wetenschappers in dit soort koolstofhoudende meteorieten organische bestanddelen hebben aangetroffen.

Andere planeten

Het gesteente bleek ook nanodeeltjes nikkel, chroom en ijzer te bevatten, iets wat je gewoonlijk niet aantreft in aardse rotsformaties.

We zouden dit soort organisch materiaal afkomstig uit meteorieten ook kunnen aantreffen op andere planeten, zo denken de onderzoekers.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Geochimica et Cosmichimica Acta.

[New Scientist, Gizmodo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Een miljard jaar, Ha! Ik zou graag de datering methode zien die ze daarbij gebruikt hebben. Klinkt mij als natte vinger werk samen met een hele berg vooringenomen aannames.

Philip
Philip
3 jaren geleden

Een laag van 2 millimeter koolstof…..dat stelt opzicht al niks voor, meer nog, dat laagje zou 3.6 miljard jaren geleden zijn gevormd, de Aarde was op dat moment nog aan het afkoelen/uit gassen.

Dat betekend ook dat ons planetenstelsel nog niet tot rust was/is gekomen, waarbij er nog heel veel stof/gruis/puin aanwezig was in ons planetenstelsel.
Dat betekend ook dat nagenoeg alle planeten in ons planetenstelsel elementen bevatten die afkomstig zijn van de planeten onderling.

Nikkel/chroom en ijzer vind je wel in ons Aardse gesteente terug, het word ook volop gewonnen uit het Aardse gesteente.
Al deze elementen worden diep in onze Aarde gevormd, meer nog, nagenoeg alle rots planeten bevatten deze elementen…..dus wat men daar komt vertellen is compleet van de pot gerukt…hou je bij de feiten!!

De titel is wat verleidelijk, maar het betekend niet dat het buitenaards is in de zin van het woord….dus geen aliens of wat dan ook van dat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x