Homepagina » Binnenland » Tsjechische oud-president doorziet klimaat- en immigratiereligies en neemt stelling tegen gevestigde orde. Bekijk hier zijn lezing
Tsjechische oud-president doorziet klimaat- en immigratiereligies en neemt stelling tegen gevestigde orde. Bekijk hier zijn lezing
Foto: Vaclav Klaus en Robert Gates ontmoeten elkaar in het Pentagon (Wikimedia Commons)

Tsjechische oud-president doorziet klimaat- en immigratiereligies en neemt stelling tegen gevestigde orde. Bekijk hier zijn lezing

Begin deze maand verzorgde de wereldberoemde schrijver en politicus Vaclav Klaus (foto, links) een lezing voor het Renaissance Instituut, het wetenschappelijke bureau van de FVD.

Klaus is bekend geworden als succesvol staatsman en politicus, maar bovendien – en dat is zeer ongewoon – heeft hij tegen de gevestigde orde in nadrukkelijk stelling genomen tegen de heersende opinies op de gevoelige thema’s EU en klimaat.

Hij neemt stelling in het klimaatdebat en doorziet de klimaat- en immigratiereligies van Europa.

Mondiale klimaathysterie

Klaus is voormalig president van Tsjechië (2003-2013). Samen met een andere Vaclav, Havel, verzette hij zich tegen het communisme, bevrijdde hij Tsjechoslowakije van het Sovjet-juk en was hij verantwoordelijk voor de vreedzame ontvlechting van Tsjechië en Slowakije.

Hij staat bekend als groot criticus van de EU en de afgelopen jaren heeft hij zich gericht tegen de mondiale klimaathysterie.

In onderstaande lezing gaat Klaus dieper in op de grote vragen die het Europa van nu bezighouden: immigratie, identiteit en democratie:

[Renaissance Instituut]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

  1. oud president zoekt hobby

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...