Buitenland

Burgers worden helemaal uitgemolken en kaalgeplukt. Leven we al in een superstaat?

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ingrijpende bezuinigingsmaatregelen van de Europese Commissie en de hoge belastingen hebben geresulteerd in de gele hesjes-beweging. Dat heeft de Belgische mensenrechtenactivist Andy Vermaut gezegd tegen het Russische persbureau Sputnik.

“De strijd van de gele hesjes is eigenlijk een schreeuw om hulp,” zei hij, toevoegende dat veel mensen moeite hebben met rondkomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het hebben van een baan is niet langer een garantie dat je een normaal leven kunt leiden in Europa,” aldus Vermaut.

Superstaat

Frankrijk is sinds 17 november vorig jaar in de ban van de gele hesjes. Op 8 december gingen er in het land naar schatting 136.000 mensen de straat op om te demonstreren.

De protesten waren het gevolg van bezuinigingsmaatregelen die in de Europese Unie werden aangenomen na de recessie van 2008, stelde Vermaut.

Hij voegde toe dat de EU veranderd is in een ‘superstaat’ die zijn wil oplegt aan soevereine landen.

Melkkoe

Landen worden gegijzeld en kunnen niet ontkomen aan besparingen en bezuinigingsmaatregelen voor het volk, klonk het.

De gewone burgers blijven een melkkoe voor de overheid, die steeds meer belastingen oplegt, benadrukte Vermaut.

“Er wordt gezegd dat er iets moet worden gedaan aan klimaatverandering, maar velen stellen dat dit door overheden wordt gebruikt om nog meer belastingen op te leggen,” zei hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Alles gaat voorlipig keurig volgens plan. De stop ligt al lang om onze nek. Ze hoeven hem alleen nog strak te trekken. Lees de protocollen van de wijzen van Zion en alles wordt duidelijk.

Elske
Elske
4 jaren geleden

Dit artikel slaat de spijker op zijn kop. Als er voedselbanken nodig zijn, terwijl er 45-50% belasting wordt geheven over (hoge) inkomens en de overheid een overschot heeft van 11 miljard dan mogen we ons afvragen in wat voor staat we leven (de overheid werkt per definitie inefficient!). In de bijbel staat dat er 1/10 zal worden geheven over uw inkomen. Op dit moment, met de directe (inkomen / loon / erf / schenk / vermogen) en indirecte belastingen (denk ook aan BTW, overdrachts-, energie-, assurantie-, motorrijtuigenbelasting, accijns, etc…) is de druk gem. 70%, van uw inkomen dat weer (direct of indirect) richting de staatskas vloeit. Tenminste als u een eerzame, werkende burger bent met een middeninkomen. Absurd en ongehoord. In een tijd dat ook het middeninkomen gewoon niet meer van 1 inkomen kan rondkomen en zelfs bijna niet meer van 2 inkomens. Vind je het vreemd dat de criminaliteit bloeit als de overheid zelf crimineel aan het worden is door zo van de burger te stelen? Minimaal 70% van uw tijd bent u aan het werk voor de overheid. Laat dat goed tot u doordringen.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

De vraag stellen is hem beantwoorden. Toch, Timmerfrans?

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Dat weet ik al lang. Daarom stem ik niet meer.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x