Homepagina » Financieel » Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen
Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen

Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stelt dat er ondanks de pensioenakkoorden toch gekort moet gaan worden op de pensioenen.

De pijn van het korten bij de Nederlandse pensioenfondsen zal een keer moeten worden ondergaan, aldus Dijsselbloem in het tv-programma Buitenhof.

Naar schatting miljoenen Nederlanders gaan gekort worden op hun pensioen. Dat terwijl de lonen van de bestuurders van pensioenfondsen en -uitvoerders weer enorm zijn gestegen.

Twee miljoen

Eén van de bestuurders, Sinke van pensioenuitvoerder Mn, kreeg vorig jaar maar liefst 721.000 euro, blijkt uit onderzoek van de SP. In 2017 kreeg deze bestuurder nog 360.000 euro.

Daarnaast streken vier bestuurders van pensioenuitvoerder APG in 2018 alles bij elkaar bijna twee miljoen euro op.

Bij twee bestuurders van uitvoerder PGGM werd in totaal bijna een miljoen euro bijgeschreven in 2018.

Ongelooflijk

“Het is ongelooflijk,” zei SP-Kamerlid Bart van Kent. “De komende jaren worden vele pensioenen gekort en bestuurders van de pensioenfondsen krijgen tonnen per jaar op de rekening gestort.”

“Het gaat hier om geld van werknemers en gepensioneerden waar zij zichzelf rijkelijk mee belonen,” voegde hij toe.

Faalt

Uit jaarverslagen over 2018 blijkt een duidelijke stijging van de beloningen van de bestuurders.

“Het is duidelijk dat de markt faalt,” klonk het nog.

Bekijk hier het volledige overzicht.

[SP]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Dat hele pensioenstelsel,is gewoon list en bedrog en die klaplopers van pensioenbestuurders verrijken zich heerlijk ,over de ruggen van de hardwerkende mensen die zich een slag in de rondte werken en uiteindelijk financieel leeg gezogen worden,door deze op geld beluste pensioenbestuurders,het word tijd dat wij arbeiders het gewoon niet meer pikken en de straat op gaan, demonstreren tegen dit onrecht en dat we opkomen voor onszelf,samen staan we sterk,want dit riekt naar mijn mening naar uitbuiting,waarom zouden we dat nog langer pikken.

  39 likes
  • Pensioenstelsel, zorgstelsel, politiek, huizenmarkt, financiële markt, oorlogen, handelsoorlogen, consumptiemaatschappij, lenen en schulden, allen ingericht of gecorrumpeerd om de mensheid in slaaf modus te houden. Maar ik heb goede hoop, er komt steeds meer aan het licht en men wordt steeds kritischer en bewuster.

   24 likes
   • Men wordt steeds kritischer en bewuster? In dat geval zou niemand gaan stemmen. Toch laat men zich bang maken en gaat men massaal naar de stembus. Het is de angst die men moet overwinnen, daar gaat het om. Als je angsteloos bent, ga je vanzelf helder denken.

    5 likes
    • Donder is op met je niet stemmen man. Wat is jou plan dan einstein? Het is juist het niet stemmen (wat ik ook jaren niet heb gedaan) wat ervoor zorgt dat de brave burger op die emotionele chanteurs blijven stemmen en wij thuis blijven zitten. Geloof jij maar dat alles een complot is en blijf lekker in je slachtofferrol. Ik stem Fvd en ben ondernemer. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid en kom er wel uit wat die voor het merendeel incompetente geschoolde parasieten ook mogen doen. Angst/cognitieve dissonantie ja leuk maar wat is jou oplossing dan? Ik stem op de partij die voor mij belangrijk agenda punten heeft. Klimaatonzin, weg uit de euro en een normaal immigratiebeleid lijkt me niks meer dan logisch.

     2 likes
 2. Dit is ronduit wraakroepend want wij worden belogen, bedrogen en leeggezogen. Dit spelletje blijft niet duren. Wij kunnen veel slikken maar dit niet meer. Het systeem is rot.

  20 likes
  • Ik kreeg 50 jaar geleden medegedeeld dat ik na 40 jaar mocht stoppen met werken en met pensioen kon gaan.
   NEE, nu door tot 67 jaar en 4 maanden.
   Het pensioen zou gebaseerd zijn op basis het laatst genoten salaris.
   NEE, het is nu gebaseerd op het middelloon.
   Het zou waardevast zijn.
   Nee, zie volgende.
   Het pensioen zou jaarlijks geïndexeerd worden.
   Nee, al 10 jaar niet geïndexeerd. Het wordt misschien zelfs (zeker) gekort.
   Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.
   Al die jaren is iedere maand meer dan 1/4 van mijn salaris ingehouden voor mijn pensioen. (27,6%). Dus gewoon achtergesteld salaris, NIKS uitkering, gewoon eigen geld.
   Als onze (R)overheid de 25.000.000.000,00 die Lubbers uit de ABP-pot geroofd heeft nu terugbetaalt zijn er geen tekorten meer.

   Gezamenlijke waarde pensioenpotten:
   Eind 2007: 683,193 miljard euro
   Eind 2008: 576,049 miljard euro
   Eind 2009: 663,910 miljard euro
   Eind 2010: 746,660 miljard euro
   Eind 2011: 802,201 miljard euro
   Eind 2012: 916,876 miljard euro
   Eind 2013: 951,466 miljard euro
   Eind 2014: 1133,424 miljard euro
   Eind 2015: 1148,156 miljard euro
   Eind 2016: 1265,534 miljard euro
   Eind 2017: 1338,065 miljard euro
   Eind 2018: 1322,572 miljard euro
   Tussenstand 2019: 1.600.000.000.000,00 euro (1.6 biljoen €)

   Dat is €. 94.000,- per inwonende van Nederland. Van baby tot grijsaard!
   Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 6,5 procent per jaar (=104 miljard). Echter, de door de (r)overheid en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. 
   Het geld klots tegen de plinten op. Jaarlijks maken de pensioenen vele miljarden €uro’s winst maar doen zich voor als de armste kerkratten.
   De pensioenuitvoerders hebben zich een salaris tussen de 250.000 en 600.000 €uro’s.

   Als straks onze pensioenpotten verdeeld gaan worden over de Europese landen zullen de arme(?) landen daar heel blij mee zijn en kunnen ze daar nog eerder met pensioen.
   Kijk ook eens naar de grote tekorten in de pensioenpot van “onze” europarlementariërs.
   Maar die betalen weinig premie, worden niet gekort, en krijgen een riant pensioen, rara.
   Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Als het Europarlement niet ingrijpt is het fonds tussen 2024 en 2026 helemaal leeg. Een groot probleem dat dan mogelijk op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. Uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer het leeg is.

   1 likes
 3. Dit is flink kort door de bocht zeg. Jullie weten niet hoeveel rendement die mensen voor ons behaalt hebben ? Het is hier steeds meer sensatie na kluiven.

  4 likes
  • Een stelletje vieze en smerige oplichters zijn het!! Uit hetzelfde hout gesneden als Pablo Escobar en El Chapo..
   Zij verrijken zich ten koste vd mensen die zich hun hele leven kapot hebben gewerkt!
   Allemaal de gevangenis in voor onbepaalde tijd en laten ze die viezerik van een Rutte en z n bende gluiperds in Den Haag er ook bijgooien!!

   8 likes
  • @Orwell, jij weet wel hoe geweldig goed ze presteren ? Er worden nog steeds gigantische winsten geboekt op de beurzen. Het aantal rijke mensen en de totale rijkdom is gigantisch gestegen, maar niet voor de gewone mensen. Dat komt grotendeels van diezelfde aandelen beurzen. Het kan dus wel, alleen dankzij die waardeloze zakkenvullers bij de pensioenpotten gaat juist daar waar de grote kansen liggen toevallig alles mis. Toeval ?????

   4 likes
 4. Tja, dan deed Holleeder het tenminste nog openlijk.

  12 likes
 5. Dat salaris is natuurlijk stuitend maar slechts kruimelwerk bij wat er in totaliteit in verkeerde zakken verdwijnt. Het is zo’n onnoemelijke smak geld wat er in die potten zit, daar komt bij dat de inleg zelfs groter is dan het uitgekeerde kapitaal. Er is hoe dan ook sprake van gigantische lekkages. Dat zou nu eens tot de bodem moeten worden uitgezocht.

  11 likes
 6. Elke financiële instelling is in feite een diefstal systeem. Het is een kleinere uitvoering van de wereldwijde macht structuur. Het zijn allemaal financiële constructies waarmee het geld en de welvaart van het volk naar de top wordt gesluisd, naar de goddeloze hebzuchtigen die hun ziel aan de duivel hebben verkocht.

  11 likes
  • Jammer van je afsluiter. Laat religie er toch buiten. In de VS zijn de tv dominees het rijkst geworden door te graaien. Religie is een mooie manier om de mensen onder de duim te houden. Althans, in de Middeleeuwen etc…. wanneer gaan we eens denken alsof we in het jaar 2019 zijn? Een wereld zonder religie zou toch mooi zijn…. maar verder heb je gelijk, wat mij betreft.

   0 likes
  • Onzin, heb jij je weleens verdiept in geld/financieren? Het is het niet kennen van de spelregels dat je verliest. Rijke mensen worden rijk door schulden te maken. En rijke mensen zijn vaak juist degene die het echte gevaar (de overheid/socialisme/communisme) zien en daar mee om weten te gaan. Van geld word je niet rijk

   0 likes
 7. Laten we 1keer het hele land plat leggen staken,
  AOW 65 pensioen 65, bestuurders oppakken, pensioen is van ons.
  Oud Prim Kok liet er de Betuweroute van aanleggen die niet gebruikt wordt voor vele miljarden.

  4 likes
  • @Rinus, pensioen is van ons ???? Het geld wat je op de bank hebt na noeste arbeid is nog niet van jou. Je mag er pas over beschikken als de bank er mee instemt.. Dat wil in de nabije toekomst (als het cash geld is afgeschaft) dus zeggen dat je braaf doet wat er van je verwacht wordt anders geen geld en geen eten !!!! Dat wordt onze toekomst als we denken braaf te moeten zijn en blijven denken dat we toch niets te verbergen hebben.

   5 likes
 8. En dat rendement steken ze graag in eigen zak

  7 likes
 9. Deze bedragen worden enkel betaald aan de oplichters zodat hun geweten gesust wordt en de oplichting kan doorgaan. Toegegeven wordt dat de één na de andere misinvestering is gedaan en toch trekken deze mensen net als in de banken bonussen die elke verbeelding van de gewone man tarten.

  5 likes
 10. Rutte moest erbij zijn (laatste onderhandelingen)
  over pensioen.
  Dat zegt werkelijk alles, we zijn er uit er word niet,gekort.
  Maffia bende en we blijven het pikken.

  4 likes
 11. Dit is pure diefstal. Maar niemand doet er wat tegen. Je wordt zelfs AFGEPERST.

  3 likes
 12. Het word tijd om een green arrow op ze af te sturen

  2 likes
 13. Beste mensen, er zijn geen pensioenpotten. Al het geld dat z.g. op pensioenrekeningen staat bestaat uit schulden die nog geind dienen te worden. Dus als je in de V.S. hebt geinvesteerd als pensioenfonds. Wapen-industrie bijvoorbeeld, dan krijg je daar JSF’s voor terug. En daar zitten we niet op te wachten. Dus m.a.w. Alles wat je investeert in de V.S. is weggegooid geld. Krijg je niets van terug, tenzij je genoegen neemt met waardeloos vreten of oorlogstuig en wellicht een paar Tesla’s voor de rijke leaserijders. Tis ff wennen vanuit de Verzorgingsstaat weer retour naar de Middeleeuwen…….. Valt trouwens niet mee om meer dan 7 miljard apen in het gareel te houden. Overigens reken ik mijzelf daar ook toe.

  2 likes
 14. 1000 eu wordt 15000 euro over 40 jaar, las ik laatst eens in een boek over beleggen. Moet je niet vragen hoeveel er maandelijks door die pensioenfondsen belegd wordt en hoeveel dit over veertig jaar opbrengt!
  En toch maar blijven zeggen dat er te weinig geld is om uit te geven aan pensioenen 🙂

  1 likes
 15. Praten,praten,praten de meeste mensen hebben geen idee wat tegen zulke praktijken ze moeten doen( ook ik niet) we hebben daarvoor hulp nodig, maar van wie??? Als dit bekend is, sluit ik me daarbij graag aan. Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven, en verdeel en heers, een van de leuzes die door de overheid ( Rutte) graag gebruikt wordt

  1 likes
 16. Het volk of elk individu is altijd onderhevig aan de grillen van de machthebbers van welk macht ze ook hebben, ze zullen altijd op hun manier de mensen beetje voor beetje uitkleden op het gebied van het financiële plaatje ,niet teveel ineens ,nee geleidelijk aan zodat men er een beetje gewend aan raakt , word het geaccepteerd en dan volgt er weer een beetje zodat het net niet escaleert ,,handig trucje van deze financiële stellingen en ze hebben genoeg excuus ervoor , lijkt me beter dat een ieder gewoon zijn pensioen of alles waar men financieel niet mee eens bent eens op te zeggen zodat ze hun macht gaan verleizen,,let wel op het volk of elk mens houd deze instellingen en is zelf de oorzaak van hun macht die ze daar door behouden

  1 likes
 17. Die pensioenen dienen beheerd te worden en niet mee gespeculeerd te worden, daar gaat het al fout!

  0 likes
 18. Owat zeuren we weer, vanachter onze laptop, tablet of telefoon…. wat hebben we het slecht in Nederland. Straks wordt het weer winter en zitten we in ons stevige huis met de kachel aan. Lekker warm…. ik lees hier alleen maar jaloezie. We hebben het best goed in Nederland. En ja, jullie weten ook dat dat waar is.

  Degenen die niet kunnen reageren omdat ze simpelweg geen internet kunnen betalen, die mogen klagen. Jullie en ik niet.

  0 likes
  • Volgens mij gaat het er niet om of we het goed hebben of niet, het gaat er om dat jij als werknemer verplicht pensioen af draagt om daarna er van te kunnen genieten.
   Alleen de beheerders speculeren ermee en als het fout gaat tsja jammer dan, ik noem dat diefstal.
   Maar goed er wordt dus minder uitgekeerd dus als ik straks nieuwe banden voor mijn auto nodig heb dan schroef ik bij jou de wielen onder je auto uit (als je die hebt) ben benieuwd of jij dan nog steeds niet klaagt.

   0 likes
   • Ja die heb ik. Mag je ook gerust proberen. Ik hoop dat ze passen.

    0 likes
   • Helemaal eens Wil t.o.v. Kees. Dat zijn allemaal van die dooddoeners van Kees. “We hebben het toch goed; wat klaag je nou”. Dan sluit je elke discussie. Weet je wat mij ook zo “afzeikt” ? Mensen die SP of GL stemmen en dan niet een windmolen in de achtertuin willen hebben, omdat deze het uitzicht bederft of herrie maakt. Dat soort volk………..en daar zit NL vol mee. Vandaar…………

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

groenlinks

GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ...

fakkeltocht

Immense mensenmassa op de been in 100 Franse steden tijdens fakkeltocht tegen Macron. Mainstream media, wat gebeurt hier?

Op donderdagavond was er een immense mensenmassa ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.