Homepagina » Financieel » Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen
Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen

Het is ongelooflijk. Kijk hoeveel pensioenbestuurders bij elkaar graaien, terwijl u gekort wordt op uw pensioen

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stelt dat er ondanks de pensioenakkoorden toch gekort moet gaan worden op de pensioenen.

De pijn van het korten bij de Nederlandse pensioenfondsen zal een keer moeten worden ondergaan, aldus Dijsselbloem in het tv-programma Buitenhof.

Naar schatting miljoenen Nederlanders gaan gekort worden op hun pensioen. Dat terwijl de lonen van de bestuurders van pensioenfondsen en -uitvoerders weer enorm zijn gestegen.

Twee miljoen

Eén van de bestuurders, Sinke van pensioenuitvoerder Mn, kreeg vorig jaar maar liefst 721.000 euro, blijkt uit onderzoek van de SP. In 2017 kreeg deze bestuurder nog 360.000 euro.

Daarnaast streken vier bestuurders van pensioenuitvoerder APG in 2018 alles bij elkaar bijna twee miljoen euro op.

Bij twee bestuurders van uitvoerder PGGM werd in totaal bijna een miljoen euro bijgeschreven in 2018.

Ongelooflijk

“Het is ongelooflijk,” zei SP-Kamerlid Bart van Kent. “De komende jaren worden vele pensioenen gekort en bestuurders van de pensioenfondsen krijgen tonnen per jaar op de rekening gestort.”

“Het gaat hier om geld van werknemers en gepensioneerden waar zij zichzelf rijkelijk mee belonen,” voegde hij toe.

Faalt

Uit jaarverslagen over 2018 blijkt een duidelijke stijging van de beloningen van de bestuurders.

“Het is duidelijk dat de markt faalt,” klonk het nog.

Bekijk hier het volledige overzicht.

[SP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dirk
dirk
1 jaar geleden

Dat hele pensioenstelsel,is gewoon list en bedrog en die klaplopers van pensioenbestuurders verrijken zich heerlijk ,over de ruggen van de hardwerkende mensen die zich een slag in de rondte werken en uiteindelijk financieel leeg gezogen worden,door deze op geld beluste pensioenbestuurders,het word tijd dat wij arbeiders het gewoon niet meer pikken en de straat op gaan, demonstreren tegen dit onrecht en dat we opkomen voor onszelf,samen staan we sterk,want dit riekt naar mijn mening naar uitbuiting,waarom zouden we dat nog langer pikken.

MrB
MrB
Reactie op  dirk
1 jaar geleden

Pensioenstelsel, zorgstelsel, politiek, huizenmarkt, financiële markt, oorlogen, handelsoorlogen, consumptiemaatschappij, lenen en schulden, allen ingericht of gecorrumpeerd om de mensheid in slaaf modus te houden. Maar ik heb goede hoop, er komt steeds meer aan het licht en men wordt steeds kritischer en bewuster.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  MrB
1 jaar geleden

Men wordt steeds kritischer en bewuster? In dat geval zou niemand gaan stemmen. Toch laat men zich bang maken en gaat men massaal naar de stembus. Het is de angst die men moet overwinnen, daar gaat het om. Als je angsteloos bent, ga je vanzelf helder denken.

Wout
Wout
Reactie op  Straalmans
1 jaar geleden

Donder is op met je niet stemmen man. Wat is jou plan dan einstein? Het is juist het niet stemmen (wat ik ook jaren niet heb gedaan) wat ervoor zorgt dat de brave burger op die emotionele chanteurs blijven stemmen en wij thuis blijven zitten. Geloof jij maar dat alles een complot is en blijf lekker in je slachtofferrol. Ik stem Fvd en ben ondernemer. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid en kom er wel uit wat die voor het merendeel incompetente geschoolde parasieten ook mogen doen. Angst/cognitieve dissonantie ja leuk maar wat is jou oplossing dan? Ik stem op de partij die voor mij belangrijk agenda punten heeft. Klimaatonzin, weg uit de euro en een normaal immigratiebeleid lijkt me niks meer dan logisch.

Jelled
Jelled
1 jaar geleden

Dit is ronduit wraakroepend want wij worden belogen, bedrogen en leeggezogen. Dit spelletje blijft niet duren. Wij kunnen veel slikken maar dit niet meer. Het systeem is rot.

Shadow1100
Shadow1100
Reactie op  Jelled
1 jaar geleden

Ik kreeg 50 jaar geleden medegedeeld dat ik na 40 jaar mocht stoppen met werken en met pensioen kon gaan.
NEE, nu door tot 67 jaar en 4 maanden.
Het pensioen zou gebaseerd zijn op basis het laatst genoten salaris.
NEE, het is nu gebaseerd op het middelloon.
Het zou waardevast zijn.
Nee, zie volgende.
Het pensioen zou jaarlijks geïndexeerd worden.
Nee, al 10 jaar niet geïndexeerd. Het wordt misschien zelfs (zeker) gekort.
Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.
Al die jaren is iedere maand meer dan 1/4 van mijn salaris ingehouden voor mijn pensioen. (27,6%). Dus gewoon achtergesteld salaris, NIKS uitkering, gewoon eigen geld.
Als onze (R)overheid de 25.000.000.000,00 die Lubbers uit de ABP-pot geroofd heeft nu terugbetaalt zijn er geen tekorten meer.

Gezamenlijke waarde pensioenpotten:
Eind 2007: 683,193 miljard euro
Eind 2008: 576,049 miljard euro
Eind 2009: 663,910 miljard euro
Eind 2010: 746,660 miljard euro
Eind 2011: 802,201 miljard euro
Eind 2012: 916,876 miljard euro
Eind 2013: 951,466 miljard euro
Eind 2014: 1133,424 miljard euro
Eind 2015: 1148,156 miljard euro
Eind 2016: 1265,534 miljard euro
Eind 2017: 1338,065 miljard euro
Eind 2018: 1322,572 miljard euro
Tussenstand 2019: 1.600.000.000.000,00 euro (1.6 biljoen €)

Dat is €. 94.000,- per inwonende van Nederland. Van baby tot grijsaard!
Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 6,5 procent per jaar (=104 miljard). Echter, de door de (r)overheid en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. 
Het geld klots tegen de plinten op. Jaarlijks maken de pensioenen vele miljarden €uro’s winst maar doen zich voor als de armste kerkratten.
De pensioenuitvoerders hebben zich een salaris tussen de 250.000 en 600.000 €uro’s.

Als straks onze pensioenpotten verdeeld gaan worden over de Europese landen zullen de arme(?) landen daar heel blij mee zijn en kunnen ze daar nog eerder met pensioen.
Kijk ook eens naar de grote tekorten in de pensioenpot van “onze” europarlementariërs.
Maar die betalen weinig premie, worden niet gekort, en krijgen een riant pensioen, rara.
Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Als het Europarlement niet ingrijpt is het fonds tussen 2024 en 2026 helemaal leeg. Een groot probleem dat dan mogelijk op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. Uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer het leeg is.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Tja, dan deed Holleeder het tenminste nog openlijk.

Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Dat salaris is natuurlijk stuitend maar slechts kruimelwerk bij wat er in totaliteit in verkeerde zakken verdwijnt. Het is zo’n onnoemelijke smak geld wat er in die potten zit, daar komt bij dat de inleg zelfs groter is dan het uitgekeerde kapitaal. Er is hoe dan ook sprake van gigantische lekkages. Dat zou nu eens tot de bodem moeten worden uitgezocht.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Elke financiële instelling is in feite een diefstal systeem. Het is een kleinere uitvoering van de wereldwijde macht structuur. Het zijn allemaal financiële constructies waarmee het geld en de welvaart van het volk naar de top wordt gesluisd, naar de goddeloze hebzuchtigen die hun ziel aan de duivel hebben verkocht.

Kees
Kees
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Jammer van je afsluiter. Laat religie er toch buiten. In de VS zijn de tv dominees het rijkst geworden door te graaien. Religie is een mooie manier om de mensen onder de duim te houden. Althans, in de Middeleeuwen etc…. wanneer gaan we eens denken alsof we in het jaar 2019 zijn? Een wereld zonder religie zou toch mooi zijn…. maar verder heb je gelijk, wat mij betreft.

Wout
Wout
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Onzin, heb jij je weleens verdiept in geld/financieren? Het is het niet kennen van de spelregels dat je verliest. Rijke mensen worden rijk door schulden te maken. En rijke mensen zijn vaak juist degene die het echte gevaar (de overheid/socialisme/communisme) zien en daar mee om weten te gaan. Van geld word je niet rijk

Orwell
Orwell
1 jaar geleden

Dit is flink kort door de bocht zeg. Jullie weten niet hoeveel rendement die mensen voor ons behaalt hebben ? Het is hier steeds meer sensatie na kluiven.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Orwell
1 jaar geleden

@Orwell, jij weet wel hoe geweldig goed ze presteren ? Er worden nog steeds gigantische winsten geboekt op de beurzen. Het aantal rijke mensen en de totale rijkdom is gigantisch gestegen, maar niet voor de gewone mensen. Dat komt grotendeels van diezelfde aandelen beurzen. Het kan dus wel, alleen dankzij die waardeloze zakkenvullers bij de pensioenpotten gaat juist daar waar de grote kansen liggen toevallig alles mis. Toeval ?????

Rico
Rico
Reactie op  Orwell
1 jaar geleden

Een stelletje vieze en smerige oplichters zijn het!! Uit hetzelfde hout gesneden als Pablo Escobar en El Chapo..
Zij verrijken zich ten koste vd mensen die zich hun hele leven kapot hebben gewerkt!
Allemaal de gevangenis in voor onbepaalde tijd en laten ze die viezerik van een Rutte en z n bende gluiperds in Den Haag er ook bijgooien!!

Louise
Louise
1 jaar geleden

En dat rendement steken ze graag in eigen zak

Ron
Ron
1 jaar geleden

Deze bedragen worden enkel betaald aan de oplichters zodat hun geweten gesust wordt en de oplichting kan doorgaan. Toegegeven wordt dat de één na de andere misinvestering is gedaan en toch trekken deze mensen net als in de banken bonussen die elke verbeelding van de gewone man tarten.

dna
dna
1 jaar geleden

Dit is pure diefstal. Maar niemand doet er wat tegen. Je wordt zelfs AFGEPERST.

Rinus
Rinus
1 jaar geleden

Rutte moest erbij zijn (laatste onderhandelingen)
over pensioen.
Dat zegt werkelijk alles, we zijn er uit er word niet,gekort.
Maffia bende en we blijven het pikken.

x

Check Also

rutte

Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de ...

pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x