Mens en Dier

Cadeautje van Kaag vlak voor haar afscheid: middeninkomens gaan méér belasting betalen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Vrijdag verscheen er een jubelbericht in het AD: ‘Koopkrachtcijfers Prinsjesdag uitgelekt: zoveel ga jij er komend jaar op vooruit’.

Wie verder leest, komt al snel tot de sombere constatering dat middeninkomens gepakt gaan worden. “Om alle plannen te bekostigen, gaan hogere middeninkomens wel meer belasting betalen over een deel van het inkomen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door de hoge inflatie zouden zij over een groter deel van hun inkomen het lagere belastingtarief (ongeveer 37 procent) betalen, maar die grens wordt nu verlegd, waardoor ze over een groter deel van hun inkomen het hoogste tarief (49,5 procent) gaan betalen.

Wanneer pakt deze heks haar bezem?

“Sigrid Kaag geeft nog een laatste duw voor haar vertrek!” constateert ingenieur Arash Mashadi. “Ik heb het al vaker gezegd. Uiteindelijk komen ze het bij jou halen!”

“Wanneer pakt deze heks haar bezem en laat ze Nederland met rust?” vraagt Mashadi.

Journalist Eric van de Beek merkt op: “Cadeautje van Sigrid Kaag vlak voor haar afscheid van de Kamer.”

Haagse werkelijkheid

Econoom Martin Visser schrijft in zijn nieuwsbrief dat de middeninkomens en hoge inkomens de prijs betalen. Het koopkrachtverlies is in het huidige jaar groter dan in het voorjaar nog gedacht, omdat de inflatie veel hoger is dan het Planbureau in maart voorspelde.

Komend jaar gaan veel groepen erop vooruit, maar dat is niet genoeg om de minnen in 2022 en 2023 goed te maken, benadrukt Visser.

Hij wijst erop dat het politieke beeld en de werkelijkheid uit elkaar beginnen te lopen. “De politiek staart zich nu blind op het plaatje van 2024 en zegt: zie je, iedereen erop vooruit. Maar veel mensen ondervinden dat het desondanks steeds lastiger is om rond te komen en snappen die Haagse werkelijkheid niet.”

Nare erfenis

Het demissionaire kabinet laat een nare erfenis achter voor de volgende regeringsploeg, concludeert Visser.

SER-voorzitter Kim Putters waarschuwde in een interview al dat de kans groot is dat middengroepen richting de onderkant afglijden als de druk op die groepen groter wordt. “Het gaat niet alleen om koopkrachtreparaties van mensen die in armoede zitten, maar ook om te voorkomen dat steeds meer mensen daarin terechtkomen.”

4.8 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
8 maanden geleden

Tja. Dit is natuurlijk vanaf dag 1 de opzet: iedereen afhankelijk van de Staat.

Torenhoge huizenprijzen, torenhoge huren, cojonaschulden, onbetaalbare energie, onbetaalbare “zorg”, hoge studieschulden, ouderen afknijpen, onbetaalbare dagelijkse boodschappen en als laatste torenhoge belasting over alles, liefst meerdere keren.
En is dat om de minder bedeelde Nederlanders te steunen? Of om de zorg uit het moeras te halen?
Nee.

Het is om de EU te betalen, Oekraïne te “steunen”, wapens te geven aan Zelensky de coke-snuiver, massa-immigratie op gang te houden en asielzoekers te vertroetelen.

En het demissionair kabinet maar doorregeren en een groot deel van het volk slaapt verder.

Het wachten is op de grote klap.

Annette
Annette
8 maanden geleden

DIT is toch precies de bedoeling van die vreselijke gasten, die alléén maar uitvoeren wat hun door het World Economic Forum, bij name van Klaus Schwab, wordt opgedragen?

IK ben althans totaal niet verbaasd. IEDEREEN die de afgelopen jaren het politieke toneel heeft gevolgd, zou dat ook niet moeten zijn.

GOED. de, inmiddels al tot de onderklasse behorende, Nederlandse bevolking, wordt nog eventjes een worteltje toegeworpen, om ervoor te zorgen, dat ze nu niet al direct in de afgrond terecht komen.

En WAAROM zou dat zijn? Omdat ze niet NU al een soort van volksopstand willen.

Ik DENK dat het daar nog te vroeg voor is.

Maar….. de middenklasse: DAAR valt zeker nog wel wat te halen. Deze mensen hebben nog WEL wat vlees op de botten. Dus dat kan minder.

In feite is het allemaal zo doorzichtig als maar kan. Langzaam maar zeker wordt er toegewerkt naar het ultieme doel van het WEF:

YOU WILL OWN NOTHING, BUT YOU WILL BE HAPPY!

En nog, tot op de dag van vandaag, weet het merendeel van de mensen, die je daarover iets wilt vertellen, niet wat je daarmee bedoelt.

Eigenlijk is er ook maar één partij,die de afgelopen JAREN ons daarover heeft geïnformeerd. En dat is natuurlijk het Forum voor Democratie.

Het is natuurlijk niet voor niets, dat de Haagse kliek deze partij zo verschrikkelijk graag een kopje kleiner wilt maken.

Daar komt nog bij, dat door de dagelijkse propagandazenders een vals beeld wordt geschapen van de werkelijkheid. En helaas stemmen er nog steeds teveel mensen hierop af.

Terug naar de middenklasse. OOK daar, de groep die tot nu toe nog redelijk het hoofd boven water heeft kunnen houden, zal het alsmaar moeilijker worden.

Uiteindelijk heeft het kartel maar één doel voor ogen: Iedereen afhankelijk maken van een bassisinkomen en daarbij TOTALE controle over al ons doen en laten.

Wat dat inhoudt? Ik denk dat dat voor de meeste lezers en lezeressen geen geheim meer is.

Antiislam
Antiislam
8 maanden geleden

Dit hebben ze wel verdiend zelf voor gekozen hoeveel hebben er een partij programma gelezen,.. Niet veel denk ik gewoon stemmen op wie je leuk vind jo en veel tv kijken dat helpt ook mee om de juiste keuze te maken….

Johannes
Johannes
8 maanden geleden

Al dat geld van burgers in de Europese landen gaat vlgs mij naar een aparte rekening om dus die Tristan city te bouwen. Hiervoor moeten ook mensen sterven ‘genocide plan’ door verkeerd voedsel, vaccinatie, global warming aangestuurd door HAARP en andere mogelijkheden en dus ook oorlog. Aub pak het hele plaatje en blijf niet hangen op één ding.

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x