Homepagina » Buitenland » Canada en VS begraven onder sneeuw, veel records aan diggelen. ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’
canada

Canada en VS begraven onder sneeuw, veel records aan diggelen. ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’

Het ‘sneeuwt’ records in de Verenigde Staten en Canada. Beide landen hebben te kampen met zware sneeuwstormen.

St. John’s, de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland en Labrador, werd vorige week vrijdag bedolven onder 76,2 centimeter sneeuw: een absoluut record.

Nooit eerder gezien

Het leger werd opgeroepen om te helpen bij het opruimen van de sneeuw. Veel inwoners zaten vast in hun ondergesneeuwde huizen.

Burgemeester van St. John’s Danny Breen zei: “Ik heb nooit eerder de combinatie van een dergelijke hoeveelheid sneeuw, intensiteit van de sneeuwval en windsnelheden gezien waarmee we hier de afgelopen dagen te maken kregen.”

Voor zijn eigen deur lag een 178 centimeter dikke laag sneeuw.

“De sneeuw voor mijn voordeur is hoger dan ikzelf,” zei hij. “Ik kan mijn auto’s op de oprit niet zien.”

Ottawa

Ook in de Canadese hoofdstad Ottawa ging een record aan diggelen.

Rond Ottawa Airport viel op zaterdag 18 januari 14,3 centimeter sneeuw. Het vorige record voor die dag dateerde uit 1978, meldt CTV News.

Volgens Environment Canada viel er in het weekend alles bij elkaar 53,3 centimeter in Ottawa.

Waterloo

De sneeuwstorm zorgde ook voor een nieuw record in Waterloo. Daar viel op 18 januari 16 centimeter sneeuw.

Meteoroloog Rob Kuhn zei dat er letterlijk een lading sneeuw op de stad is ‘gedumpt’.

VS

Het beeld was hetzelfde in de VS. In Detroit werd een 150 jaar oud sneeuwrecord gebroken en Brainerd in de staat Minnesota werd getroffen door een recordbrekende sneeuwstorm.

In Brainerd viel op 17 januari 19,3 centimeter sneeuw. Het oude record voor die dag dateerde uit 1967 en bedroeg 7,6 centimeter.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Het zal nog kouder worden als volgend jaar Europa klaar is, dan komen we er nooit meer uit en is het afwachten op een totale oorlog. Politici blijven ondanks leugens en bedrog gewoon zitten, vreemde krachten zijn hier aan het werk. Heb je kinderen verwenz e en neem ze mee naar een pretpark, belast ze verder niet want volgend jaar is het over en uit, omvolking gaat nu heel snel we worden uitgeroeid. Dat is echte kou

  • Henk Azie schreef:

   @Willem, beste ik heb ergens een oproep gelezen, weet niet meer waar, om met een groep echte Nederlanderd in Oost Europa of Rusland de authoriteiten te vragen om daar een Nederlandse kolonie op te zetten. Zodat we als echte Nederlanders onze cultuur etc kunnen voortzetten, uiteindelijk wordt net als palestijnen en N-Amerikaanse autotchtonen ons thuisland ontnomen. Ik heb sympathie voor dit idee. Ik zie mijzelf als vluchteling, laatste keer dat ik in Nederland was, zag ik dat het al ver over twaalven is.
   Verdrag van Straatsburg en EU resolutie zijn de oorzaak hiervan. Toen de Schengen akkord van toepassing werd passeerde ik toevallig de Grebbeberg, en keek met grote frustratie en schaamte naar de namen van de gevallenen die hun leven voor niets opgeofferd hebben. Een systeem van partijen heeft alleen maar een extra barriere tussen mens en politiek opgeworpen, eerst de politicus, dan de partij, dus bmlijft er weinig over om het landsbelang te behartigen. De schijn oppositie PVV noemt het Straatsburg nooit, zaait alleen maar tweedracht, en FvD heeft al hier en daar laten zien ook maar een verdienmodel te zijn, dus verwacht niet dat er iemand in Den Haag is die iets voor ons zal doen. De bejaarden ( babyboomers) opzij geschoven met onpopulaire maatregelen, wordt zelfs aan een zelfmoord pil gewerkt, omdat deze groep nog kan vergelijken de goede tijden(na de oorlog tot jaren 70) met de nu slechte tijden.
   Als deze generatie opgeruimd is dan heeft de elite niets meer te vrezen!

   • Willem schreef:

    Ben er van op de hoogte Henk, weet dat Pvv en Fvd en iedereen die zich openbaar opwerpt als dienaar of beschermer van het landsbelang (een Jensen of wat dan ook) allemaal een dubbele agenda hebben, bewust of onbewust. Een Nederlandse kolonie is helemaal geen gek idee. Agenda 21, wat gewoon inhoudt dat er in 2021 geen weg terug meer is en heel Europa een ware nazistaat is wil er bij de meeste mensen nog steeds niet in. Die denken dat ze in 2021 weer mógen stemmen en dan komt het goed, maar er wordt niet meer gestemd het is gewoon einde verhaal. Maar toestemming om een Nederlandse “kolonie” te beginnen in een ander land onder deze omstandigheden, heeft dat überhaupt nog een kans van slagen?

    • Henk Azie schreef:

     Als we met een grote groep als politiek vluchteling aan melden met investering en ontwikkelings plannen. Maw gaan bedragen aan de lokale economie, dus onze kennis delen, zo maar een gedachte.

     • Willem schreef:

      Ja daar heb je het al Henk, ik ben te oud voor Australie en over 7 jaar 70, in mijn hoofd nog 35 trouwens, zit alleen met een oud lijf en en ook niet al te veel om te investeren na 2 huwelijken en 2 bedrijfjes op de fles door die nep crisis en meer van die onzin. Zou voor mn kinderen en kleinkinderen wel wat zijn, die hebben goed werk en verstand.

 • Jan schreef:

  1979 hadden wij dit ook. Van alle tijden dus?

 • Davidoff schreef:

  De aardbol is gedraaid mensen daardoor krijg je dit dus.

 • Pjoter schreef:

  Op alle fronten word ik reeds bé en véroordeeld, door ande/allo/bui/ (hoe moet ik dit nu uiten zonder strafrechtelijk vervolgd te worden)
  Wat goed was is nu fout en andersom

 • x

  Check Also

  politicus

  Politicus slaat alarm over coronakampen in Canada: ‘Wat is hier aan de hand?’

  Een Canadese politicus heeft de noodklok geluid ...

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  >