Wetenschap

Tijdreizen is zeker mogelijk. Professor laat zien hoe je naar de toekomst kunt gaan

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdreizen naar de toekomst is zeker mogelijk. Dat stelt professor Brian Greene van de Columbia University in een video van Tech Insider.

“We weten hoe we dat moeten doen omdat Einstein ons meer dan 100 jaar geleden de weg heeft gewezen,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is verrassend hoe weinig mensen hier echt van op de hoogte zijn,” vervolgt hij.

Langzamer

Als je de ruimte ingaat, bijna de lichtsnelheid bereikt en vervolgens teruggaat, verstrijkt de tijd langzamer. Als je uitstapt kom je dus terecht op planeet aarde in de toekomst. Je reist als het ware naar de toekomst.

Als je daarnaast dicht in de buurt van bijvoorbeeld een neutronenster of zwart gat verblijft, verstrijkt de tijd ook langzamer. Als je vervolgens weer op aarde komt, bevindt je je opnieuw in de toekomst.

Tijdreizen naar het verleden is volgens professor Greene een ander verhaal. Sommige natuurkundigen claimen dat het mogelijk is om via wormgaten naar het verleden te gaan. Einstein schreef hier ook over.

Binnendoor

“Het is een soort brug, van de ene locatie in de ruimte naar de andere,” zegt Greene. “Het is een soort tunnel die je in staat stelt om binnendoor te gaan.”

Later werd ontdekt dat je van het ene moment in de tijd naar een ander moment in de tijd kunt gaan als je de openingen van een wormgat manipuleert.

De ene opening leidt naar het verleden en de andere naar de toekomst. “We weten alleen niet of wormgaten echt bestaan,” legt Greene uit. “Er zijn dus veel onzekerheden.”

Bekijk de video hieronder:

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

kom je dus in de toekomst terecht, ontvang je een achterstallige belastingaanslag, dus nee laat maar

salvar
salvar
6 jaren geleden

als je dood gaat kan je een nieuwe (of oude ) tijdslijn kiezen je kan er ook voor kiezen om weer in de middeleeuwen terug te komen maar moet wel je leven verder daar leven.
denk ik ,kan het mis hebben natuurlijk.

Jay
Jay
6 jaren geleden

Dat reizen met bijna de lichtsnelheid klinkt leuk en aardig, maar doe het eerst maar eens… Vervolgs ben ik erg benieuwd wat een meteoriet ter grote van een zandkorrel, tennisbal, voetbal etc voor een effect heeft op het ruimtevaartuig, al zijn er dan naast tijdreizen vast ook shields als science-fact.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Ik zou ervoor zorgen, met een team, dat alle voorouders van kwaadwilligen, terugvallen naar het aap-niveau. En dan verhinderen dat ze zich kunnen ontwikkelen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x