Mens en Dier

Australische peuter (3) leest 10 boeken per week (video)

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl zijn leeftijdsgenoten worstelden om het alfabet te beheersen leerde de driejarige Sean Mathavan 150 hoofdsteden uit zijn hoofd.

De peuter kan ook alle staten, territoria en belangrijke waterwegen van Australië benoemen. Hij kan lezen en schrijven, het alfabet in gebarentaal uitbeelden en kent alle tafels.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Moeder Seema Mathavan denkt dat haar zoon een fotografisch geheugen heeft. Ze vertelde dat hij voor zijn eerste verjaardag al woorden uit boeken las. Nu kan hij boeken lezen die voor de basisschool zijn bedoeld.

“Toen hij geboren werd wist ik dat hij anders was. Hij is erg alert en altijd erg actief. Hij wil altijd maar leren,” zei Seema.

Hoogste klasse

Afgelopen jaar lieten de ouders van het jongetje hun enige kind onderzoeken door de Sydney Child Assessment and Testing Service. Hij werd gelijk in de hoogste klasse van intellectueel vermogen geplaatst, boven 95 procent van de overige testpersonen.

Het stel kijkt nu waar ze hun hoogbegaafde zoon het beste naar school kunnen sturen. Sean’s vader zei dat zijn zoon nog nooit naar school is geweest, maar simpelweg geïnteresseerd was in het leven.

20 boeken

“We gaan elke twee weken naar de bibliotheek en iedere keer leent hij 20 boeken,” zei hij. “Straks heeft hij alle boeken al gelezen voordat hij naar school gaat.” Het zal vast niet lang duren voordat Sean zijn boeken inruilt voor medische tijdschriften, want de peuter wil graag arts worden.

Ondertussen probeert hij zijn ouders te overtuigen af te reizen naar de enige plek op aarde die hem enorm verbaast. Hij heeft veel over Antarctica gelezen in boeken, maar kan niet begrijpen waarom het continent geen hoofdstad heeft.

Bron: Dailytelegraph.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
11 jaren geleden

Ik heb het idee dat deze moeder te veel leerstof aan het kind geeft. In mijn ogen is dit niet meer gezond. Tot een bepaalde hoogte kan je maken je kind leerstof te geven.
Dit kind slaat zeker een stukje jeugd over, dat is triest vind ik.

cr
cr
11 jaren geleden

de wonderen zijn de wereld nog niet uit .mooi als je zo een kind heb, heeft toch wel met deze tijd te maken denk ik .

Eden
Eden
11 jaren geleden

Eén van de Indigo’s? 🙂

bijttel
bijttel
11 jaren geleden

Het probleem van deze hele vroege vaardigheden is dat kinderen ze ook al snel weer vergeten, als het niet onderhouden wordt. Kinderen nemen supergemakkelijk dingen op, maar laten het ook makkelijk weer los als ze het niet regelmatig gebruiken.
Dit is volgens mij overigens geen dwang van de moeder, maar het kind zelf dat een enorme drang heeft om te leren. Dat komt voor, Dymph.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x