
Terwijl zijn leeftijdsgenoten worstelden om het alfabet te beheersen leerde de driejarige Sean Mathavan 150 hoofdsteden uit zijn hoofd.
De peuter kan ook alle staten, territoria en belangrijke waterwegen van Australië benoemen. Hij kan lezen en schrijven, het alfabet in gebarentaal uitbeelden en kent alle tafels.
Moeder Seema Mathavan denkt dat haar zoon een fotografisch geheugen heeft. Ze vertelde dat hij voor zijn eerste verjaardag al woorden uit boeken las. Nu kan hij boeken lezen die voor de basisschool zijn bedoeld.
“Toen hij geboren werd wist ik dat hij anders was. Hij is erg alert en altijd erg actief. Hij wil altijd maar leren,” zei Seema.
Hoogste klasse
Afgelopen jaar lieten de ouders van het jongetje hun enige kind onderzoeken door de Sydney Child Assessment and Testing Service. Hij werd gelijk in de hoogste klasse van intellectueel vermogen geplaatst, boven 95 procent van de overige testpersonen.
Het stel kijkt nu waar ze hun hoogbegaafde zoon het beste naar school kunnen sturen. Sean’s vader zei dat zijn zoon nog nooit naar school is geweest, maar simpelweg geïnteresseerd was in het leven.
20 boeken
“We gaan elke twee weken naar de bibliotheek en iedere keer leent hij 20 boeken,” zei hij. “Straks heeft hij alle boeken al gelezen voordat hij naar school gaat.” Het zal vast niet lang duren voordat Sean zijn boeken inruilt voor medische tijdschriften, want de peuter wil graag arts worden.
Ondertussen probeert hij zijn ouders te overtuigen af te reizen naar de enige plek op aarde die hem enorm verbaast. Hij heeft veel over Antarctica gelezen in boeken, maar kan niet begrijpen waarom het continent geen hoofdstad heeft.
VIDEO: Is this Australia’s smartest kid?
Bron: Dailytelegraph.com.au
Gerelateerd:
- 15-jarige ontwikkelt test die alvleesklierkanker 168 keer sneller opspoort
- Egyptische tiener ontwikkelt kwantumaandrijving voor ruimteschepen
- ‘Ze bestelen ons’: meisje dat banken ontmaskert is internetsensatie (video)
- Geniale schooljongen (16) lost 350 jaar oude vraagstukken op
- 16-jarige Canadese ontdekt antiverouderende werking van houtpulp
Ik heb het idee dat deze moeder te veel leerstof aan het kind geeft. In mijn ogen is dit niet meer gezond. Tot een bepaalde hoogte kan je maken je kind leerstof te geven.
Dit kind slaat zeker een stukje jeugd over, dat is triest vind ik.
de wonderen zijn de wereld nog niet uit .mooi als je zo een kind heb, heeft toch wel met deze tijd te maken denk ik .
Eén van de Indigo’s? 🙂
Het probleem van deze hele vroege vaardigheden is dat kinderen ze ook al snel weer vergeten, als het niet onderhouden wordt. Kinderen nemen supergemakkelijk dingen op, maar laten het ook makkelijk weer los als ze het niet regelmatig gebruiken.
Dit is volgens mij overigens geen dwang van de moeder, maar het kind zelf dat een enorme drang heeft om te leren. Dat komt voor, Dymph.