Homepagina » Buitenland » Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda
davos
Foto: World Economic Forum CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World Economic Forum begonnen. De wereldtop is bijeen om te praten over de belangrijkste onderwerpen in de wereldpolitiek.

Na een jaar van afwezigheid is ook de Amerikaanse president Trump aanwezig.

In 2018 was hij voor het eerst op het elitefeestje, waar hij zich eerder kritisch over had uitgelaten.

Laagste in 50 jaar

Hij ging tijdens zijn speech onder meer in op de economische situatie in de Verenigde Staten.

“De werkloosheid is de laagste in 50 jaar, lager dan onder elke andere president in de geschiedenis,” zei hij.

Ook meldde hij dat er voortgang is geboekt in handelsbesprekingen met China, Mexico en Canada.

“De relatie met China was nog nooit zo goed als nu,” zei hij in Davos.

Greta Thunberg

Hij liet er geen misverstand over bestaan hoe hij denkt over de klimaatalarmisten.

Trump veegde de vloer aan met ‘onheilsprofeten’ die in klimaatverandering de ondergang van leven op aarde zien.

Hij doelde hiermee op activisten als Greta Thunberg, die bij zijn toespraak aanwezig was.

“We moeten die eeuwige onheilsprofeten met hun voorspellingen over de apocalyps verwerpen,” zei de president in een bomvolle zaal.

Gekke waarzeggers

Hij hekelde de mensen die een warmer klimaat en natuurrampen als een nauwelijks beheersbaar en door mensen veroorzaakt fenomeen zien.

Hij noemde ze ‘erfgenamen van de gekke waarzeggers van weleer’.

Trump zei dat de doemdenkers eerder al fout zaten toen ze ‘crises door overbevolking, massale sterfte en het opraken van de olie voorspelden’.

Hij zei dat zij het slecht met de samenleving voor hebben en ‘alle aspecten van ons leven willen controleren’.

Bureaucratie

President Trump stapte eerder uit het klimaatakkoord van Parijs. “Ik roep alle landen op: bevrijd je burgers van de bureaucratie,” zei hij.

Kort ervoor had de 17-jarige Thunberg in Davos geklaagd dat er ‘nog vrijwel niets is gedaan om de opwarming van de aarde te stoppen’ en ‘dat het klimaat ten onder gaat’.

En vlak voordat Trump het woord kreeg, zei de Zwitserse bondspresidente Simonetta Sommaruga dat ‘de wereld in brand staat’.

Bekijk Trumps speech hieronder:

[World Economic Forum]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. De magnetische polen verschuiven, de aarde gaat door een cyclus. Er is inderdaad klimaatverandering, maar niet door invloed van de mens of ons Co2 uitstoot.

  31 likes
  • paniekpanjakanariepietje

   klimaat is niet belangrijk die verandert altijd drastisch.. maar we moetten de natuur helpen ja inderdaad.. en ons zelf. WANNEER KOMT DE TIJD DAT DE VERENTOOIEN PRESIDENT WORDEN IPV DE MAATPAKKEN DE ECHTE AARD VOLKEN WORDEN NIET GEHOORD OF HOREN DIE OOK BIJ DE KLIMAATGEKKIES ALS EEN INDIAAN ZEGT DAT DE IJZEREN SLANG DOOR HET LAND KRUIPT

   hwt westen zal moetten leren knielen en willen leren van native volken. en mensen bouwen in plaats van machines en systemen. net zolang tot iedereen is klaar met ‘repelstelen’..

   7 likes
  • Klimaat heeft helemaal niets te maken met de mensheid, dit wordt ons allemaal aangepraat door de media en de mensen die hun kinderen misbruiken voor de klimaatgekte! Ook in Nederland hebben we inmiddels zo’n klimaatjochie die wordt misbruikt door ouders en deze robot Jette, schaamteloos!
   Ooit waren er hier de ijstijden, wie hadden toen schuld aan het klimaat, de dieren, de planten??
   We worden hier knettergekt gemaakt door de elite om ons maar een schuldcomplex aan te praten en uiteindelijk gaat het erom om de burgers voor de kosten op te laten draaien!!
   Maar ja, alles moet kapot, de boeren moeten weg om plek te maken voor woningbouw en voor wie zijn die woningen bestemd, voor de zielige migranten??

   Nederland, een bananenland geworden, kan me voorstellen dat steeds meer inwoners gaan immigreren naar het buiten land. WEG MET DIT KABINET, MET VRIJMETSELAAR RUTTE, DE LEUGENAAR, EEN PUPPET VAN BRUSSEL/VN, IK GRUW VAN DIE LACHENDE NAR!!

   5 likes
 2. Dus als de elite snotneus Greta uitnodigt, zegt dat veel over het niveau waarop zij denken……

  29 likes
  • ik begrijp niet wat deze gehypnotiseerde autistische snotneus hier te zoeken heeft.
   ga terug naar school en let nu eens op .wanneer je docent biologie, het onderwerp fotosynthese behandelt.
   en kom nog eens terug als je echt in de klimaatwetenschappen bent afgestudeerd, en je echt het verschil kent tussen Klimaat enWeer.
   amen.

   9 likes
  • Dat geldt dan ook als de elite de megalomane narcist Trump uitnodigt…….

   7 likes
  • greta is voldoende. schelden zegt iets over jezelf.

   1 likes
   • Greta is een autist, heeft Asper, daarom is het juist diep triest dat ouders zo hun kind misbruiken voor de klimaatgekte! Het kind kan het niet helpen, daarvoor heeft ze veel te weinig kennis van klimaat.
    Maar meneer Soros vond dit prima, net zoals Hitler kinderen inzette voor zijn snode plannen, juist ja, de Hitlerjugend. Oude tijden herleven en wij moeten en mogen hier niet in meegaan en WAKKER WORDEN!!

    10 likes
   • Uw reactie ook

    0 likes
 3. De wereld staat in brand? Waar haalt deze socialistische gek dergelijke onzin vandaan? Als er al iets in brand staat dan zijn deze branden aangestoken door criminele organisaties van haar eigen soort die daarmee angst, hel en verdoemenis willen verspreiden en zo de klimaathysterie verder en groter aan proberen te zwengelen.

  Klimaatverandering is het nieuwe georganiseerde terrorisme geworden, een duizenenden miljarden groot verdienmodel voor bloeddorstige waanzinnigen die multimiljardair groot willen worden door iedereen of zelfs de hele wereld in grote financiële ellende te storten.

  Dergelijke grootverdieners middels klimaatterrorisme zijn op dit moment de omvangrijkste bedreiging voor de mensheid, groter dan het klimaat ooit zou kunnen zijn.

  26 likes
 4. En kijk de Donald heeft geen briefje nodig om ze verhaal te vertellen, wat ben ik trots op mijn 2e paspoort en de U.S. flag.
  Trouwens wie is die kale??

  15 likes
  • Zo jammer dat Trump geen tweelingbroer heeft; zou hij zo aan de slag kunnen in Europa. En dan gelijk de Zionisten “opruimen”. Zionisme=het grootste kankergezwel van de laatste honderd jaar. Plato: ” De meest gehate man is hij die de Waarheid spreekt”. Ik kan zo iemand opnoemen die de meest gehate man was van de 20e Eeuw en Trump is het van de 21e Eeuw. Je kunt geen TV zender opzetten de laatste tijd of je wordt overspoeld met Anti-Germanistisch propaganda. En maar “zeiken” over de Tweede Wereldoorlog. Al meer dan 70 jaar moet ik de verhalen lezen/aanhoren over de Shoah’s. Alsof dit volk het enige volk is dat geleden heeft. Ga lekker naar je eigen Klaagmuur en laat mij met rust. Mijn (schoon-) en familie heeft in kampen vertoefd en zijn beschadigd. Alle Babyboomers in de gehele Eu zijn vergiftigd met een schuldgevoel en zijn in feite 2e generatie Oorlog slachtoffers. En de familie Bauer/Rothschild van Lockheed draait een omzetje van meer dan 1.100.000.000.000 dollar per jaar in de oorlogsindustrie. Sjalom.

   16 likes
  • Trots op een vlag? Gekkie.
   Zorg dat je trots op jezelf kunt zijn.

   7 likes
 5. Sta eerder achter Trump dan achter dat hangbuikzwijntje van de eu!

  11 likes
  • Trum staat eerder achter, jouw. Want het is Amerika first, hij naait alles en iedereen.

   1 likes
   • HE? Nooit gehoord van TTIP en Ceta? daar heeft Trump de ondehandelingen van stilgelegd.. Mooi want dat was een doodsteek voor de Europese bedrijven, enkel Amerikaanse multinationals zouden er beter van worden zoals Monsato en dergelijke.
    Tuurlijk Amerika first, ieder land moet zo denken. Eigen land eerst dan de rest. Of wil jij extra belasting betalen omdat het in Spanje ofzo slechter gaat?
    Trump naait niemand, hij heeft handelsverdragen stopgezet waar enkel multinationals de zakken mee konden vullen en de landen zelf geen zak aan verdienen.
    Dan nog de ISDS clausule.
    ISDS

    Er kwam veel kritiek op het mechanisme van Investor-to-state dispute settlement (ISDS), dat een grote rol zou gaan spelen binnen TTIP. De ISDS was een clausule in het verdrag die investeerders de mogelijkheid zou geven om een land dat zich niet aan de verdragsverplichtingen houdt voor een internationaal arbitragetribunaal te dagen. Deze procedure zou buiten de nationale rechter om gaan en zou vaak voor het grote publiek verborgen blijven. Bovendien zouden binnenlandse bedrijven er geen gebruik van kunnen maken. Ook zou het niet mogelijk zijn om in beroep te gaan tegen een beslissing van de ‘investeerder-staatarbitrage’.

    Veel organisaties waren kritisch op de ISDS omdat het multinationals in staat zou stellen om, buiten de rechter om, schadevergoedingen te eisen wanneer verwachte winsten aangetast worden door Europese of nationale regels. Zelfs als deze regels er zijn om mensen of milieu te beschermen.
    Maarja dat vertellen ze niet bij de NOS, wel bij RTLZ trouwens…
    Trump heeft Europa behoed voor een grote fout, enkel die gasten in Brussel konden hiermee lekker hun zakken vullen omdat ze allemaal nevenfucties als CEO bij juist ‘die’ multinationals. Europa of liever gezegd Brussel naait alles en iedereen. 😉

    10 likes
 6. Chemtrails en Haarp veroorzaken onze gedeeltelijke opwarming.
  Bij helder weer is het koud, bij chemtrailweer is het warmer.
  We worden besodemieterd.

  11 likes
 7. Coen Vermeeren heeft een boek vertaalt over vrije energie. Zegt veel dat deze systemen er wel zijn maar ecomisch het huidige systeem zo vrranderen dat ze niet worden toegepast.

  Dat mensen massaal ziek zijn is gewoon door onnatuurlijk voedingspatroon en vervuiling.

  Klimaatmaatregelen zijn doorgaans toch minder vervuilend. Ook al hebben ze niet zo veel invloed op milieu.

  7 likes
 8. In Limburg kun je zomaar dikke holle pijpen van 1500 meter lang de grond in rammen. Warmtewisselaartje ertussen en iedereen lekkere warme voeten in de winter en ‘s-zomers het aircootje aan. Want wie verdienen er nu het meest aan olie? De tussenhandelaartjes van Wallstreet met voornamelijk verbasterde Duitse namen. Sjalom.

  4 likes
 9. How many times have you woken up and prayed for the rain?
  How many times have you seen the papers apportion the blame?
  Who gets to say?
  Who gets to work and who gets to play?
  I was always told at school, everybody should get the same

  How many times has the weatherman told you stories that made you laugh?
  You know it’s not unlike the Politicians and leaders, when they do things by half
  Who gets the job
  Of pushing the knob?
  That sort of responsibility, you draw straws for it if you’re mad enough
  There’s always the sun (always the sun)
  Mm-hmm, there’s always the sun
  Always, always (always the sun)

  https://www.youtube.com/watch?v=cYQTL-ws6p4

  Het is de ZoN !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

energietransitie

Professor waarschuwt alvast: ‘Energietransitie loopt uit op regelrechte ramp’

De prominente SPD’er Fritz Vahrenholt waarschuwde tijdens ...

dodelijke coronavirus

Dodelijke coronavirus toch afkomstig uit laboratorium in Wuhan? Chinese wetenschappers komen met baanbrekend rapport

Het dodelijke coronavirus is waarschijnlijk afkomstig uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.