Gezondheid

Cannabis beschermt tegen negatieve effecten van sociale uitsluiting

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science is gebleken dat cannabis beschermt tegen sociale pijn.

Het onderzoek bewijst voor het eerst dat cannabis de negatieve emotionele gevolgen van sociale uitsluiting kan verzachten, aldus Timothy Deckman van de Universiteit van Kentucky.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De studie, waar 7040 participanten bij betrokken waren, borduurde voort op eerder onderzoek waaruit een overlap tussen fysieke en sociale pijn was gebleken.

Cannabinoïdereceptor

Cannabis beïnvloedt net als paracetamol de cannabinoïdereceptor CB1 in het brein. Ze werden tijdens de studie allebei gebruikt voor de behandeling van fysieke pijn. CB1 is een receptor die bij stimulatie voor het effect van eetbuien kan zorgen, een bekend nevenverschijnsel van cannabisgebruik.

Uit het eerste deel van de studie bleek dat cannabisgebruikers die zich eenzaam voelden een hogere eigenwaarde en betere mentale gezondheid hadden dan mensen die zich eenzaam voelden en geen cannabis gebruikten.

Gedurende het tweede deel van de studie bleek dat mensen die geregeld cannabis gebruikten en last hadden van sociale pijn minder kans liepen om depressief te worden.

Gepatenteerd

In het derde deel van de studie werd gekeken naar eenzaamheid, cannabisgebruik en depressie onder middelbareschoolleerlingen. Het gebruik van cannabis bleek onder leerlingen die zich eenzaam voelden minder vaak te leiden tot depressie. Bij leerlingen die zich niet eenzaam voelden had cannabis weinig invloed op depressie.

“Cannabis is in het verleden al gebruikt om fysieke pijnklachten te behandelen en uit onze bevindingen blijkt dat de drug mogelijk ook kan worden gebruikt om emotionele pijn te verzachten,” concludeerden de onderzoekers.

De medicinale werking van cannabinoïden als antioxidant en neurobeschermer is sinds 2003 gepatenteerd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. De vraag is dan ook waarom cannabisgebruik in de VS op federaal niveau verboden blijft.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
11 jaren geleden

Vreemd, toen ik jaren leden nog regelmatig wiet rookte voelde ik me juist onder invloed erg onrustig en depressief.
Het was net als of ik onder invloed met mijn neus op de feiten gedrukt werd van wat zich werkelijk in mijn leven afspeeld.
Dat veroorzaakte juist onrust en een verminderde eigenwaarde…. en ik rookte echt met beleid…

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zolang het mij kankervrij houdt en ik me er ontzettend goed bij voel, is al het goede wat er bijkomt, een mooi meegenomen iets!!Overigens was dit artikel kwa inhoudt al bekend.Zie eens http://www.uitjebol.nl de Nederlandse drugsbijbel?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Dit was de vraag.De medicinale werking van cannabinoïden als antioxidant en neurobeschermer is sinds 2003 gepatenteerd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. De vraag is dan ook waarom cannabisgebruik in de VS op federaal niveau verboden blijft.OMDAT HET FARMACEUTJE HET LIEVER OP HAAR MANIER DOET.En die zijn dikke vriendjes met de overheid van de VS.

Linda
Linda
11 jaren geleden

‘De vraag is dan ook waarom cannabisgebruik in de VS op federaal niveau verboden blijft.’

Onze vrienden van Bigpharma misschien?

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x