Buitenland

Vreedzame revolutie IJsland gecensureerd (video)

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Econoom en redacteur van News of Iceland Steinar Bjornsson spreekt over de vreedzame revolutie in IJsland en hoe de bevolking van het land zonder enige vorm van geweld het systeem heeft veranderd.

Na de kredietcrisis liet de IJslandse overheid de banken omvallen. In 2011 stuurde de overheid een aantal FBI-agenten naar huis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Begin deze maand bleek dat de IJslandse minister van Buitenlandse Zaken de politie dat jaar heeft opgedragen agenten van de Amerikaanse FBI niet te helpen bij hun onderzoek naar klokkenluiderwebsite Wikileaks.

Hoewel IJsland zich vriendelijk opstelt voor Wikileaks onthulde oud-Nationaal Veiligheidsadviseur Zbigniew Brzeziński tijdens een uitzending van de Amerikaanse publieke omroep op 2 december 2010 dat Julian Assange een inlichtingenofficier van de Mossad is en dat ‘Wikileaks’ een platform moet bieden voor Israëlische inlichtingen.

Afgelopen jaar concludeerde leider van de IJslandse IMF-delegatie Daria V. Zakharova dat ‘de benadering die de eilandstaat koos [na het uitbreken van de crisis] tot een verrassend sterk herstel heeft geleid’.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evolva
Evolva
11 jaren geleden

Een land naar m’n hart, ben al een tijdje echt aan het overwegen om naar daar te gaan wonen. Jammer dat hun taal zo moeilijk is om te leren. Ik volg hun verhaal al van sinds 2006, en ik heb alle respect voor de mensen daar. Een land dat failliet is erweer bovenop krijgen op 5j tijd. Echt WAAW en een voorbeeld voor ons allen.

Evolva
Evolva
11 jaren geleden

Jammer dat ze niets vertellen over de referendum’s die er geweest zijn. De overheid besloot om eens naar het volk te luisteren en heeft een paar van deze gehouden en dan ook uitgevoerd naar de wil van het volk. Iets wat ze beter eens in alle westerse landen zouden houden.

m&m
m&m
11 jaren geleden

zo zie je maar en daar is het licht niet uitgegaan en er is ook geen oorlog uitgebroken,zoals jpb ons vertelde als we uit de eu stappen.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Het eiland koos voor de echte vrije markt benadering, geen bemoeienis tussen markt en commercie, zoals het hoort te zijn. IJsland zal op zijn uitgaven moeten letten omdat banken geen schuld papier zullen afnemen indien dat risicovol is en de overheid helpt de commerciele werled niet meer, die moet gewoon concurrerend, flexibel en gezond zijn. Waarbij men zelf verantwoordelijk is voor de risico´s. Iets dat in Europa ongekend is omdat wij hier altijd of socialisme of corporatisme hebben gehad. IJsland is wakker geworden en hier op de website wordt gedaan alsof zij het wile hebben uitgevonden, terwijl IJsland enkel dat doet waar de meeste op dit forum zo tegen zijn, men omarmt de vrije markt. Geen vieze verstrengeling van vooral linkse partijen die de economie willen sturen(wat altijd fout afloopt), en bedrijven die op deze manier de poltieik in hun richting kunnen sturen, bij het uitschakelen van concurentie en zo de winst en hiermee de staatsinkomsten zogenaamd verhogen.

In IJSland mag men nu alle winst zelf houden, want daar heb je met ondernemen immers het recht op, zoals je ook het recht hebt om failliet te gaan bij wanbeleid. Leve de Vrije Markt en leve IJsland omde weg hiervoor vrij te maken en aan te toennen dat dit veel sneller herstel brengt, dan economie sturende poltiici die in het normale leven niet eens een baan zouden hebben! Omdat zij de kwaliteiten missen die nodig zijn in de echte wereld.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x