Homepagina » Buitenland » Vreedzame revolutie IJsland gecensureerd (video)
Vreedzame revolutie IJsland gecensureerd

Vreedzame revolutie IJsland gecensureerd (video)

Econoom en redacteur van News of Iceland Steinar Bjornsson spreekt over de vreedzame revolutie in IJsland en hoe de bevolking van het land zonder enige vorm van geweld het systeem heeft veranderd.

Na de kredietcrisis liet de IJslandse overheid de banken omvallen. In 2011 stuurde de overheid een aantal FBI-agenten naar huis.

Begin deze maand bleek dat de IJslandse minister van Buitenlandse Zaken de politie dat jaar heeft opgedragen agenten van de Amerikaanse FBI niet te helpen bij hun onderzoek naar klokkenluiderwebsite Wikileaks.

Hoewel IJsland zich vriendelijk opstelt voor Wikileaks onthulde oud-Nationaal Veiligheidsadviseur Zbigniew Brzeziński tijdens een uitzending van de Amerikaanse publieke omroep op 2 december 2010 dat Julian Assange een inlichtingenofficier van de Mossad is en dat ‘Wikileaks’ een platform moet bieden voor Israëlische inlichtingen.

Afgelopen jaar concludeerde leider van de IJslandse IMF-delegatie Daria V. Zakharova dat ‘de benadering die de eilandstaat koos [na het uitbreken van de crisis] tot een verrassend sterk herstel heeft geleid’.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Evolva schreef:

  Een land naar m’n hart, ben al een tijdje echt aan het overwegen om naar daar te gaan wonen. Jammer dat hun taal zo moeilijk is om te leren. Ik volg hun verhaal al van sinds 2006, en ik heb alle respect voor de mensen daar. Een land dat failliet is erweer bovenop krijgen op 5j tijd. Echt WAAW en een voorbeeld voor ons allen.

  0 likes
 • Evolva schreef:

  Jammer dat ze niets vertellen over de referendum’s die er geweest zijn. De overheid besloot om eens naar het volk te luisteren en heeft een paar van deze gehouden en dan ook uitgevoerd naar de wil van het volk. Iets wat ze beter eens in alle westerse landen zouden houden.

  0 likes
 • m&m schreef:

  zo zie je maar en daar is het licht niet uitgegaan en er is ook geen oorlog uitgebroken,zoals jpb ons vertelde als we uit de eu stappen.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Het eiland koos voor de echte vrije markt benadering, geen bemoeienis tussen markt en commercie, zoals het hoort te zijn. IJsland zal op zijn uitgaven moeten letten omdat banken geen schuld papier zullen afnemen indien dat risicovol is en de overheid helpt de commerciele werled niet meer, die moet gewoon concurrerend, flexibel en gezond zijn. Waarbij men zelf verantwoordelijk is voor de risico´s. Iets dat in Europa ongekend is omdat wij hier altijd of socialisme of corporatisme hebben gehad. IJsland is wakker geworden en hier op de website wordt gedaan alsof zij het wile hebben uitgevonden, terwijl IJsland enkel dat doet waar de meeste op dit forum zo tegen zijn, men omarmt de vrije markt. Geen vieze verstrengeling van vooral linkse partijen die de economie willen sturen(wat altijd fout afloopt), en bedrijven die op deze manier de poltieik in hun richting kunnen sturen, bij het uitschakelen van concurentie en zo de winst en hiermee de staatsinkomsten zogenaamd verhogen.

  In IJSland mag men nu alle winst zelf houden, want daar heb je met ondernemen immers het recht op, zoals je ook het recht hebt om failliet te gaan bij wanbeleid. Leve de Vrije Markt en leve IJsland omde weg hiervoor vrij te maken en aan te toennen dat dit veel sneller herstel brengt, dan economie sturende poltiici die in het normale leven niet eens een baan zouden hebben! Omdat zij de kwaliteiten missen die nodig zijn in de echte wereld.

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  1.
  Wil de schrijver van dit artikel aangeven wat of wie de “Amerikaanse publieke omroep” is?
  Ik kan mij daar namelijk geen voorstelling van maken…

  De National Public Radio?
  Over de NPR – Wikipedia, the free encyclopedia:
  On November 6, 2003, NPR was given US$235 million from the estate of the late Joan B. Kroc, the widow of Ray Kroc, founder of McDonald’s Corporation.
  http://en.wikipedia.org/wiki/NPR

  Moet ik nog meer zeggen?

  2.
  Zbigniew Brzeziński is een Illuminati, Bildenberger…
  http://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski
  ZBIGNIEW BRZEZINSKY FEARS The GLOBAL AWAKENING
  http://www.youtube.com/watch?v=4HoLimCoWfw

  3.
  De mossad & CIA zijn twee handen op een buik.
  Kijk uit voor desinformatie, zij spelen een smerig politiek spel (NWO).
  Julian Assange & Wikileaks zijn een hoofdstuk op zich… en deden veel goede dingen.

  4.
  Als er oorlog (WW3) komt, dan pakken ze IJsland militair gewoon weer terug…dan kraait er (hier, het Westen) geen haan naar (MSM)!

  5.
  (IJslandse) IMF-delegatie?
  IMF = De Rothschild = Fed.USA = BIS = World Bank.
  99% vd centrale Banken = De Rothschild.
  Zo ook de Europese Bank!
  Wat zij mogen zeggen (IMF) en wat zij willen zijn twee verschillende dingen.
  Hier laten de MSM het helemaal afweten wat betreft IJsland & het IMF (al die tijd al).
  Daar gaat deze video ook over, dat is prima.
  Bedenk ook dat Russia Today GEEN MSM is!

  0 likes
 • FantoomPARadox schreef:

  In Rusland betalen de rijken amper belastingen. Is dat kommunistisch ? IJsland is dus kapatalistisch ? Maar ik heb nu nergens een verhaal gelezen of iedereen daar voordeel aan heeft ? Volgens mij ligt het probleem bij de werkgever.
  Onze politiek is niet uitgesproken links of rechts. Het zijn alleen allemaal zakkenvullers en belangen verstrengelaars.
  Als er geen belasting is hoe leg je dan wegen aan en zo ? Ik denk dat je daar toch op vastloopt en waar komen ze dan van rond ?

  Ik denk dat dit te rooskleurig gesteld wordt en dat het hier niet meer kan.
  Je zult altijd mensen hebben die buiten de boot vallen en bepaalde tijd werkloos zijn. Dan moet je maar genoeg verdiend hebben om ook een ‘dooie’ tijd door te komen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Hier in Nederland ofwel vernederland bepalen de grote banken het beleid. Hadden we maar wat meer VIKINGBALLEN om banken weer dienaren te maken en geen meesters.

  0 likes
 • San schreef:

  genoeg verdiend hebben? Met de hongerloontjes van tegenwoordig en de belachelijk hoge lasten? Denk na sukkel![quote name=”FantoomPARadox”]In Rusland betalen de rijken amper belastingen. Is dat kommunistisch ? IJsland is dus kapatalistisch ? Maar ik heb nu nergens een verhaal gelezen of iedereen daar voordeel aan heeft ? Volgens mij ligt het probleem bij de werkgever.
  Onze politiek is niet uitgesproken links of rechts. Het zijn alleen allemaal zakkenvullers en belangen verstrengelaars.
  Als er geen belasting is hoe leg je dan wegen aan en zo ? Ik denk dat je daar toch op vastloopt en waar komen ze dan van rond ?

  Ik denk dat dit te rooskleurig gesteld wordt en dat het hier niet meer kan.
  Je zult altijd mensen hebben die buiten de boot vallen en bepaalde tijd werkloos zijn. Dan moet je maar genoeg verdiend hebben om ook een ‘dooie’ tijd door te komen.[/quote]

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Hier in Nederland ofwel vernederland bepalen de grote banken het beleid. Hadden we maar wat meer VIKINGBALLEN om banken weer dienaren te maken en geen meesters.[/quote]
  Nee in Nederland bepalen de poltiici de het beleid. De politici denken beter de weten dan de vrije markt hoe een economie aan te sturen(keyens). Dat zij hierbij samenwerken met de banken dat is bekend. Echter de overheid staat aan de drukpers niet de private banken. Enkel de overheid kan de Nedderlandse Ccentrale bank(overheidsonderdeel) de opdracht geven om veel geld bij te drukken en die in de markt te pompen tegen lage rentes. Zo laag dat er eigenlijk een negatieve rente is. Immers indien je leent tegen 1% en de inflatie is 2 % dan is de rente -1%…

  Het is de overheid die dit beleid steunt en stuurt, immers de overheid wil enkel maar groeien en groeien. Hierme meer en meer geld uitgevend, geld dat er niet is, je kan je bevolking maar tot op een bepaalde hoogte uitzuigen via belastingen. Dus moet er geleend worden, daar komen dus die private banken om de hoek kijken. Die geven namelijk leningen aan de overheid in de vorm van staatsobligaties die zij afnemen. Een overheid die de banken niet overeind houdt kan geen geld meer lenen. Een overheid die geen geld kan lenen kan geen geld teveel uitgeven, een overheid die niet te veel geld kan uitgeven kan niet overheersen en het dagelijksleven van de burgers dicteren. Dus de politici houden banken overeind om de eigen macht niet te kunnen verliezen.

  Banken bepalen het beleid niet, dat zijn de politici, in de corporatisme vorm, de overheid stuurt zogenaamd( dit werkt aantoonbaar door de geschiedenis niet, 1929 ging het fout in 1934 ging het fout, in 2008 ging het fout en nu gaat het nog steeds fout) en werkt nauw samen met de vrinden in het ebdrijfsleven die verzoekjes kunnen plaatsen. Dit is simpelweg corporatisme!!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”San”]genoeg verdiend hebben? Met de hongerloontjes van tegenwoordig en de belachelijk hoge lasten? Denk na sukkel![quote name=”FantoomPARadox”]In Rusland betalen de rijken amper belastingen. Is dat kommunistisch ? IJsland is dus kapatalistisch ? Maar ik heb nu nergens een verhaal gelezen of iedereen daar voordeel aan heeft ? Volgens mij ligt het probleem bij de werkgever.
  Onze politiek is niet uitgesproken links of rechts. Het zijn alleen allemaal zakkenvullers en belangen verstrengelaars.
  Als er geen belasting is hoe leg je dan wegen aan en zo ? Ik denk dat je daar toch op vastloopt en waar komen ze dan van rond ?

  Ik denk dat dit te rooskleurig gesteld wordt en dat het hier niet meer kan.
  Je zult altijd mensen hebben die buiten de boot vallen en bepaalde tijd werkloos zijn. Dan moet je maar genoeg verdiend hebben om ook een ‘dooie’ tijd door te komen.[/quote][/quote]
  Niemand in Nederland heeft een hongerloontje, maar zelfs met 20.000 Euro inkomsten betaalt men via alle belastingen wel 10.000 Euro aan de overheid. Het loon is dus niet de oorzaak maar de afdrachten naar rupsje nooit genoeg. Hogere lonen zal leiden naar hogere prijzen zoals ook hogere belastingen leiden naar hogere prijzen.

  De overheid moet keihard snijden in haar uitgaven en zich beperken tot zeer gelimiteerde kerntaken, waarna de burger zelf weer kan beslissen welke goede doelen en dergelijke zij haar geld aan wil uitgeven! Dat kan de burger namelijk veel beter bepalen dan de overheid.

  Een geintje als rookverbod kost miljarden aan ambtenaren apparaat, terwijl indien de burger zelf beslist of hij/zij in de rook wil zitten geen cent kost! Uiteindelijk levert dat de ondernemers en de staatskas dus juist geld op!

  0 likes
 • edjuh schreef:

  Ijsland wil hardcore porno sites nu ook laten blokkeren en niet toelaten via het internet. Was gister in het nieuws.

  0 likes
 • Red Skywalker schreef:

  [quote name=”edjuh”]Ijsland wil hardcore porno sites nu ook laten blokkeren en niet toelaten via het internet. Was gister in het nieuws.[/quote]

  Ja, dat is nou weer jammer. Levert weer allerlei uiterst gefrustreerde types op met alle gevolgen van dien. Nooit goed om dingen te ver te censureren. Zal vast wel weer afkomstig zijn van een of andere (gefrustreerde) zedenpreker. Heel jammer dat zelfs IJsland er toch nog intrapt. Zo diep is de invloed vanuit Rome …

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  >