Financieel

Paus roept wereldleiders op ’tirannie’ van geld te beëindigen

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paus Franciscus heeft wereldleiders opgeroepen om een einde te maken aan de ‘verering van geld’ en meer te doen voor de armen.

Hij waarschuwde dat de onzekerheid in veel gebieden op aarde toeneemt terwijl de ‘levensvreugde’ in veel ontwikkelingenslanden afneemt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De verering van het Gouden Kalf heeft een nieuwe en harteloze betekenis gekregen in de geldcultus en het dictatorschap van een economie zonder gezicht en menselijk doel,” zei Franciscus tijdens een toespraak voor ambassadeurs in het Vaticaan.

Contraproductief

“Solidariteit wordt in tegenstelling tot de logica van de financiën en de economie vaak gezien als contraproductief,” zei hij. “Hoewel het inkomen van een minderheid exponentieel stijgt, zakt dat van de meerderheid in.”

De paus, voorheen de aartsbisschop van Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio, nam het tijdens de Argentijnse economische crisis in zijn geboorteland op voor de ontheemden.

Consumptiegoederen

Franciscus zei dat het radicale ideologische vrije-marktdenken ‘een nieuwe, onzichtbare en soms virtuele tirannie’ heeft voortgebracht en dat mensen ‘worden gezien als consumptiegoederen’. Hij riep op tot wereldwijde financiële hervormingen die eenieder ten goede zullen komen.

Benedictus XVI, de voorganger van de huidige paus, was ook een voorstander van ethische financiële hervormingen en zag roekeloos kapitalisme als één van de redenen achter de wereldwijde economische crisis.

“Ik vraag de financiële instituties en politieke leiders van jullie land om de woorden van de heilige Johannes Chrysostomus in overweging te nemen: ‘De armen niet laten delen in uw eigen bezittingen is hen bestelen’,” zei hij.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
11 jaren geleden

Positieve instelling van de paus. Wl met een kanttekening naar mijn mening. Kijk naar het Vaticaan en de ‘rijkelijk’ versierde R.K. kerken. Ik zou zeggen: “Begin bij uzelf” in huidige taal “Walk the Talk”.

Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Yeah Whatever……

Blup
Blup
11 jaren geleden

Iets met een splinter en een balk..

Gerrit
Gerrit
11 jaren geleden

Jaaa allen naar een basisinkomen.nl !!

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x