Gezondheid

Zorg.nu trekt aan de bel over gezondheidsklachten na HPV-vaccinatie

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer ouders twijfelen of ze hun dochter wel of niet laten inenten met het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker. Het tv-programma Zorg.nu besteedde aandacht aan het omstreden vaccin.

Steeds meer meisjes besluiten af te zien van de vaccinatie tegen het HPV-virus. In de regio Rijnmond is dat percentage in drie jaar tijd gestegen van 34 naar 41 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens jeugdarts Inge Worman van het Centrum voor Jeugd en Gezin zien niet alle ouders de noodzaak in van de HPV-vaccinatie.

Veel vragen

Ook heeft de vaccinatie een slecht imago vanwege verhalen van meisjes die er ernstige gezondheidsklachten aan overhielden.

Er zijn meer landen waar veel vragen zijn over de HPV-vaccinatie. Bijvoorbeeld Engeland, waar sinds 2008 wordt gevaccineerd tegen de aandoening.

Deense wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de klachten en de vermoede bijwerkingen van het vaccin.

Kritisch

Na hun bevindingen besloot de Deense overheid een onafhankelijk onderzoek aan te vragen bij de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA.

Onderzoeker Tom Jefferson sprak zich onlangs kritisch uit over dit onderzoek.

In de Zweedse stad Uppsala worden de meldingen van bijwerkingen uit verschillende landen bijgehouden en geanalyseerd.

In hun database Vigibase zijn er op 6 november 2016 71.090 meldingen van bijwerkingen na HPV-vaccinatie. Dit geldt voor zowel Cervarix als Gardasil.

Nagenoeg even groot

In Nederland worden de meldingen bijgehouden door het Lareb. Volgens recente cijfers zijn er inmiddels ruim 1400 meldingen bekend.

De groep ouders die adviseren om niet te vaccineren is nagenoeg even groot als de groep die adviseert om wel te vaccineren. De grootste groep twijfelt.

Deze laatste groep twijfelt vooral vanwege eventuele gevolgen op de lange termijn. De helft van alle ouders vindt dat er onvoldoende onderzoek naar het vaccin is gedaan.

Vermoeidheid

Zorg.nu trekt aan de bel over gezondheidsklachten na HPV-vaccinatieVeertig procent van de ouders vreest directe bijwerkingen en een derde twijfelt aan de werking van het vaccin.

Uit onderzoek onder ruim 9000 panelrespondenten blijkt dat 1 op de 10 respondenten aangeeft dat er na de inenting klachten ontstonden.

De bijwerking die veruit het meest wordt genoemd, is vermoeidheid. Daarna komen buikpijn, hoofdpijn en duizeligheid.

Ook geven sommige respondenten aan dat zijn of haar dochter ondanks de vaccinatie toch baarmoederhalskanker heeft gekregen.

Meer onderzoek

Bovendien zou 42 procent van de ervaringsdeskundigen niet zonder meer aanraden de HPV-vaccinatie te nemen.

De redactie van Zorg.nu concludeert dat er wereldwijd meisjes zijn die gezondheidsklachten hebben gekregen na het ontvangen van hun HPV-vaccinatie.

In de uitzending werd gewezen op de noodzaak voor meer transparant onderzoek.

Niemand beschikbaar

Het RIVM is uitgenodigd om in de studio een toelichting te komen geven. Er was bij het RIVM niemand hiervoor beschikbaar.

Zorg.nu benadrukt dat het belangrijk is dat ouders bijwerkingen melden bij het Lareb zodat er zo snel mogelijk meer duidelijkheid komt voor betrokkenen.

Kijk de uitzending over het HPV-vaccin hier terug.

[AVROTROS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
rvsracer
rvsracer
7 jaren geleden

Voorlopig zal er niets of weinig veranderen.
Aangezien het lijkt alsof de MSM zelf verdoofd/verzwakt is door dezelfde inentingen….. (zolang het kleine clubje maar grof mag blijven verdienen).

Louise
Louise
7 jaren geleden

Ik heb de uitzending gezien vorige week,en natuurlijk ben ik geschokt maar ik had er al internationaal over gelezen en het verhaal is overal hetzelfde,het middel is erger dan de kwaal,en natuurlijk wil niemand kanker laat ik dat voorop stellen…. Maar eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed waarom??? Ik hou het op Nederland, het gaat om 100/200 dodelijke slachtoffers per jaar, wat niet leuk is…..maar er gaan 2000 mensen dood aan medische missers in dit land en dan reken ik geen slachtoffers die hun hele leven problemen daar aan over houden……dus naar het ziekenhuis gaan is veel gevaarlijker…..”gaan we er wat aan doen???Er komen gemiddeld 7/800 mensen om in het verkeer,ook niet geweldig,gaan we er wat aan doen.?? Misschien is het beter om risico groepen te behandelen? Als het om ziekte en dood gaan gaat schiet iedereen in de stress en ja ik weet waar ik het over heb,ik heb er al heel wat zien gaan…..en neeee het went echt niet….maar het zou toch schelen als mensen hun gezonde verstand gingen gebruiken,en ja dat zegt een heel spirituele vrouw, en als ik no g door ga,de meeste mensen gaan dood door oorlog,dus kunnen we daar mee stoppen aub…….veel liefde en een goede gezondheid gewenst,Namaste…

Rene DH
Rene DH
7 jaren geleden

Dat meisjes gezondheidsklachten kregen na de HPV-vaccinatie betekent niet dat het door die vaccinatie komt. Trump werd gekozen nadat mijn buurman een boterham at.

Levensgevaarlijk, de anti-vaccinatie club. HPV-vaccinatie zorgt ervoor dat meisjes een veel kleinere kans op baarmoederhalskanker krijgen. In sommige gevallen slaat het helaas niet aan. Maar je dochter zou maar kanker krijgen omdat je haar niet hebt laten vaccineren.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x