Homepagina » Gezondheid » Cannabis heeft een breed scala aan antikankereffecten. Deze Duitse wetenschappers doorbreken het taboe
Cannabis heeft een heleboel antikankereffecten. Deze Duitse wetenschappers doorbreken het taboe

Cannabis heeft een breed scala aan antikankereffecten. Deze Duitse wetenschappers doorbreken het taboe

Cannabis versterkt het immuunsysteem en bestrijdt kanker, zo blijkt uit onderzoek.

Zogeheten fytocannabinoïden voorkomen dat kankercellen zich kunnen delen en verspreiden. Daarnaast snijden ze de bloedtoevoer naar tumoren af.

Het nieuwe onderzoek bevestigt dat cannabis antikankereffecten heeft.

Meerdere fronten

Na een analyse van 100 eerdere studies hebben wetenschappers van de Universiteit van Rostock in Duitsland geconcludeerd dat stofjes in cannabis kanker kunnen bestrijden.

“Er is nog steeds behoefte aan nieuwe antikankermedicijnen,” zei professor Burkhard Hinz.

“Andere studies suggereren dat cannabinoïden kankercellen op meerdere fronten bestrijden,” voegde hij toe.

Hard nodig

Klinisch onderzoek is hard nodig om het effect van cannabinoïden op kankergroei bij mensen te bestuderen, aldus Hinz.

Fytocannabinoïden blijken ook het brein, immuun- en hormoonsysteem positief te beïnvloeden in de strijd tegen tumoren.

Eén van de bekendste fytocannabinoïden is THC, de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis.

Meetbaar effect

De onderzoekers zeiden na het analyseren van de studies dat cannabis een meetbaar effect heeft dat kan worden herhaald.

Het onderzoek is gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rob schreef:

  Dat plantje heeft altijd al een positief effect gehad en is nuttig voor mens en dier ..voor dieren is het geen probleem zij weten de effecten al ..dat hebben ze instinctief al door ..voor mensen is het een probleem van de negativiteit erom heen, omdat vele er een probleem van maken, of belang erin mee verliezen voor hun eigen product die financiële schade ermee kan oplopen..het plantje is geen probleem de mens zelf is het probleem..alleen goed onderzoek zal het uiteindelijk bewijzen..maar tegenwerking zal voorlopig nog blijven bestaan dat alleen geeft al problemen genoeg .. de een is nu eenmaal voor en de ander is tegen ..de tegenstander kan een belangen verstrengeling zijn en gevaar oplopen voor een bedrijf..dat is niet alleen met dit plantje ..maar eigenlijk met alles waarmee de mens omgaat ..voor en tegen standers daar leid ook alles onder.. dat is nu de probleem van het mens-zijn..het is nu eenmaal een probleem wezen ..die zijn natuurlijke instinctief dierlijke heeft verloren. en dat noemen we nu Mens..

 • Henny schreef:

  OK, maaruh, vraagje, waarom is Bob Marley dan aan kanker overleden?

  • eksegese schreef:

   Dat komt onder meer, @Henny omdat hij het spul rookte. Dat is niet bepaald de manier waarbij het ook effectief is of zou kunnen zijn tegen kanker. Daar zou ook nog bij komen dat elk mens uniek is en er in werkzaamheid altijd verschillen zullen zijn, welk middel je ook aanwendt. Er is mij echter nooit iets bekend geworden dat Marley hennep ooit bewust aangewend heeft om de kanker te bestrijden. Dat hennep überhaupt werkt tegen kanker heeft men door allerlei bewust aangewende omstandigheden heden ten dage helemaal opnieuw moeten ontdekken. Desondanks blijft men het het liefst ontkennen en zweert de “geneeskunde” nog steeds bij de zwaar giftige chemokuren, bij bestraling en snijden.

  • weg met ons schreef:

   @Henny

   Omdat cannabis nu eenmaal geen wondermiddel is en er een duidelijk verschil is tussen recreatief en medisch gebruik. En het éne mens is nu eenmaal niet het andere.

   Je zou je evenzo mogen afvragen hoe het kan dat de reguliere medische wereld geen honderd procent score kent bij het bestrijden van kanker, maar eerder een teleurstellend resultaat boekt.

   Wil nog opmerken dat er bij het (te veel) gebruiken van THC (olie?) de kans aanwezig is dat de productie van testosteron in het lichaam kan dalen.

  • only you schreef:

   Dan had ie oraal hennep moeten toedienen, en niet roken?

  • Schaap schreef:

   Hij is eens geraakt door een kogel die hij niet wilde laten verwijderen. Het lood heeft w.l. de kanker veroorzaakt.

  • pietje schreef:

   MiSSCHIEN OMDAT HIJ NIET DE OLIE GEBRUIKTE MAAR CANNABIS ROOKTE DENK IK !

  • Kees Chinees schreef:

   Idd omdat ie het rookte ipv van olie te gebruiken. En zoals je weet overleefd helaas ook niet iedereen na chemokuren. Maar zo makkelijk he? van zulke vragen stellen zonder er zelf eerst bij na te denken.

 • eksegese schreef:

  Deze plant zou de mensheid en de aarde heel wat ellende kunnen besparen, helaas staat een klein zeer machtig clubje met heel andere belangen dit nog steeds niet toe. Gek genoeg blijven we tegen beter weten in hen nog altijd gehoorzamen. Iedereen zou één of meer plantjes in zijn tuin moeten zetten, is het niet voor jezelf dan voor een ander. Elke boer zou een hoekje van zijn landerijen moeten gebruiken voor hennepteelt. De samenleving zou overspoeld moeten worden met dit Goddelijke gewas. Ze kunnen slecht iedereen in het gevang stoppen of hun huurhuis uit zetten. Als het belang van de mensheid en aarde in het geding is, is burgerlijke ongehoorzaamheid eerder een plicht dan een mogelijkheid. Alleen een weldenkende en wakkere massa kan de wereld veranderen. Reken nooit op leiders of politici, opstandige mensen in grote getale daar worden de satanisten pas echt nerveus van.

  • Mira schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens, maar wat als ze je gaan treffen met een dikke geldboete i.p.v. celstraf of huisuitzetting? Geld wat veel mensen niet eens hebben?

   • eksegese schreef:

    @Mira, geldboetes, maar uiteindelijk celstraf is bij God onmogelijk als iedereen het zou doen, en zo luidt mijn stelling. Stel dat iedereen, of nagenoeg iedereen dan wel heel erg veel mensen dit soort krankzinnige wetten zou overtreden, dan is dat miezerig kleine clubje wat zulk soort wetten verzint en tracht te handhaven volstrekt machteloos. Dat is wat wij moeten gaan beseffen. Dat is het begin van het einde van de macht van een miezerig klein clubje kwaadwillenden die ons wetten opleggen die in feite tegen onszelf gericht zijn. wetten die wij braaf opvolgen en onszelf de vernieling in helpen.

 • flora schreef:

  Er Zou er een statistiek moeten zijn , van mensen die al hun hee lang ‘ zuivere !!! ‘ cannabis gebruiken , en die kanker hebben gekregen .
  Procentueel zou dat dan een groot verschil moeten zijn ???!!

 • x

  Check Also

  corona

  Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven

  Maandag was in ARD Extra, een programma ...

  mondkapjes

  Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

  De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

  >