Mens en Dier

Columnist doet explosieve ontdekking over NOS: ‘Dit kan niet waar zijn’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Columnist Marianne Zwagerman viel vanmiddag bijna van haar stoel. Ze kwam tot de ontdekking dat de president-commissaris van de Postcodeloterij in de raad van toezicht van de NOS zit.

“Och hemel, dit kan niet waar zijn,” schrijft ze op X. “Netwerkcorruptie tot in het hart van de publieke nieuwsvoorziening. Echt, een harde bezem is niet genoeg.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een eerdere Telegraaf-column schreef ze al: “Een bezem zal niet genoeg zijn, de hogedrukspuit moet op de diepere lagen van de macht.”

Ze schreef daarnaast dat de Postcodeloterij ook het koningshuis in de greep heeft. Er vloeien miljoenen euro’s van de loterij naar goede doelen van de koning. “Ze zitten echt overal,” verzucht Zwagerman.

Postcodeloterijmaffia

Story schreef dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima de afgelopen vijf jaar alleen al van de Postcodeloterij 75 miljoen euro kregen.

“De Oranjes zitten in de zak van de Postcodeloterijmaffia,” stelde Zwagerman eerder. “Goed dat Guido den Aantrekker (hoofdredacteur van Story, red.) dat weer eens op de kaart zet.”

Ze schreef ook een column over het boek Mannen van de Droomfabriek, over de oprichting en explosieve groei van de Postcodeloterij.

Gewiekste zakkenvullers

“Bekende Nederlanders, politici, leden van het Koninklijk Huis van Willem-Alexander en Máxima tot Mabel en Beatrix; allemaal zitten ze in de goedgevulde zakken van [Boudewijn] Poelmann en zijn maatjes, die zich profileren als het ministerie van Goede Doelen, maar niet meer zijn dan gewiekste zakkenvullers die zelf hun belangrijkste goede doel zijn,” aldus Zwagerman.

“Alle zogenaamde crises waar Nederland onder gebukt gaat, van stikstof, tot migratietsunami, tot woningtekort, zijn veroorzaakt door de Postcodeloterij.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 363 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koster
Koster
3 maanden geleden

Maar 1 remedie. ALLEMAAL JE LIDMAATSCHAP OPZEGGEN. Heb het al gedaan

kuus
kuus
3 maanden geleden

Alles is verrot in Nederland.

Nomen nescio
Nomen nescio
3 maanden geleden

Waarom verbaast mij dit nou niet, omdat dit slechts het topje van de ijsberg is.

Eleonora
Eleonora
3 maanden geleden

Toen ik, als lid van de Postcodeloterij, een filmpje zag van Maxima die een klas basisschoolleerlingen aan het manipuleren was, ergens 2022 (?), was ik zo boos dat ik per direct mijn lidmaatschap heb opgezegd! De belangrijkste les: niets is wat het lijkt!

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x