Gezondheid

Er zitten 2000 ongeteste chemicaliën in voedsel in de supermarkt. Dit zijn de meest gevaarlijke

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In bewerkte en verpakte voedingsmiddelen in Amerikaanse supermarkten zijn zo’n 2000 ongeteste chemicaliën aangetroffen, blijkt uit onderzoek van de Environmental Working Group (EWG).

Het gaat onder meer om natriumnitriet, bij ons bekend als E250, dat vooral in vleesproducten wordt gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is deze stof waarschijnlijk kankerverwekkend.

Genoeg aanwijzingen

Ook de stof butylhydroxyanisal (BHA), die bij ons E320 heet, werd veelvuldig aangetroffen, onder meer in diepvriespizza’s.

Er zijn inmiddels genoeg aanwijzingen dat deze stof kankerverwekkend is voor proefdieren.

Andere schadelijke chemicaliën werden gevonden in de verpakking van producten, waaronder polypropyleen, zwavelzuur en bisfenol A.

1958

“Hoe meer we ontdekken over wat er in ons voedsel zit, hoe meer we ons zorgen maken,” zei coauteur van het onderzoek Dawn Undurraga.

In de Europese Unie zijn sommige schadelijke stoffen inmiddels verboden, maar in de Verenigde Staten is het beleid ten aanzien van voedseladditieven nog gebaseerd op regels die in 1958 zijn opgesteld door de voedselindustrie zelf, aldus Undurraga.

Niet de bedoeling

Onderzoeken naar de veiligheid van voedseladditieven worden meestal uitgevoerd door wetenschappers die betaald worden door de voedselindustrie, zei ze.

Als je dus iets wilt kopen in de supermarkt wat geen gevaarlijke ingrediënten bevat, zou je dus als consument eigenlijk ook nog eens toxicoloog moeten zijn, zei Undurraga.

En dat is niet de bedoeling, voegde ze toe.

[Truthout]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Klaas Vaak
Klaas Vaak
4 jaren geleden

Het beste is om zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Wie dat doet, boycot ook nog eens de voedselindustrie, zodat die misschien wat meer na gaat denken.
De PvdA wil dat mensen niet meer binnen Europa vliegen. Het zou beter zijn als PvdA’ers eens zouden beginnen met binnen Europa te gaan eten en te gaan eten volgens de seizoenen en daar reclame voor te maken. Al dat spul wordt aangevlogen uit landen als Kenia, Egypte, Chili, Argentinie en ik weet niet waar allemaal vandaan.
Dat eten uit je eigen omgeving en van de seizoenen dat wisten de zogenaamde geiten wollen sokken mij al vanaf de jaren zestig te vertellen, maar socialisten kijken alleen maar naar de verdeling van de taart. Dat het een stronttaart is, komt voor hen op het tweede plan.

jani
jani
4 jaren geleden

“Klaas Vaak”
Consumenten doen volgens mij vaak gedachteloos hun boodschappen. Snel snel snel!
En waar komen die prachtige, met gif bespoten, goedkope bloemetjes vandaan die bij de supermarkt, voor een veel te lage prijs, aangeboden worden?

https://www.nporadio1.nl/economie/17387-sector-erkent-veel-mis-met-bloemen-uit-afrika

John
John
4 jaren geleden

Als je in USA gewoond heb zo als wij, stop je heel snel met het lezen van de ingrediënten. ben geen Eurofiel maar hier is het toch wel wat beter geregeld.

Shadow1100
Shadow1100
4 jaren geleden

Onze (r)overheid zorgt er voor, samen met de vriendjes voedselindustrie en Big Pharma, dat wij zo snel mogelijk na onze werkzame, dus belastingbetalende, periode de pijp aan Maarten geven.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x