Homepagina » Buitenland » Is dit de reden waarom het coronasterftecijfer in Italië zo absurd hoog is?
Italië
Foto: Aeronautica Militare CC BY 1.0

Is dit de reden waarom het coronasterftecijfer in Italië zo absurd hoog is?

Het sterftecijfer door corona in Italië bedraagt ongeveer 10 procent en is daarmee 25 keer zo hoog als in Duitsland (0,4%). Experts staan voor een raadsel.

Sommige onderzoekers zeggen nu dat mensen als gevolg van het milde griepseizoen makkelijker ten prooi konden vallen aan Covid-19, meldt Bloomberg.

Uit onderzoek van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ouderen en mensen met chronische ziektes die tussen november en januari gespaard zijn gebleven van de griep, nu een makkelijk doelwit zijn voor het coronavirus.

6 procent minder

Omdat er in vergelijking met andere jaren minder griepdoden waren, was de groep met de kwetsbaarste personen dit jaar een stuk groter dan normaal.

In de noordelijke Italiaanse steden, waar het coronavirus ongenadig hard toesloeg, stierven afgelopen winter 6 procent minder 65-plussers aan de griep.

Minder dodelijk

Als gevolg van de relatief zachte winter was het griepseizoen in Italië minder dodelijk, zo liet het ministerie weten.

Griepuitbraken uit het verleden kunnen helpen verklaren waarom er in Italië veel meer mensen sterven aan Covid-19 dan in landen als China.

In Italië zijn inmiddels ruim 105.000 coronagevallen gemeld. Meer dan 12.000 Italianen zijn aan het virus overleden. Het virus verspreidt zich sinds begin februari in Italië.

[Zero Hedge via Bloomberg]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IIS schreef:

  Off topic, hier in de Spaanse supermarkt Mercadona is de pleuris uitgebroken en lopen soldaten door de zaak mensen te controleren alsof ze misdaden begaan, ben al aangehouden omdat ik niet genoeg boodschappen had gedaan en mijn partner werd naar huis gestuurd omdat ze met mij niet in de auto mocht zitten. Achteraf bleek de militaire (staatsmoordenaar) fout geïnformeerd en niet op de hoogte dat de dag daarvoor de noodwet is aangepast en men met partner achterin de auto kan als men braaf afgericht naar de supermarkt of apotheker onderweg is.

  Wat mij betreft mogen de zuidelijke landen compleet failliet afgezinkt worden en de EU instorte. Sterf EU met jullie coronahoax! En alle die erin geloven en er voor wegkruipen!

  35 likes
  • Willem schreef:

   Allemachtig ISS dat is zeker niet normaal, hoe houden jullie dit vol? Zou er ook behoorlijk kwaad om worden, wat een stelletje machtswellustelingen met hun geweertje. Ja politie agenten en militairen vergeten altijd dat ze zelf ook mens zijn en het hun ook zal treffen. Sterkte daar, hopelijk komt het hier niet zo ver maar dat is wishfull thinking.

   9 likes
   • IIS schreef:

    @Willem @Rob

    Moet deze Spaanse niet te vergeven gevangenschap wel uitzitten (het is echt een gevangenis hier) en noem het daarom ook wel een coronacaust en woon op één van de Canarische Eilanden waar ik een huis heb gekocht die waarschijnlijk geen stuiver meer waard is en dus achter kan laten als er ooit weer vliegtuigen deze kant opkomen en met wat koffers gepakt ergens naar toe kan. Dit is een abnormaliteit van het zuiverste water en zal dit de Spanjaarden (c.s. Rothschild) niet vergeven wat ze mensen aandoen/aangedaan hebben met een superhoax. Zal dit bij de poorten van de hel nog wel met ze klaren als we allemaal daar zijn.

    Misschien sterf ik en mijn gezin hier ook wel, want wie garandeert ons uiteindelijk dat wij deze wereldwijde Ausrottung en fascistische staatsterreur zullen overleven?

    Dit is echt geen grapje meer dit hoaxvirus is bittere ernst, dit is een potentiële moordaanslag op de bevolking, op ons allemaal. -Wakker worden mensen!!- Dit kan zo omslaan naar erger. Dacht eerder nog dat het een test was voor later, maar daar ben ik mij niet meer zeker, omdat dit te diep gaat.

    Misschien eindigt deze oorlog wel binnenkort in een wereldoorlog (eindspel).

    De banken zullen sluiten, gegarandeerd. Heb hier toevallig al twee keer een uitval meegemaakt van het internet en lag het hele dorp plat en waren banken als test gesloten?? Heb al wat papieren verzameld, maar of deze dan tegen die tijd nog wat waard zijn?

    Vrees niet dit hoaxvirus, maar wel wat de overheden en politici zullen doen tegen de bevolking.

    11 likes
    • Willem schreef:

     Agenda 21 waar al jaren voor wordt gewaarschuwd, een heel groot deel van de mensheid gaat er vrijwillig in mee, uitroeiing inderdaad, mensen worden murw gemaakt en bang en als je bang bent, enfin we snappen het. Alle scenario.s waar we al jarenlang voor worden gewaarschuwd en gewaarschuwd hebben komen nu uit, dit is de enige reden die ook ik kan bedenken voor deze waanzin. Velen van ons zullen het niet overleven deze gecontroleerde aanval, kinderen zullen dan onbeschermd achterblijven en je weet wat “ze” graag met kinderen doen, ja dat en ook eten, het waren geen complottheorieën, er zijn zoveel bewijzen voor geweest maar men sloot zijn ogen en hield zijn oren dicht, de boodschapper had het gedaan. Nu zijn we zover. Heb ook maar wat contant geld gepint, binnen in de bank want buiten zijn geen automaten meer, plofkraken zeggen ze, komt dat even goed uit allemaal.

     6 likes
  • Rob schreef:

   @IIS. Ik hoorde van een podcaster uit Amerika, die betrokken is bij het world holding trust (een trust waar alle banken in feite onder vallen), dat vroeg in april de banken gaan sluiten. Nou is dat nogal vaag. Is het alleen in Amerika? Zijn het alleen de centrale en grote banken? Of zijn het alle banken wereldwijd? Feit is wel dat er al een hele tijd wordt gesproken en geschreven dat het hele banken systeem op instorten staat. Nou kan niet gezegd worden hoe het dan daarna verder zal gaan maar ik denk dat het een goed idee is om te zorgen dat we wat cash geld hebben voor als de winkels eventueel gewoon open blijven. Er zal toch gegeten moeten worden. Die militairen gaan natuurlijk ook niet zonder salaris het vuile werk doen voor de zittende macht. Het is altijd afwachten wat er werkelijk gaat gebeuren maar beter geïnformeerd dan niet geïnformeerd, ookal blijkt het uiteindelijk anders te lopen. Je kunt aan de hand van de informatie wel je eigen beslissingen nemen over o.a. of je voor contant geld gaat zorgen of niet. Sterkte daar in Spanje.

   6 likes
  • Elise schreef:

   Het is algemeen bekend dat de politie enz. in het zuiden harder zijn dan hier. En toch zeg ik: houdt de moed erin. Ga contacten leggen met je buren/eilandgenoten.(via bellen/nummers die je al hebt/via vrienden van de kinderen). Stel gezamenlijk een noodplan op.
   Ik krijg geld(uitkering/toeslagen) van de overheid/hoelang krijg ik dat nog? Hoe zit het met school? Mijn zoon zit in het laatste schooljaar van zijn opleiding. Vriend van mijn dochter woont aan de andere kant van de wereld/zit ook vast. enz. Ook wij hier zitten met onzekerheden. Er zijn hier in Nederland al veel mensen die hun baan kwijt zijn. Wij(iedereen) kunnen ook geen kant op.
   Voor nu is het roeien met de riemen die je hebt. Als ouder(zit hier ook met 2 jong volwassenen) heb je toch de taak om de boel draaiende te houden, terwijl iedereen in een emotionele rollercoaster zit. We kunnen gelukkig nog wel lachen. Moet wel, anders red je het niet.
   Ik weet niet hoe het met de voedselvoorziening bij jullie zit, maar als dat goed zit, dan is het misschien wel een voordeel dat je op een eiland zit waar weinig mensen wonen bv.

   1 likes
 • exegese schreef:

  Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat er precies in Italië, net als in Wuhan geëxperimenteerd is met G5. Het blijkt steeds meer dat die 2 niet los van elkaar te zien zijn.
  Dat zou ook verklaren waarom Rutte van begin af aan heel stellig en zelfverzekerd durft te beweren dat de wereld nooit meer dezelfde wordt als voor de corona-crisis. Dat is dan voor het allereerst in de geschiedenis dat de wereld blijvend verandert na een pandemische griepgolf. Hoe kan het zijn dat hij daar zo van overtuigd is ? Ik krijg het nare gevoel dat ze nu zeer gericht een serieuze poging ondernemen om daadwerkelijk de wereldpopulatie in te krimpen en de totale macht te grijpen, en dat dit nog maar het prille begin is van wat ons te wachten staat. De satanische sekte slaat op hol en moet nu gestopt worden, anders kan het wel eens te laat zijn.

  14 likes
  • Ab Lekkerkerk schreef:

   Dat idee heb ik ook. Ben ook gaan kijken of er in Italie al 5 G is en blijkt in bologna, milaan, turijn, rome en napels al 5g te zijn. Ook in enkel grote spaanse steden is al 5g.

   3 likes
  • Willem schreef:

   Er is niemand die ze kan stoppen dat is wel duidelijk, we zitten met 3 miljard mensen vast als 3 miljard mensen het handjevol dat dit doet al niet aan kan verwacht dan maar niks meer want dan zal er niks veranderen.

   0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Halverwege december kwamen er al zeer veel mensen met longontsteking
  in het ziekenhuis te liggen, het was onverklaarbaar en Italiaanse autoriteiten vonden het niet nodig om nader onderzoek te doen, dat is de realiteit.

  10 likes
  • freddy schreef:

   @bas: heb je een link? dan kan ik het lezen.
   verder vind ik het een plausibel verhaal, maar dan zou dit in andere landen ook zo moeten/kunnen werken.
   dat is tot nu toe niet het geval.

   2 likes
   • KarelV schreef:

    Heb dat ook gezien. Het Chinese virus uit Fort Detrick waart al langer rond.

    1 likes
   • Joris schreef:

    Corona is in Italie sinds november 2019

    La virologa Gismondo: “Coronavirus in Italia da novembre. Al lavoro per trovare una cura”
    L’esperta dell’ospedale “Sacco” di Milano:“Il ceppo italiano che abbiamo isolato noi non ha mostrato caratteristiche di maggiore aggressività”

    Klopt het dat het virus in november vorig jaar al in Italië was aangekomen en dus voordat de eerste atypische gevallen van longontsteking in China werden ontdekt?

    ‘Dit is bevestigd, het komt duidelijk naar voren uit onze studies aan de Universiteit van Milaan en uit die van andere groepen wetenschappers.’
    https://www.lanazione.it/firenze/cronaca/coronavirus-virologa-gismondo-1.5062536

    1 likes
 • d1rty schreef:

  Allerlei landen met allerlei andere systemen van registratie m.b.t. doden en besmettingen als gevolg van covid-19, en ze zijn ook niet eerlijk. De waarheid is ver te zoeken.

  8 likes
 • Harry schreef:

  Zou het misschien komen dat er te weinig ic units zijn? In Nederland sterft 75% van de carona mensen niet op een ic unit omdat er al te weinig perspectief is op een lang en goed leven.

  Het zou goed kunnen dat ook in italie bezuinigd is op ic. Overigens de sterfte per miljoen aan corona is ook in Nederland niet laag te noemen.

  6 likes
  • Pietka schreef:

   Idd te weinig ic units , vroeger had je af en toe en kleine pandemie die langs raasde en daar was het gezondheids systeem min of meer op berekend !
   Nu met onze managers in B.V Nederland is alles uitgeknepen ,
   Als voorbeeld Zeeland
   Ziekenhuis in Vlissingen , zieriekzee Terneuzen en Goes
   Nu nog maar in Goes en Terneuzen , de 15 min aanrij tijden haal je al niet meer vanuit Domburg en Westkapelle
   Lachebek Rutte en zijn maatjes zouden aangeklaag moeten worden!
   Geen voorzorgsmaatregelen na de uitbraak in China iets met VOC mentaliteit
   Michiel de Ruiter klaagde er al over
   Mei 1940 was ook zoiets met de 6 , 8 staal kanonnen uit 1880
   We zijn niet meer dan vee en het moet natuurlijk niet te veel kosten

   4 likes
 • KarelV schreef:

  Het hoge cijfer is vanwege de manier van tellen. Prachtig analyserend stuk erover:https://www.spectator.co.uk/article/The-evidence-on-Covid-19-is-not-as-clear-as-we-think We may very well be comparing apples with oranges. Recording cases where there was a positive test for the virus is a very different thing to recording the virus as the main cause of death.

  4 likes
 • Marieke schreef:

  Volgens viroloog Marc Wathelet muteren virussen continu en heeft Duitsland een mildere variant.

  2 likes
  • IIS schreef:

   #Marieke

   Een virus zou anders en milder zijn in Duitsland dan bijv. in Nederland? Dat is een vreemde redenatie en zou betekenen dat een virus grenzen van landen herkent of respecteert? Ben benieuwd hoe men dan de verschillende virus types zou willen testen? Als dat met één test zou kunnen dan betekent dat ook dat de testen onbetrouwbaar zijn en niet specifiek voor één virus type zijn.

   1 likes
 • Tedje schreef:

  EuroMOMO.eu voor sterftes in EU, iedere dag sterven mensen, nu krijgt iedereen een Covid19 label…. lekker opkrikken die cijfers, 2018 en ook 2016 veel meer doden in griep seizoen zogezegd. In Italië, zegt men, was 90 % voor t einde van het jaar sowieso gestorven is de rapportage. Bovendien 5G in Italië en Spanje uitgerold, dat is de echte tricker

  2 likes
 • frans schreef:

  “Griepuitbraken uit het verleden, (zijn geen garantie voor de toekomst!’) kunnen helpen verklaren waarom er in Italië veel meer mensen sterven aan Covid-19 dan in landen als China.

  0 likes
 • x

  Check Also

  onderneemster

  Onderneemster: ‘Deze coronavragen zou iedereen zichzelf moeten stellen’

  Op de Facebookpagina van Tamara Elbaz worden ...

  rutte

  Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

  FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

  >