BuitenlandCorona

Is dit de reden waarom het coronasterftecijfer in Italië zo absurd hoog is?

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het sterftecijfer door corona in Italië bedraagt ongeveer 10 procent en is daarmee 25 keer zo hoog als in Duitsland (0,4%). Experts staan voor een raadsel.

Sommige onderzoekers zeggen nu dat mensen als gevolg van het milde griepseizoen makkelijker ten prooi konden vallen aan Covid-19, meldt Bloomberg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit onderzoek van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ouderen en mensen met chronische ziektes die tussen november en januari gespaard zijn gebleven van de griep, nu een makkelijk doelwit zijn voor het coronavirus.

6 procent minder

Omdat er in vergelijking met andere jaren minder griepdoden waren, was de groep met de kwetsbaarste personen dit jaar een stuk groter dan normaal.

In de noordelijke Italiaanse steden, waar het coronavirus ongenadig hard toesloeg, stierven afgelopen winter 6 procent minder 65-plussers aan de griep.

Minder dodelijk

Als gevolg van de relatief zachte winter was het griepseizoen in Italië minder dodelijk, zo liet het ministerie weten.

Griepuitbraken uit het verleden kunnen helpen verklaren waarom er in Italië veel meer mensen sterven aan Covid-19 dan in landen als China.

In Italië zijn inmiddels ruim 105.000 coronagevallen gemeld. Meer dan 12.000 Italianen zijn aan het virus overleden. Het virus verspreidt zich sinds begin februari in Italië.

[Zero Hedge via Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
4 jaren geleden

Zou het misschien komen dat er te weinig ic units zijn? In Nederland sterft 75% van de carona mensen niet op een ic unit omdat er al te weinig perspectief is op een lang en goed leven.

Het zou goed kunnen dat ook in italie bezuinigd is op ic. Overigens de sterfte per miljoen aan corona is ook in Nederland niet laag te noemen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Halverwege december kwamen er al zeer veel mensen met longontsteking
in het ziekenhuis te liggen, het was onverklaarbaar en Italiaanse autoriteiten vonden het niet nodig om nader onderzoek te doen, dat is de realiteit.

IIS
IIS
4 jaren geleden

Off topic, hier in de Spaanse supermarkt Mercadona is de pleuris uitgebroken en lopen soldaten door de zaak mensen te controleren alsof ze misdaden begaan, ben al aangehouden omdat ik niet genoeg boodschappen had gedaan en mijn partner werd naar huis gestuurd omdat ze met mij niet in de auto mocht zitten. Achteraf bleek de militaire (staatsmoordenaar) fout geïnformeerd en niet op de hoogte dat de dag daarvoor de noodwet is aangepast en men met partner achterin de auto kan als men braaf afgericht naar de supermarkt of apotheker onderweg is.

Wat mij betreft mogen de zuidelijke landen compleet failliet afgezinkt worden en de EU instorte. Sterf EU met jullie coronahoax! En alle die erin geloven en er voor wegkruipen!

exegese
exegese
4 jaren geleden

Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat er precies in Italië, net als in Wuhan geëxperimenteerd is met G5. Het blijkt steeds meer dat die 2 niet los van elkaar te zien zijn.
Dat zou ook verklaren waarom Rutte van begin af aan heel stellig en zelfverzekerd durft te beweren dat de wereld nooit meer dezelfde wordt als voor de corona-crisis. Dat is dan voor het allereerst in de geschiedenis dat de wereld blijvend verandert na een pandemische griepgolf. Hoe kan het zijn dat hij daar zo van overtuigd is ? Ik krijg het nare gevoel dat ze nu zeer gericht een serieuze poging ondernemen om daadwerkelijk de wereldpopulatie in te krimpen en de totale macht te grijpen, en dat dit nog maar het prille begin is van wat ons te wachten staat. De satanische sekte slaat op hol en moet nu gestopt worden, anders kan het wel eens te laat zijn.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x