CoronaMens en Dier

Caroline van der Plas beschuldigd van ‘wappiepopulisme’, dit is de aanleiding

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas fileerde in haar HJ Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam het coronabeleid. De journalist, naar wie de lezing van Elsesvier Weekblad is vernoemd, introduceerde de term 20 jaar geleden in een essay.

Mensen die niet wilden of konden worden gevaccineerd, werden weggezet als wappies en gekkies. Demissionair voormalig minister van VWS Hugo de Jonge noemde het een ‘epidemie van de ongevaccineerden’ en nam deze woorden nooit terug. Door de vaccinatiedrang, lockdowns, de QR-code en de hemel zij dank nooit ingevoerde, maar wel vergevorderde, 2G zijn mensen en families tegen elkaar opgezet. Zijn families uit elkaar gevallen. Hebben kinderen en kleinkinderen hun ouders en grootouders lange tijd niet kunnen zien en in veel gevallen zelfs geen afscheid mogen nemen op het sterfbed. Mensen werden geweigerd in cafés, in bioscopen, in theaters, zei Van der Plas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Onvergeeflijk

Journalist Gertjan van Schoonhoven, verslaggever van Elsevier Weekblad, beschuldigde Van der Plas vervolgens van ‘wappiepopulisme’, ingegeven door de overstap van Mona Keijzer naar BBB.

Columnist Marianne Zwagerman wond zich daar vreselijk over op in haar podcast Op z’n Kop! “Wappiepopulisme? Hebben jullie dan twee jaar lang niet opgelet? Het boek van Van der Plas niet gelezen? De coronadebatten niet gevolgd?”

“Wat mensen is aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk en politieke partijen moeten diep door het stof voordat ze ooit nog iemand af mogen vaardigen naar het openbaar bestuur. Maar Haagse journalisten noemen dat wappiepopulisme,” verzucht Zwagerman.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Vreselijk

Van der Plas vindt het ‘vreselijk’ dat men dit wappiepopulisme noemt. “Al die tijd, sinds ik in de Kamer zit, heb ik dit uitgesproken. Keer op keer. Dat mensen dit nu ‘de hand van Mona’ noemen, getuigt inderdaad van niet goed opgelet hebben. En je hoeft maar één dag een rondje mensen (geen ‘wappies’) te maken en je hoort dit soort verhalen steeds.”

Zwagerman krijgt bijval van Europarlementariër Rob Roos. “Géén politieke reflectie op de coronacrisis! Géén ‘lessons learned’! Maar wel een mening over ‘wie goed’ en ‘wie fout’ is. Dat is het helaas betreurende niveau van de politiek en de vooringenomen journalistiek in Nederland. Alleen als we open en oprechte discussies voeren, kunnen we vooruit.”

4.7 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

Dienares van Bayer-Monsanto…

Sjoerd Wiemersma
Sjoerd Wiemersma
7 maanden geleden

Gertjan van Schoonhoven trekpop van de neo NSB.

Malle Pietje
Malle Pietje
7 maanden geleden

Hugo de Jonge moet ooit voor een tribunaal. Wij vergeten en vergeven je nimmer enge, vieze, fascistische kwal…

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Hoog gehalte van “hoe-opoe-weer-tandjes -kreeg-boeien,Proost

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x