Homepagina » Buitenland » FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen
fbi
Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0

FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

FBI-agent John Robertson, de man die e-mails van Hillary Clinton aantrof op de laptop van Anthony Weiner, claimt dat zijn bazen hem hadden geadviseerd om zijn computer te wissen. Voormalig FBI-directeur James Comey zei enkele dagen voor de presidentsverkiezingen van 2016 dat hem ‘ter ore was gekomen’ dat er e-mails van haar op de laptop van Weiner stonden.

Weiner is getrouwd met Clinton-medewerker Huma Abedin.

Robertson stelt dat de manier waarop de hoge bazen bij de FBI deze zaak hebben behandeld ‘ethisch en moreel onjuist’ is. Hij doet zijn opzienbarende uitspraken in een boek waarvan de Washington Post een deel heeft gepubliceerd.

Toen de e-mails van Clinton op de laptop van Weiner werden ontdekt, deed de FBI een maand lang niets, zegt Robertson. Pas toen hij had gesproken met de openbaar aanklager die de zaak behandelde, ondernam het agentschap actie.

“Hij had zijn bazen weken geleden verteld over de e-mails van Clinton. Er gebeurde niets. Nou ja, zijn baas had Robertson geïnstrueerd om zijn werkcomputer te wissen,” valt te lezen in het boek.

De Wall Street Journal schreef dat de e-mails op 28 september 2018 waren ontdekt, maar dat voormalig directeur James Comey het Congres er pas op 28 oktober over informeerde. Eén FBI-agent gaf toe dat er ‘tien keer zo veel’ e-mails waren als Comey had gezegd.

Dit is nog maar het begin

Onlangs stelde minister van Justitie William Barr openbaar aanklager John Durham aan om zich te buigen over de oorsprong van het FBI-onderzoek naar de contacten tussen de Trump-campagne en Rusland in 2016.

Uit documenten die zijn vrijgegeven door het ministerie van Justitie blijkt dat meerdere betrokken FBI-functionarissen ‘per ongeluk hun telefoon hadden gewist’.

Daarnaast pleitte een voormalige advocaat van de FBI schuldig voor valsheid in geschrifte. Kevin Clinesmith gaf toe dat hij een e-mail van de CIA had veranderd die werd gebruikt om toestemming van de rechter te krijgen voor het afluisteren van Carter Page, een voormalige adviseur van de Trump-campagne.

President Trump zei tijdens een persconferentie dat er nog meer van zulke zaken zullen volgen. “Dit is nog maar het begin. Wat er gebeurd is, mag nooit meer opnieuw gebeuren,” zei Trump, die Clinesmith een ‘corrupte FBI-advocaat’ noemde.

Zijn stafchef Mark Meadows zei in juli dat hij verwacht dat het onderzoek van Durham zal leiden tot aanklachten en celstraffen.

[Zero Hedge via The Political Insider]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
11 maanden geleden

PRESIDENT TRUMP HEEFT GEWONNEN!

Het is afgelopen met de democratische partij. Binnenkort wordt alle namen van de arrestanten vrijgegeven. Hillary Clinton is ook in de lijst.

jenne
jenne
11 maanden geleden

Ik wacht af, ze zijn zo machtig en zo corrupt en zo moordaadig, we hebben het hier over de hoogste macht in de USA, we zullen zien !

Jo Bidon
Jo Bidon
11 maanden geleden

Hellary Clinton en Billenknijper Clinton zijn van de erg ambitieuze soort. Deze 2 bejaarden hebben nog steeds ambities en kunnen maar geen genoegen nemen met een rustig teruggetrokken leventje.

x

Check Also

rivm

‘Het RIVM is de grootste verspreider van desinformatie in dit hele covidschandaal’

D66-Kamerlid Hanneke van der Werf zei donderdag ...

lourens

Fajah Lourens wenst geen prik: ‘Ik ben een wappie en daar ben ik trots op’

Ook actrice en schrijfster Fajah Lourens liep ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x