Homepagina » Gezondheid » CBD-olie is de reden dat ik nog in leven ben. Deze kankerpatiënt bewijst het ongelijk van zijn dokters
CBD-olie is de reden dat ik nog in leven ben. Deze kankerpatiënt bewijst het ongelijk van zijn dokters

CBD-olie is de reden dat ik nog in leven ben. Deze kankerpatiënt bewijst het ongelijk van zijn dokters

De Schot Duncan McGunnigle (52) was ten dode opgeschreven. Hij kreeg in maart te horen dat hij nog maar zes weken te leven zou hebben.

Hij claimt nu dat CBD-olie hem al maanden in leven houdt.

Toen McGunnigle zijn diagnose kreeg, begon hij alvast zijn begrafenis te regelen. Tegelijkertijd besloot hij CBD-olie te nemen, die vrienden van hem meebrachten uit Nederland.

Opmerkelijke herstel

De man beweert dat de cannabisolie verantwoordelijk is voor zijn opmerkelijke herstel.

Hij denkt dat ook anderen er baat bij kunnen hebben. “Ik heb in een nieuwsbericht gelezen dat cannabisolie kanker kan genezen, dus dat is positief,” zei hij.

Het enige waar hij last van heeft is pijn aan zijn been, maar dat komt volgens hem omdat hij zo vaak aan zijn been is geopereerd. “Verder gaat het prima met me.”

Verdubbeld

McGunnigle werd zo’n vijf jaar geleden gediagnosticeerd met kanker. Hij kreeg in maart te horen dat er niets meer voor hem kon worden gedaan en dat hij nog zes weken te leven had.

CBD-olie is in Groot-Brittannië verkrijgbaar in de apotheek. Deze olie bevat geen THC, het psychoactieve bestanddeel van cannabis.

Het aantal gebruikers van CBD is daar in een jaar tijd verdubbeld van 125.000 naar 250.000, aldus de Cannabis Trades Association UK.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Hoe de medische wetenschap en industrie de natuurlijke eigenschappen van cannabis gebruikt, kopieert en voor belachelijke prijzen in de markt zet. Criminaliteit ten top .

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13386:zo-wordt-de-burger-kaalgeplukt-door-farmaceutische-industrie&catid=17:gezondheid&Itemid=30

  4 likes
 • Coeus schreef:

  “Van zijn dokters”? Is dit door Google vertaald? Wat dachten we van ‘artsen’.

  0 likes
  • weg met ons schreef:

   @Coeus

   Op het nu nog bijna vrije internet is dit te vinden:

   ….”Arts en dokter zijn (vrijwel) synoniem, waarbij dokter vooral een aanspreekvorm is. Een chirurg is medisch specialist. Die is dus ook arts (en dokter), want je moet eerst minimaal basisarts zijn om de vervolgopleiding tot chirurg te kunnen volgen. Om heel kort te gaan: een arts is dokter en een dokter is arts. Een chirurg is ook dokter en arts, maar lang niet elke arts of dokter is chirurg”…

   0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  cannabis

  Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

  In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

  >