Homepagina » Binnenland » Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren
verpleeghuizen

Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren

Vorige week kon u op deze website lezen dat de gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe de noodklok had geluid over coronabesmettingen als gevolg van een slechte ventilatie in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

“De lucht in ziekenhuizen maakt dus ziek,” stelde de arts. “Het zijn zieke huizen. Als het niet nodig is, mijd dan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen, waar de verwarming staat te brullen, ook in de zomer, de lucht droog is en de ramen dicht zijn. Daarom vallen daar zoveel doden.”

Hij krijgt nu bijval van hoogleraar Bert Blocken van de TU in Eindhoven. Die zei maandag in Avondgasten: Corona in Limburg dat een slecht werkende ventilatie een reden zou kunnen zijn voor de vele besmettingen in verzorgingstehuizen en andere gebouwen.

Probleem

Hij zei dat het coronavirus in de lucht kan blijven hangen op kleine druppeltjes, zogeheten aerosolen. Deze manier van verspreiding is lange tijd ontkend door het RIVM, schrijft 1Limburg.

Massabesmettingen zoals in de Limburgse verpleeghuizen zijn volgens hoogleraar Blocken te verklaren door het feit dat veel mensen in een besloten ruimte zitten en de ventilatie ontoereikend is. “Dat is gebeurd,” zei hij. “Niet alleen in verpleeghuizen, maar ook in kantoorgebouwen. En dat is een probleem.”

Hele effectieve manier

Zonder goede ventilatie kunnen de aerosolen gedurende langere tijd blijven hangen en mensen blijven besmetten.

Blocken benadrukte: “Goede ventilatie is een hele effectieve manier om deze manier van verspreiding tegen te gaan.”

[1Limburg]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
8 maanden geleden

Yep en je airconditioner/luchtblazers regelmatig goed schoonmaken. Ook in winkels.
Heb zelf als vrijwilligster gewerkt in een bejaardentehuis. De ramen waren gewoon aangekoekt, omdat ze nooit open gaan en nooit schoongemaakt werden. De schoonmaakster had dit ook gezien, maar het viel niet onder haar werk. Samen een gesprek nog gevoerd over het schoonmaken: eerst met de ontvetter van de wibra en daarna nog een sopje overheen.
Ziekenhuis ervaring: ging kapot van de droge lucht daar en raam kan niet eens open. Verpleegkundige waarschuwde mij nog: hier ben je ook niet veilig qua virussen/bacteriën enz.
Zelfs het personeel heeft last van chronische verkoudheid.
Mijn oom heeft een bedrijf in koeltechnieken en veel bedrijven verrekken het om de schoonmaak/reparatiecontract erbij te nemen.

Gladiator
Gladiator
8 maanden geleden

Ik moet allereerst eerlijk toegeven dat ik het bijgaande filmpje niet heb bekeken waarvoor mijn excuus echter alles wat van de MSM afkomt neem ik niet meer serieus en is bij voorbaat DESinfo voor mij.

Dan weet ik bij God niet waar deze man over praat, want mijn stellige overtuiging is, en die heb ik niet uit mijn duim gezogen maar deze heb ik overgenomen van de wereld top aan virologen, dat er nooit een bewijs is aangeleverd dat een virus van welke aard dan ook, ooit de oorzaak is geweest van een ziekte van welke aard dan ook!

Dr Stefan Lanka heeft hier zelfs een prijs van 100.000 euro voor ter beschikking gesteld voor eenieder die een virus kon isoleren, beschrijven, fotograferen en dit HERHALEN want dit is namelijk science…..het moet herhaalbaar zijn, en wel transparant…..

De prijs heeft men tot op heden niet kunnen afhalen,

Dit eeuwige gedoe over het “coronavirus” is totale bullshit en uitsluitend bedoeld om mensen in een bepaald denkpatroon te verzetten en daarna, wat nog veel belangrijker is, te houden!!

Van corona virussen wordt niemand ziek, niemand!!

Mijn hoop is gevestigd op de mensen die dit eindelijk eens beginnen in te zien want er is niet meer veel tijd.

ONZE overheid, niet de mijne, laat dat duidelijk zijn, is op dit ogenblik het volk van Neanderland ertoe aan aan het zetten om mensen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen met de dood tot gevolg en niemand die het is opgevallen. Dit is een zeer ernstig misdrijf, hoop dat dit dan wel duidelijk is!!

Hoeveel dode hersencellen zijn er inmiddels aanwezig bij de grote meerderheid van “het volk” !!!???

Wat ik hier concreet bedoel zijn de nieuwe regels van het dode kruis inzake reanimatie………dit is werkelijk te gek voor woorden……of praat ik nu wartaal!!

Gegroet,

Gladiator

Louise
Louise
Reactie op  Gladiator
8 maanden geleden

Hee manneke, geweldig hè wat we allemaal mogen meemaken op het laatste stuk( je) van onze aardse levens reis….Hoop dat alles goed is met je !? Groet Louise

mikkie
mikkie
Reactie op  Gladiator
7 maanden geleden

@Gladiatot, heb je gemist…

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Precies hetgeen Maurice de Hond reeds wekenlang roept.
https://www.youtube.com/watch?v=2CCVk-uNkYc Uitleg van Maurice de Hond over de relatie luchtvochtigheid en snelheid verspreiding van COVID-19 (bij business class) 29 mrt. 2020
https://www.youtube.com/watch?v=RsXZ1W8KVfI Maurice de Hond en Pim van Galen 29 mrt. 2020
Verband tussen klimaat/ weer en coronauitbraken

https://www.youtube.com/watch?v=-Ni2lBVp0XY Quarantainebeleid niet gebaseerd op wat cijfers leren over corona. In gesprek met Maurice de Hond 25 apr. 2020
Hier riep Maurice de Hond rond 57:20 om de scholen veilig te houden: ventilatie, ventilatie, ventilatie.

De conclusie is dat onze fantastische regering er niets meer doet evenals dat hydroxychloroquine met Zink goed werkt. Waarom doen zij er niets mee? Omdat zij een totalitaire staat willen creeren.

salvar
salvar
8 maanden geleden

waarom denk je dat ze slecht ventileren ?
ik heb wel een idee maar ja.

Bert Vrijman
Bert Vrijman
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

Energie besparen is belangrijker dan gezondheid.

Louise
Louise
8 maanden geleden

De mensheid gaat ten onder aan zn eigen stompzinnigheid , een mens is niet geboren on de hele dag binnen te zitten in de airco en in een onnatuurlijke houding,,,,,,Daar word je ziek van, ook achter zo’n beeldscherm ….Een mens is een biologisch wezen, heeft beweging en buitenlucht nodig……. We zijn op alle fronten van het pad af geraakt, we zijn zelf de creators …….

Sjazon
Sjazon
8 maanden geleden

Men kan ook kaarsen aansteken. Het licht trekt virussen en bacterie uit de lucht aan (zuigt de zuurstof aan voor verbranding) en doodt ze. Tegenwoordig is het overal led-belichting waarvan ook nog gezegd wordt dat het een slechte invloed heeft op de hersenen. Maar misschien activeert een kaars de koolmonoxide alarmapparatuur en is het daarom ongewenst. Alles is kunstmatig tegenwoordig en zo zie je de mens ook steeds meer worden: nep en onecht.

Gea Breuker
Gea Breuker
8 maanden geleden

Dus eigenlijk betekend dit, dat al die zorgpremies en gelden die bedoeld zijn om bebouwing waar zieken beter gemaakt kunnen worden, andersom functioneren.
Al die zgn. ontwerpers en ziekenhuis consultants keuren bouwsels goed die eigenlijk niet goed werken. Excuses zijn dat de airco niet onderhouden is, of een filter is kapot, maar ook daar is die sinds lang extra aangestelde manager ipv verpleger niet mee bezig.
Ergo, al dat belasting geld wordt slecht besteed.

En de domme Nederlander, hij kijkt het NOSS journaal, koopt een staatslot en betaald braaf belasting, en kan de stront inzakken van de overheid.

Mensen, democratie is af, dictatuur werkt ook niet, maar wat zeker is is dat de Trias Politica minimal Quintus Politica moet worden. Er dient boven en onder de Wet en het systeem, een autoriteit te worden toegevoegd in de samenleving. Maar hoe krijgt de wereld die er doorheen….? 19?

Bert
Bert
7 maanden geleden

Hier weer zo iemand met een helder inzicht, dit soort meningen heb ik wat aan en ik hoop ook veel anderen:
https://www.transitieweb.nl/gezondheid/belgische-arts-coronacrisis-is-georchestreerde-bangmakerij/

d1rty
d1rty
7 maanden geleden

Gezond eten en veel buitenlucht is goed. Niet in 1 ruimte gaan samen klitten met verwarming of airco aan. Dit geld altijd! (dus niet alleen in Corona tijd). Het is zo simpel! Helaas hebben sommige ouderen geen keus en zijn ze aan hun lot overgelaten.

marco
marco
7 maanden geleden

ik werk zelf in de zorg waarom er zoveel besettingen zijn heeft niks met ventilation te maken.
op tv zeggen ze als je verkouden bent thuis blijven !! maar waneer je in de zorg werkt en aan je leiding gevende verteld dat je verkouden bent moet je gewoon doorwerken aleen als je koorts heb moet je thuis blijfen.waardoor je heel veel oudere mensen kan besmetten met corona die er uiteindelijk dood aangaan.
voor de meeste jonge gezonden mensen is corona niet meer dan een verkoudheidje maar voor de meeste oudre betekekent het de dood.

x

Check Also

lockdowns

Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze ...

president

President Venezuela presenteert ‘wondermiddel’ tegen corona: ‘100% effectief, geen bijwerkingen’

Terwijl in de rest van de wereld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x