Homepagina » Binnenland » Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren
verpleeghuizen

Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren

Vorige week kon u op deze website lezen dat de gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe de noodklok had geluid over coronabesmettingen als gevolg van een slechte ventilatie in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

“De lucht in ziekenhuizen maakt dus ziek,” stelde de arts. “Het zijn zieke huizen. Als het niet nodig is, mijd dan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen, waar de verwarming staat te brullen, ook in de zomer, de lucht droog is en de ramen dicht zijn. Daarom vallen daar zoveel doden.”

Hij krijgt nu bijval van hoogleraar Bert Blocken van de TU in Eindhoven. Die zei maandag in Avondgasten: Corona in Limburg dat een slecht werkende ventilatie een reden zou kunnen zijn voor de vele besmettingen in verzorgingstehuizen en andere gebouwen.

Probleem

Hij zei dat het coronavirus in de lucht kan blijven hangen op kleine druppeltjes, zogeheten aerosolen. Deze manier van verspreiding is lange tijd ontkend door het RIVM, schrijft 1Limburg.

Massabesmettingen zoals in de Limburgse verpleeghuizen zijn volgens hoogleraar Blocken te verklaren door het feit dat veel mensen in een besloten ruimte zitten en de ventilatie ontoereikend is. “Dat is gebeurd,” zei hij. “Niet alleen in verpleeghuizen, maar ook in kantoorgebouwen. En dat is een probleem.”

Hele effectieve manier

Zonder goede ventilatie kunnen de aerosolen gedurende langere tijd blijven hangen en mensen blijven besmetten.

Blocken benadrukte: “Goede ventilatie is een hele effectieve manier om deze manier van verspreiding tegen te gaan.”

[1Limburg]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
1 jaar geleden

Yep en je airconditioner/luchtblazers regelmatig goed schoonmaken. Ook in winkels.
Heb zelf als vrijwilligster gewerkt in een bejaardentehuis. De ramen waren gewoon aangekoekt, omdat ze nooit open gaan en nooit schoongemaakt werden. De schoonmaakster had dit ook gezien, maar het viel niet onder haar werk. Samen een gesprek nog gevoerd over het schoonmaken: eerst met de ontvetter van de wibra en daarna nog een sopje overheen.
Ziekenhuis ervaring: ging kapot van de droge lucht daar en raam kan niet eens open. Verpleegkundige waarschuwde mij nog: hier ben je ook niet veilig qua virussen/bacteriën enz.
Zelfs het personeel heeft last van chronische verkoudheid.
Mijn oom heeft een bedrijf in koeltechnieken en veel bedrijven verrekken het om de schoonmaak/reparatiecontract erbij te nemen.

Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Ik moet allereerst eerlijk toegeven dat ik het bijgaande filmpje niet heb bekeken waarvoor mijn excuus echter alles wat van de MSM afkomt neem ik niet meer serieus en is bij voorbaat DESinfo voor mij.

Dan weet ik bij God niet waar deze man over praat, want mijn stellige overtuiging is, en die heb ik niet uit mijn duim gezogen maar deze heb ik overgenomen van de wereld top aan virologen, dat er nooit een bewijs is aangeleverd dat een virus van welke aard dan ook, ooit de oorzaak is geweest van een ziekte van welke aard dan ook!

Dr Stefan Lanka heeft hier zelfs een prijs van 100.000 euro voor ter beschikking gesteld voor eenieder die een virus kon isoleren, beschrijven, fotograferen en dit HERHALEN want dit is namelijk science…..het moet herhaalbaar zijn, en wel transparant…..

De prijs heeft men tot op heden niet kunnen afhalen,

Dit eeuwige gedoe over het “coronavirus” is totale bullshit en uitsluitend bedoeld om mensen in een bepaald denkpatroon te verzetten en daarna, wat nog veel belangrijker is, te houden!!

Van corona virussen wordt niemand ziek, niemand!!

Mijn hoop is gevestigd op de mensen die dit eindelijk eens beginnen in te zien want er is niet meer veel tijd.

ONZE overheid, niet de mijne, laat dat duidelijk zijn, is op dit ogenblik het volk van Neanderland ertoe aan aan het zetten om mensen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen met de dood tot gevolg en niemand die het is opgevallen. Dit is een zeer ernstig misdrijf, hoop dat dit dan wel duidelijk is!!

Hoeveel dode hersencellen zijn er inmiddels aanwezig bij de grote meerderheid van “het volk” !!!???

Wat ik hier concreet bedoel zijn de nieuwe regels van het dode kruis inzake reanimatie………dit is werkelijk te gek voor woorden……of praat ik nu wartaal!!

Gegroet,

Gladiator

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Precies hetgeen Maurice de Hond reeds wekenlang roept.
https://www.youtube.com/watch?v=2CCVk-uNkYc Uitleg van Maurice de Hond over de relatie luchtvochtigheid en snelheid verspreiding van COVID-19 (bij business class) 29 mrt. 2020
https://www.youtube.com/watch?v=RsXZ1W8KVfI Maurice de Hond en Pim van Galen 29 mrt. 2020
Verband tussen klimaat/ weer en coronauitbraken

https://www.youtube.com/watch?v=-Ni2lBVp0XY Quarantainebeleid niet gebaseerd op wat cijfers leren over corona. In gesprek met Maurice de Hond 25 apr. 2020
Hier riep Maurice de Hond rond 57:20 om de scholen veilig te houden: ventilatie, ventilatie, ventilatie.

De conclusie is dat onze fantastische regering er niets meer doet evenals dat hydroxychloroquine met Zink goed werkt. Waarom doen zij er niets mee? Omdat zij een totalitaire staat willen creeren.

salvar
salvar
1 jaar geleden

waarom denk je dat ze slecht ventileren ?
ik heb wel een idee maar ja.

x

Check Also

romkes

Tiemen Romkes is net als de meeste andere Urkers niet ingeënt: ‘We hebben hier veel verstandige mensen’

Tiemen Romkes heeft zich net als de ...

de jonge

Huisarts haalt hard uit naar De Jonge: ‘Vleesgeworden hypocriet’

Een jaar geleden zei minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x