Buitenland

Iedereen is schuldig, behalve Israël

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen mag de Turkse president Erdogan beledigen, maar als je de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geen hand wilt geven, krijg je de bijna alle mainstream media over je heen.

Parlementariër Tunahan Kuzu weigerde gisteren de hand te schudden van Netanyahu. Alle media schreven erover, maar Kuzu was niet de enige die zijn ongenoegen liet blijken over het Israëlische beleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) kwam helemaal niet. Woordvoerder van D66 Sjoerd Sjoerdsma liet via Twitter weten dat hij kritische vragen aan Netanyahu had gesteld, maar weinig verrassende antwoorden had gekregen.

Geen nieuws

Michiel Servaes van de PvdA schreef een open brief aan Netanyahu waarin hij zich kritisch uitlaat over het feit dat Israël maar illegale nederzettingen blijft bouwen in bezet gebied. “Netanyahu had mijn open brief ontvangen en gelezen, maar blijft antwoord schuldig,” twitterde hij. “Geen zelfreflectie.”

Maar daar hoor je de media nauwelijks over. Sterker nog: verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur vond de actie van Kuzu niet nieuwswaardig. “Eigenlijk geen nieuws, zou ik zeggen,” twitterde hij.

Premier Mark Rutte noemde Netanyahu ‘zijn goede vriend’. Het kabinet-Rutte wil naar zowel de Israëli’s als de Palestijnen luisteren, maar daardoor lijkt het alsof het gelijke partijen zijn. Dat terwijl Israël oppermachtig is en gewoon doorgaat met het bouwen van nederzettingen, wat de Palestijnen ook doen.

Obstakel voor vrede

Speciaal gezant van de Verenigde Naties Nickolay Mladenov noemde de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied afgelopen week een obstakel voor vrede. Ook hekelde hij het feit dat Netanyahu een rapport over de systematische vernietiging van Palestijnse huizen naast zich neer heeft gelegd.

Volgens de Israëlische premier is niet Israël maar de VN het probleem. Ondertussen heeft de Israëlische regering toestemming gegeven voor nog eens 463 kolonistenwoningen op de bezette Westelijkse Jordaanoever.

Ook andere kritische rapporten van diplomaten en beleidsmakers stranden bij regeringen en presidenten, die te maken hebben met geopolitieke verhoudingen of een volgende verkiezing. Ondertussen blijft Israël illegale nederzettingen uit de grond stampen.

[VN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dimmer
dimmer
7 jaren geleden

Vies smerig onderkruipsel die kuzu kneus

Gerard
Gerard
7 jaren geleden

Westerse volken zijn Israël – zijn net als de Joden Israëlieten afstammelingen van Jakob!

Die andere (apen) van Ezau; Israël(ieten) gaan heersen over die (aapjes) van Ezau!

Volgens de Bij(bel) ring ring – tuut tuut

Echte vrije denker
Echte vrije denker
7 jaren geleden

Dhr. Kuzu heeft gelijk, allen zou ik dhr. Kuzu ook geen hand geven.

VE
VE
7 jaren geleden

Kuzu moet begrijpen dat dit gedrag als kamerlid niet kan. Kamerleden moeten altijd openstaan voor dialoog…

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x