Homepagina » Buitenland » Iedereen is schuldig, behalve Israël
Iedereen is schuldig, behalve Israël

Iedereen is schuldig, behalve Israël

Iedereen mag de Turkse president Erdogan beledigen, maar als je de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geen hand wilt geven, krijg je de bijna alle mainstream media over je heen.

Parlementariër Tunahan Kuzu weigerde gisteren de hand te schudden van Netanyahu. Alle media schreven erover, maar Kuzu was niet de enige die zijn ongenoegen liet blijken over het Israëlische beleid.

Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) kwam helemaal niet. Woordvoerder van D66 Sjoerd Sjoerdsma liet via Twitter weten dat hij kritische vragen aan Netanyahu had gesteld, maar weinig verrassende antwoorden had gekregen.

Geen nieuws

Michiel Servaes van de PvdA schreef een open brief aan Netanyahu waarin hij zich kritisch uitlaat over het feit dat Israël maar illegale nederzettingen blijft bouwen in bezet gebied. “Netanyahu had mijn open brief ontvangen en gelezen, maar blijft antwoord schuldig,” twitterde hij. “Geen zelfreflectie.”

Maar daar hoor je de media nauwelijks over. Sterker nog: verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur vond de actie van Kuzu niet nieuwswaardig. “Eigenlijk geen nieuws, zou ik zeggen,” twitterde hij.

Premier Mark Rutte noemde Netanyahu ‘zijn goede vriend’. Het kabinet-Rutte wil naar zowel de Israëli’s als de Palestijnen luisteren, maar daardoor lijkt het alsof het gelijke partijen zijn. Dat terwijl Israël oppermachtig is en gewoon doorgaat met het bouwen van nederzettingen, wat de Palestijnen ook doen.

Obstakel voor vrede

Speciaal gezant van de Verenigde Naties Nickolay Mladenov noemde de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied afgelopen week een obstakel voor vrede. Ook hekelde hij het feit dat Netanyahu een rapport over de systematische vernietiging van Palestijnse huizen naast zich neer heeft gelegd.

Volgens de Israëlische premier is niet Israël maar de VN het probleem. Ondertussen heeft de Israëlische regering toestemming gegeven voor nog eens 463 kolonistenwoningen op de bezette Westelijkse Jordaanoever.

Ook andere kritische rapporten van diplomaten en beleidsmakers stranden bij regeringen en presidenten, die te maken hebben met geopolitieke verhoudingen of een volgende verkiezing. Ondertussen blijft Israël illegale nederzettingen uit de grond stampen.

[VN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • dimmer schreef:

  Vies smerig onderkruipsel die kuzu kneus

  22 likes
  • marnic schreef:

   nee netanyahu is zuivere koffie… ga fietsen!
   trouwens ga niet fietsen maar verdiep je in de geschiedenis hoe het echt in elkaar steekt!

   Allesbehalve een fan van DENK maar dit doe Kneuzu goed!

   27 likes
   • Loki schreef:

    Dat de maatschappij zo reageert komt omdat het er is ingestampt dat joden (Khazaren) zielig gevonden moeten worden na het gebeuren van 40-45. Een dom schaapjes gedrag wat sluipend is opgedrongen door media en door onze zogenaamde volksvertegenwoordigers. Misschien moet de oorsprong van hun ellende maar eens zelf bij het joodse volk worden neergelegd na al die manipulaties door de jaren heen.

    Zo ook nu weer de reactie van Netanyahu “Volgens de Israëlische premier is niet Israël maar de VN het probleem”, getuigd wederom van het systematische afschuiven van het door over hun zelf afgeroepen probleem.

    Het is om moe van te worden, wat een kontendraaier.

    20 likes
    • Lucie schreef:

     Khazaren zijn geen joden.
     Khazaren zijn zionisten,dus nep-joden,ze stammen af van de turken en woonden in een groot deel van Oekraïne en de Krim.
     De zionisten willen de hele wereld veroveren,de NWO zal en moet er komen.
     De regering in Amerika heult al jaren met de zionisten,Soros is er ook één.
     Het zijn vaak zeer gewelddadige mensen en in het verleden hebben ze vreselijke oorlogen gevoerd tegen de omringende landen.

     13 likes
     • Venus Project schreef:

      Dit klopt. Als Turk zijnde weten maar vrij weinig mensen dit. Zelfs Turken. De redenen voor keuze kan mijn vinden op de Facebookpagina De Turkse wereld.

      Dus de reden van. Maar daar woonden ze altijd al of vroeger is onzin. Ze komen uit het altai gebergte. En hebben dus zeker geen recht op dat stukje Arabisch grond.

      0 likes
    • Willie schreef:

     Mag ik ff een teiltje, ik moet groempf kotz… , mijn maag komt in opstand. Blijkbaar zijn heel veel mensen bestand tegen deze vieze Israelische/Khazaarse praktijken en dat geeft me te veel te denken. Hoe is het mogelijk dat hersenspoeling zo een ingekankerd effect heeft op mensen.

     11 likes
   • HSP schreef:

    Die kuzu kneus waar jij over hebt heeft nog nooit iemand vermoord, Benjamin heeft bloed aan zijn handen.

    7 likes
   • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

    Kuzu is een asshole !

    15 likes
   • Wim schreef:

    Jij gelooft niet in het Hogere.

    0 likes
 • VE schreef:

  Kuzu moet begrijpen dat dit gedrag als kamerlid niet kan. Kamerleden moeten altijd openstaan voor dialoog…

  13 likes
  • emka schreef:

   Ik vind het ook niet erg netjes om 1 iemand geen hand te geven en de rest wel. Erg kinderachtig gedrag. Ook al is het Netanyahu. Dat hoort gewoon niet. Etiquette heet dat, maar daar heeft Kuzu geen kaas van gegeten. Ik vind het dan ook weer niet gepast dat meneer een Palestina button draagt. Dat is puur provocatief gedrag, en dat hoort niet. Het Israel/Palestina conflict staat hier bij deze meeting niet ter discussie, lees: het is niet aan Nederland om daar een oplossing voor te vinden. Ik had die button beter begrepen als Kuzu een Palestijn was. Dan had hij recht van spreken. Als Turk zijnde is het NIET zijn conflict!!
   Dus, lang verhaal kort: Kuzu gedraagt zich gewoon onbeschoft. Maar dat zijn we gewend van deze Erdogan-Fanboy.

   12 likes
   • iubuntu schreef:

    wat een dome reactie: als europeanen zouden we ook ons niet moeten inmengen in andermans politiek. Doch doen we dit eeuwenlang (tot op vandaag). En dit kan maar. Een button dragen pro palistina (lees steun betuigen en dus geen militaire of politiek inmening) is voor meneer een brug te ver. Hoe hypocriet of kortzichtig kun je wel zijn. Hou je maar van den dome, sukkelaar.

    5 likes
  • aaldert schreef:

   juist en zo is het
   hier mee zal hij kiezers winnen de idioot
   en niks durven zeggen of geen standpunt innemen over wat er in het land van dictator erdogan gebeurd
   dat wij zoiets toelaten in de politiek [ ons land ]
   wij moeten ons maar aan hun aanpassen en rekening met hun houden met hun achtergrond
   feestdagen of wat dan ook
   waar houden zij dan rekening mee ?

   3 likes
 • Gerard schreef:

  Westerse volken zijn Israël – zijn net als de Joden Israëlieten afstammelingen van Jakob!

  Die andere (apen) van Ezau; Israël(ieten) gaan heersen over die (aapjes) van Ezau!

  Volgens de Bij(bel) ring ring – tuut tuut

  2 likes
  • Wim schreef:

   De Hollanders weten niet eens dat, ze van het volk Zebulon zijn. Jullie zijn ook Israëlieten. Zebulon was diegene die, met de zeevaart bezig hield. Google de testament van Zebulon en gedraagt jullie, verraders. De Fransen zijn van de stam van Benjamin enzo…. Toen de Noorden stammen werden weggedreven door de Assieriers (Germanen) omdat, de zoon van Salomon niet de belasting wou verlagen, hadden hun uitgesproken dat ze niet meer bij wou blijven. En zo verspreiden zij zich over het Continent. Die Uzu is gewoon een Moslim en geen vrien van Israel.

   4 likes
   • Eva schreef:

    Dat wordt lachen……..
    WIJ zijn dus OOK het uitverkoren volk?

    Hoop, dat je info beter is dan je Nederlands

    7 likes
   • Bataaf schreef:

    Juist.Al waren de assyriers GEEN Germanen.

    In een aantal delen van Nederland en in diverse kerken weet men wel degelijk van de geschiedenis en onze afkomst Zebulon.(zie docu link boven)

    Goed dat kennis zich niet laat wegnemen.

    1 likes
   • enkidoe schreef:

    En wij de Limburgers dan? En de Friezen?

    0 likes
    • Bataaf schreef:

     Zelfde stam die verschillende regionen gingen bewonen.Zo trokken enkelen door waar anderen besloten om bijv. in wat nu Limburg is te gaan vestigen.
     Zij hebben later andere namen gekregen.(m.n. van de Romeinen)
     Bataven en Cananifaten zijn bijv. genetisch hetzelfde.(nog geen 100 km van elkaar verwijderd) maar zij kregen verschillende namen.
     In het groot geld dat bijv. ook voor de Kelten en Germanen.
     Vele volkeren ook hedendaags dragen de naam die zij kregen van andere bevolkingsgroepen en/of culturen.
     Een van de weinige uitzonderingen in deze is de stam Dan.Je raadt het wellicht al, Denemarken.

     1 likes
  • Wim schreef:

   De Hollanders weten niet eens dat, ze van het volk Zebulon zijn. Jullie zijn ook Israëlieten. Zebulon was diegene die, met de zeevaart bezig hield. Google de testament van Zebulon en gedraagt jullie, verraders. De Fransen zijn van de stam van Benjamin enzo…. Toen de Noorden stammen werden weggedreven door de Assieriers (Germanen) omdat, de zoon van Salomon niet de belasting wou verlagen, hadden hun uitgesproken dat ze niet meer bij wou blijven. En zo verspreiden zij zich over het Continent. Die Uzu is gewoon een Moslim en geen vrien van Israel.https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiq3P38-P_OAhWHOhQKHcKGCRoQFggeMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pentahof.nl%2FBrochures%2F390-2-Urkbrocure.pdf&usg=AFQjCNHzbJfWEy1iuiJmEoGVUajGI3NEpw&sig2=k-M2aOuobsYCp06ybKHXwQ

   0 likes
   • Bataaf schreef:

    Verraders?

    Waar waren de andere stammen toen de noordelijke stammen hulp nodig hadden?
    Niet voor niets keerden zij niet meer terug naar Israel na hun vrijlating!
    Wie gingen er voorop in de strijd tegen de kanaanieten?
    Zebulon en Juda.Dit terwijl destijds in de woestijn de stam Zebulon nog geen 65.000 koppen telden.

    Graag toelichting.

    2 likes
    • Loki schreef:

     Het volk van Zebulon???? Laat me niet lachen hoor, nee ik bescheur het bijna van de pret.

     Het Nederlandse volk heeft helemaal niets, maar dan ook werkelijk niets te maken met dat volk van Zebulon. Om de dood eenvoudige reden dat het dat het westerse blanke ras een sub-ras is en joden zijn proxy islamieten, gevluchte Khazaren (turken) die zich bekeerde hebben tot het jodendom.
     Dat geldt ook voor Erdogan dat is weer in het heden een proxy jood die zich voordoet als islamiet. Een Turkse schrijver die dit een boek over Erdogan bekend maakte heeft hier 26 jaar gevangenis gekregen en ondertussen is hij dikke vriendjes met Netanyahu.

     Het Nederlandse volk, nazaten van het volk van Zebulon, amehoela!!!
     Het blanke westerse sub-ras is een nauwe verwant van de Annunaki en een rondzwervende Chazaar is dat absoluut niet die is een van de 11 andere rassen.
     Dus verzin wat beters svp

     2 likes
     • Wim schreef:

      De vlag van Zebulon was een schip erop. Zeeland had dat, ook in het begin. Toen Oranje het veranderde in de Leeuw, stam van Juda.

      2 likes
     • Gerard schreef:

      AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

      Laat me niet Lachen – Anuzaaki; Droef toeter

      Die reptielen kunnen nog geen vloo in leven houden

      1 likes
    • Gerard schreef:

     Manasse is de VS = in de bijbel; groot, rijk, en vet geworden etc

     Efraïm is de VK = gemenebest; zou de zon nooit ondergaan etc

     Nog meer wijsneuzen; melden op Facebook – Gerard Kleine

     2 likes
    • Wim schreef:

     Omdat meeste stammen zich van Yahwe afkeerden, daarom.

     1 likes
    • Wim schreef:

     Zebulon en Juda hadden dezelfde moeder en waren broers. Jakob had twee vrouwen of drie.

     1 likes
   • Azrael schreef:

    Spreek voor jezelf grote! Ik ben nooit een aapje geweest en de enige verraders dat zijn jullie!!

    0 likes
  • Bataaf schreef:

   Absoluut juist!

   De 10 verloren stammen.

   Kijk eens strange parallel.

   http://www.artisanpublishers.com/strange-parallel-israel-tribe-zebulun-found-holland-p-25570.html?osCsid=5httcjakb4jdmpj96t4s0aber6
   Gaat over de stam Zebulon.

   1 likes
 • kerstman schreef:

  Ik zou die moordenaar ook geen hand geven, kleeft er straks ook kinderen bloed aan me vingers nou dat wil ik niet!! Jood of geen jood het is een duivelse persoon die neppe jahoe

  13 likes
 • Hwth schreef:

  Je bent wel heel erg klein zielig als je de ander geen hand geeft ondanks mening verschillen .

  4 likes
  • Foppe schreef:

   Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Geen hand geven is een statement, dus helemaal niet laf. Vooral als je weet dat er kritiek op gaat komen, van de media en andere politici.
   Een hand geven staat voor “ik heb respect voor je” en als je dit niet hebt, doe het dan niet.

   9 likes
  • speedmaster schreef:

   president bush sr. weigerde daniel ortega een hand te geven.
   wat is daar je mening over?

   2 likes
 • John Doe schreef:

  Heel goed.. laat dat politieke korrekte gedrag maar achterwege.. Hitler zou je ook niet de hand schudden of wel.
  Netanyahu oorlogs crimineel .. 2014 dont forget.. zal de trieste links achterwege laten.

  10 likes
  • an argie schreef:

   Wie hebben Hitler tot oorlogscrimineel gebombardeerd met valse voorwendselen en volledige verzinsels, die in de “rechtszaken” tot op de dag van vandaag niet mogen worden tegengesproken, zelfs niet met forensisch bewijs ?

   Stap uit die matrix. De daadwerkelijke geschiedenis is volledig anders dan die ons wordt geïndoctrineerd.

   3 likes
   • Foppe schreef:

    Komt er weer zo een, die de oorlogsmisdaden van Hitler bagatelliseert. Echt slecht hoor, als je dit doet. De mods zouden hier ook wel wat mogen doen, en dat hebben ze gelukkig ook gedaan toen iemand de duitsers voor christenen hield en de communisten voor de antichristen en die van de nazi’s helden maakte.
    Sommige mensne lijken zich ook alles te mogen permitteren, zonder schaamte? Waarschijnlijk uit onwetendheid. Lees eens een boek over WOII, kijken of je dan nog zegt dat Hitler tot oorlogscrimineel is gebombardeerd onder valse voorwendselen. Maar waarschijnlijk zal je dan zeggen “die schrijvers zitten nog in de matrix, ze zijn nog niet verlicht!”.

    Leve de Matrix! Ajax fans opgelet: PSV is geen kampioen van Nederland geworden, dat is allemaal de matrix. De verlichte en verloste mensen weten dat PSV kampioen is geworden.
    Leve de Matrix!

    Iets minder film kijken en iets meer boeken lezen, alhoewel er op beeld ook heel wat oorlogsmisdaden van de nazi’s staan en redevoeringen van Hitler.

    0 likes
 • an argie schreef:

  De VN de schuldige?

  En dat zegt de premier van een land dat sinds het bestaan van de VN de meeste resoluties naast zich neer heeft gelegd, dat geen non-proliferatieverdrag heeft ondertekend en waarvan de inwoners en politici moord en brand schreeuwen op het moment dat ze het gevoel krijgen (en ze hebben heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lange tenen!) dat ze beledigd of “gediscrimineerd” worden….

  Maar zelf mogen ze alles en iedereen wél beledigen.

  Pot, Ketel, Zwart….

  11 likes
 • Echte vrije denker schreef:

  Dhr. Kuzu heeft gelijk, allen zou ik dhr. Kuzu ook geen hand geven.

  9 likes
 • Bataaf schreef:

  De term ‘jood’ is een verzinsel en scheldwoord gebaseerd op een van de stammen van Israel, de stam juda.
  Aangezien niemand met zekerheid kan zeggen of hij/zij daadwerkelijk afstamt van die stam (gevangenname Babylon) is het discutabel of Israel wel bevolkt wordt door de Israëlieten.
  De zgn. Palestijnen (provincie Palestina door de Romeinen zo genoemd door hun haat naar de ‘joden’.Genaamd naar hun aartsvijanden de Filistijnen) kwamen pas in de 7e eeuw vanuit arabie naar Israel.
  Wie kan dat land historisch en etnisch nog claimen?
  De huidige zgn. ‘joden’ hebben de identiteit gestolen van het volk beschreven in de heilige boeken en hebben zich zo het uitverkoren volk God’s genoemd.
  In alle werkelijkheid zijn de 10 verloren stammen van Israel, lees de west europeanen de daadwerkelijke Israëlieten.Deze stammen waren door Assyrie korte tijd in slavernij gestort.Na hun vrijlating trokken zij richting het noord westen om (voorlopig) niet meer terug te keren naar Israel.
  Het huidige westen wordt niet voor niets door die ‘joden’ verziekt en kapot gemaakt middels massa immigratie en cultureel marxisme.Koste wat het kost moet dat volk verdwijnen zodat zij nooit meer terug kunnen keren naar grond, hun identiteit en status.Iedereen die denkt dat het islam vs jodendom is zit diep in de ‘matrix’ gevangen.
  Beide partijen zetten in op de vernietiging van het westen en doen dit samen.Islam is in jeruzalem begonnen.
  Om hier dan een beetje te schrijven wie erger is, kuzu of netanyahu is de grote fout en ideale afleiding eens serieus en grondig te kijken naar de kwestie joden en Israëlieten.
  Onderzoek naar de verloren 10 stammen brengt veel helderheid in deze.Taal technisch, etnisch en religieus.
  Het is een blamage en non discussie die (opnieuw) afbraak pleegt aan de werkelijke stammen van Israel.

  6 likes
 • Waarheid69 schreef:

  Laat ik het zo zeggen, ik zou erdo ook geen hand willen geven. En dat dan ook zeker niet doen, etiquette of niet… of willen we allemaal net als Rutte zijn ????

  6 likes
 • aaldert schreef:

  deze reactie is op de reactie van Likoed
  wat echt nergens op slaat .
  als je mijn huis gaat bezetten duw ik toch ook logische wijze een granaat in jouw reet

  ik houd van mensen
  maar hekel religie
  en nog altijd jammer dat erg veel mensen andere volgen
  wie niet volgt heeft een eigen leven

  1 likes
  • Richard schreef:

   Er bestaat helemaal geen Palestijns volk. De Al Aqsa moskee is een omgebouwde Byzantijnse kerk en werd pas halverwege de jaren 60 ontdekt. De Palestijnse staat ontstond pas in de jaren 60 in de hoofden van de Arabieren toen de staat Israël een feit werd. Dus de creatie van het Palestijnse volk en de Palestijnse natie zijn even kunstmatig als die van Israël.
   Ideeën in de hoofden van mensen veroorzaken zoveel leed en doden, Ach!!!

   2 likes
 • Richard schreef:

  Iets met potten en ketels en liegen dat je zwart ziet en bomen toveren zodat wij het bos niet meer zien.
  Dat geld voor hen allemaal, zowel de voors en de tegens.

  4 likes
 • Wim schreef:

  Khazaren waren van Turkmenistan (Turken) die, tot het Jodendom bekeerden. Je hebt ook wel de Iraëlieten.

  3 likes
 • aaldert schreef:

  Khazaren waren van Turkmenistan
  vergeet niet dat alle ellende is begonnen bij de romeinen volg de oude bloedlijnen
  leg je er bij neer en wees ook een slaaf
  over slaven gesproken Sylvana Simons lult maar wat haar ras is overkomen
  maar slavenij kwam vaker voor bij de blanken
  ps
  maakte trouwens niet uit welke kleur je had als je maar duchten opbracht

  en trouwens Netanyahu is zelf ook een arabier
  alle oud premier,s van Israel zijn van oostblok afkomst

  2 likes
 • Richard schreef:

  En zij haten elkaar vanwege een geloof in de zelfde leugen.
  Gekker kan het niet worden toch?

  3 likes
 • Tinus schreef:

  Het is allemaal weer zo bedacht, camera’s er op en dan ga ik hem lekker geen hand geven lekker puh.

  2 likes
 • Paulus schreef:

  De eerste aanslag in Is Ra El moet nog komen, maar die komt niet

  2 likes
 • Likoed Nederland schreef:

  “Mama, toen ik dat Joodse jongetje op het schoolplein eens lekker ging schoppen, is hij mij terug gaan schoppen, is dat niet gemeen?”
  http://likud.nl/2016/09/denk-partij-heeft-denk-wijze-van-kleuters/

  1 likes
 • Solaris schreef:

  De veel betere reactie is natuurlijk van Netanyahu: die doet er niet moeilijk over en gaat er letterlijk schouderophalend aan voorbij. Hij is premier van Israël en hoeft zich dus niet druk te maken over een onbeduidend Turks-Nederlands parlementslidje.

  Overigens mag de eerstvolgende keer dat Kuzu weer begint over de schandelijke bezetting van Palestina hem eens gevraagd worden wat hij eigenlijk vindt van het feit dat Turkije al tientallen jaren een deel van Cyprus bezet houdt en nog veel langer Koerden onderdrukt. Want daarover lees ik dan weer niets op zijn buttons.

  1 likes
  • Venus Project schreef:

   Beste schaapje. Je kent de historie niet van Cyprus en je hebt er weinig kaas van gegeten zo te zien. De Turkse meerderheid stemde voor vereniging en Turkije zou zich dan terug trekken. Maar de Grieken stemden tegen vereniging. Zij willen ook nog steeds bij Griekenland aansluiten. Daarnaast heb jij nog nooit een Turkse opa of oma gesproken op Griekenland en gevraagd waarom Turkije in 1974 de Turkse bevolking moest beschermen.

   Mijn vrienden zijn Turkse Koerden van oorsprong. Maar geen verkeerd woord over Turkije of dat Turkije zich moet opdelen. Ik weet zeker dat je weinig Koerden heb gesproken die zich gewoon Turks voelen en geen Koerdistan willen. En al die miljoenen Koerden die totaal geen sympathie hebben met de PKK. Maar goed je volgt alleen de westerse media.

   0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  >