Mens en Dier

CDA-leider Bontenbal fel bekritiseerd om uitspraken over vrijheid: ‘Wat een Farizeeërs’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

CDA-leider Bontenbal vindt dat vrijheid niet in goede handen is bij ‘populistische partijen’ zoals de PVV. “Populisten zeggen voor mensen op te willen komen, maar ondermijnen de rechtsstaat die mensen juist beschermt,” zei hij op het CDA-congres in de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in juni.

Volgens Bontenbal is de definitie van vrijheid van partijen zoals de PVV ‘niets anders dan lekker doen waar je zelf zin in hebt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij wordt op sociale media overladen met kritiek. “Bij het CDA was onze vrijheid in goede handen. Met een CDA-minister die op kritische artsen liet jagen en een andere CDA-minister die zelf knuffelde op zijn bruiloft, maar jonge mensen verbood te dicht bij elkaar te komen in het park. Wat een Farizeeërs,” reageert huisarts Els van Veen.

Ernstigste schendingen in 75 jaar

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “De heer Bontenbal vergeet even dat zijn partijgenoot Hugo de Jonge debet is aan de ernstigste schendingen van de rechtsstaat en vrijheid van mensen in 75 jaar. Het coronabeleid was vele malen schadelijker dan het virus zelf met tevens maatschappelijke uitsluiting als resultaat.”

“Nee, Huugje Bloemschoen, díe weet wat vrijheid is,” vult columnist Marianne Zwagerman aan.

Als je geen eigen verhaal meer hebt, moet je wat

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing vindt dat het waarschuwen tegen een centrumrechts kabinet afgezaagd wordt. “Het oproepen van angst is zwak, kom eens met een visie in het belang van de Nederlanders.”

“Tsja, als je geen eigen verhaal meer hebt zoals het CDA en de PvdA moet je wat. Dus bashen is dan oké?” vraagt oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eindhoven
eindhoven
1 maand geleden

Bontenbal speelt piano en saxofoon en is liefhebber van de Russische componist en pianist Sergej Rachmaninov.Tijdens een campagnebezoek aan Kampen in 2023 kreeg hij de kans op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk te spelen, wat hij als een jongensdroom beschreef.

Henk Albarda
Henk Albarda
1 maand geleden

Uitsluitend voor eigen gedecimeerde parochie gesproken. Spuit 11. CDA gedecimeerd, zelfs in de verkieizings uitslag was het CDA een zesde van de PVV.

En dan nu feitelijk beweren dat een derde van de Nederlanders die direct PVV stemmen en dat blijven doen, helemaal fout zijn?

EN wetende dat 70 tot 80 % van Nederland een regering wil MET de PVV, dus CDA Iis Overduidelijk een ANTI Democratische Partij.

Als CDA, PvdA, Groen Links, Volt en CU dit soort uitspraken blijven doen, maken ze de PVV nog groter ….

roro 237
roro 237
1 maand geleden

De PVV is groot geworden dankzij partijen als het CDA, D66 en de VVD!

Andre Breems
Andre Breems
1 maand geleden

En Bakellende heeft de uitslag van het referendum over de verandering van de grondwet terzijde gegooid omdat het niet in zijn straatje paste en wij kregen het verdrag van Lissabon door onze strot geduwd.
Het is en blijft een landsverraders partij.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x