Heb je griep, een verkoudheid of corona? “Wat heel typisch is aan griep is dat het je overvalt. Het komt van het Franse woord ‘gripper’, overvallen, je vastpakken,” zei huisarts Filip Charlier van huisartsenpraktijk Binkom in het Belgische Lubbeek in gesprek met ROBtv.
“Van het ene op het andere moment heb je hele hoge koorts, spierpijn, algemeen onwelzijn, wat we bij omikron minder zien,” voegde de huisarts toe. Hij zei dat je wel wat koorts kunt krijgen en wat kunt snotteren. “De mensen zijn gewoon een pak zieker van griep dan van corona,” benadrukte Charlier.
Vergelijkbaar en zelfs lager
Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat het ministerie van Volksgezondheid in juni 2020 al constateerde dat de oversterfte medio 2020 vergelijkbaar en zelfs lager was dan in het griepseizoen 2017-2018, merkte data-analist Daniël van der Tuin op. Een ambtenaar constateerde dat de allerzwaksten iets eerder dan gebruikelijk zijn overleden.
De reactie van toenmalig zorgminister De Jonge was: “Dit zal zeker meespelen, maar is ook niet per se logisch voor de gehele groep. Zou er niet ook een element meespelen dat andere infectieziekten nu minder kans krijgen? Wie zou dat nader kunnen duiden? Wil het graag snappen.”
Rond die tijd was er ook een technische briefing waarin nog eens bevestigd werd dat de oversterfte gelijk lag. Het enige verschil was dat de coronagolf negen weken duurde en de griepgolf 18.
Aztec-incident: buitenaardse lichamen geborgen na UFO-crash (video)
Deze politieke partij wil ‘gratis elektriciteit voor iedereen’
Vaccinatiekampioen Denemarken registreert meer coronadoden dan ooit tevoren
Jonge Oekraïners zijn bang om hun huis te verlaten en dit is waarom
Nigeria ebolavrij dankzij water met een vleugje sinaasappel
Kijken: “De Europese Unie heeft in zijn huidige vorm geen enkele toekomst”
Overal in het Westen, ook Nederland, sterven mensen massaal: ‘Verschrikkelijke situatie, overheden geven niet thuis’
Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger
Waarom we nooit meer omhoog kijken