Binnenland

Forum voor Democratie mag van D66 niet langer kritische vragen stellen: ‘Typisch’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

D66, GroenLinks en PvdA willen in de gemeente Westland een debat over Forum voor Democratie. Volgens de partijen zijn initiatieven en uitlatingen van FVD ‘schadelijk’ voor de gemeente en haar inwoners. Na het debat zullen ze zich beraden op vervolgstappen.

Toen FVD-steunraadslid Aryan Dijkshoorn tijdens een commissievergadering sprak over de Eritrese veldslag in Den Haag, dreigde de CDA-commissievoorzitter hem de mond te snoeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ilse Daalhof van D66 beweerde dat initiatieven en vragen van FVD vaak voortkomen uit ‘angst of onwetendheid’.

Kom maar op

Dankzij een motie van FVD werd in Westland het zogeheten Sense-spreekuur bij de GGD over seksuele gezondheid gestopt. Volgens de partij zit Sense ‘vol met woke en lhbti-gedachtegoed’.

“Links wil een debat over onze toon in de raadszaal. Alsof wij onszelf moeten verantwoorden aan raadsleden. Wij leggen verantwoording af aan onze inwoners en niet aan mederaadsleden,” reageert fractievoorzitter van FVD in Westland Jasper van der Voort op X. “Maar wij gunnen links hun momentje van morele zelfingenomenheid, dus kom maar op.”

‘Ongemakkelijke’ waarheid

De burgemeester van Westland gaf al aan dat het bestuurscollege geen ‘typische Forum voor Democratie-vragen’ meer gaat beantwoorden. Van der Voort vindt dat de burgemeester zijn partij schoffeert. Hij eist rectificatie en excuses.

“Wij blijven de ‘ongemakkelijke’ waarheid uitspreken in de raad,” benadrukt Van der Voort.

Typisch

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt: “Typisch, Forum voor Democratie Westland mag van D66 Westland niet langer kritische vragen stellen.”

“Een groot compliment voor Van der Voort en zijn fractie. Lokale gevolgen van massa-immigratie en klimaatgekte benoemen en aan willen pakken schiet natuurlijk in het verkeerde keelgat bij het kartel. Zij hebben het liever over onzinnige details die voor de inwoner niks veranderen,” aldus fractievoorzitter van FVD in Teylingen Milan Schenk.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

KNETTERGEK, dat D66. Maar dat wisten wij natuurlijk al langere tijd.

OOIT, niet lang na de oprichting van deze partij, heb ik nog wel eens op je gestemd.
Ik denk zelf ook wel, dat het oorspronkelijke programma van de partij, opgericht door Hans van Mierlo (als ik het goed onthouden heb), best wel goede standpunten had.
Maar dat was natuurlijk vóór de tijd, dat deze hele k*tpartij overgenomen is door het WEF.

Weten jullie wat ik hier zelf over denk? Dat dat zootje, dat daar in die gemeenteraad zit, hartstikke doodsbenauwd is van die fantastische jongens en meisjes van Forum voor Democratie.

En wat doe je dan, als je benauwd bent voor wat FvD nu weer naar voren brengt?
Dan ga je, net als een kat in het nauw, je nagels uitslaan.
Dat doen zij nu ook. En dan in de vorm van het willen verbieden om nog maar ergens aan mee te doen en je mond open te trekken.

Dit gaat ze natuurlijk niet lukken. Ik denk zelf, dat de geest al lang uit de fles is en ze wanhopig bezig zijn om die geest weer terug te duwen.

Trouwens…. wat een prachtig succes van Forum om dat zogenaamde Sense-spreekuur (had ik nog nooit van gehoord) van de GGD stop te zetten.
Alles wat met die LGHTB, of hoe die zooi ook mag heten, te maken heeft, moet met wortel en tak worden uitgeroeid.

Weten jullie trouwens al, dat Vladimir Poetin die hele beweging nu heeft betiteld als terroristische organisatie?

Wat een geweldige leider is dat toch. Als mijn man en ik dertig of veertig jaar jonger waren, dan wisten wij het wel: WEG uit dit verrotte land (niet het land natuurlijk, maar de mensen die de dienst uitmaken) en naar Rusland, waar nog wel geleefd wordt met de normen en waarden, waar wij mee opgegroeid zijn.

Maar dat zal er niet in zitten, want ze zitten in Rusland natuurlijk niet te wachten op een paar 70 plussers. Helaas, wij zullen onze tijd hier in dit verrotte land moeten uitzitten.

Maar de kanjers van Forum voor Democratie zorgen in ieder geval voor de nodige lichtpuntjes in deze o zo donkere wereld.

Overlever van toen..
Overlever van toen..
2 maanden geleden

En zo veranderd de huidige tijd in de tijd voor de aanzet der tweede WO!
NU met het doel de derde te ontketenen!
Alles wat hun bedoelingen blootlegt probeerde men koste wat kost te blokkeren!
Vrees dat men ook dit keer zover gaat dat men al te kritische mensen letterlijk en figuurlijk, “mond”dood maakt zoals destijds ook Pim !

Anthony
Anthony
2 maanden geleden

Dit is weer een bewijs dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking gewoon de waarheid niet wil weten. Dat merk je overal, als je op je werk bent, of op school of in vriendengroepen en familie, nergens maar dan ook nergens worden kritische geluiden geaccepteerd. Zelfs niet op de universiteit, juist dé aangewezen plek om kritisch te zijn. Het is een trieste bedoeling, maar wel de realiteit. Het komt dan ook echt niet meer goed in dit land. Daarvoor zijn de mensen te dom en te ver afgedwaald. FvD is een partij die door de meeste mensen niet begrepen wordt en dat zal ook zo blijven.

Helga
Helga
2 maanden geleden

Het grote toneelstuk van slechte acteurs die zich politici noemen.

Jan Publiek moet zich ernstig gaan beraden of het de entreegelden voor deze voorstelling nog wel wil gaan betalen, of dat de acteurs met pek en veren de stad uit gejaagd moeten worden, bekogeld met rotte eieren en tomaten.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x