Gezondheid

VIDEO: De ware geschiedenis van chemotherapie en het farmaceutische monopolie

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2016 zullen alleen al in de Verenigde Staten zo’n 1,7 miljoen mensen worden gediagnosticeerd met kanker. Nog eens 600.000 Amerikanen zullen aan de ziekte sterven.

We lezen vaak over baanbrekende onderzoeken die de genezing van kanker steeds dichterbij brengen. Maar waarom duurt het toch zo lang?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een studie in het medische vakblad BMJ onthult dat medische fouten inmiddels doodsoorzaak nummer drie zijn in de VS.

Verstrikt geraakt

John Bailer, de voormalige redacteur van het tijdschrift van het Amerikaanse National Cancer Institute, zei openlijk:

“Mijn conclusie is dat het nationale kankerprogramma moet worden gezien als een mislukking. Het gehele kankeronderzoek van de afgelopen 20 jaar is een complete mislukking.”

Meer dan 100 jaar geleden investeerden de Carnegie Foundation en de Rockefeller Foundation hun geld in medicijnonderzoek. Dat vormde de basis van de geneeskunde.

Sindsdien zijn artsen en medicijnmakers verstrikt geraakt in een web van controversiële interacties, zo blijkt uit onderzoek.

Deugt niet

Studies uit diverse landen tonen aan dat 80 tot 95 procent van alle doktoren geregeld contact onderhoudt met farmaceutische bedrijven.

Veel artsen krijgen ieder jaar cadeautjes van farmaceutische bedrijven. Er is duidelijk bewijs dat ze worden beïnvloed door de industrie.

Dit leidt ertoe dat artsen nieuwe producten voorschrijven die niet beter zijn dan bestaande, zo toont een recente analyse aan.

Wat wetenschappers denken te weten, blijkt vaak niet te kloppen. Veel medisch onderzoek deugt namelijk niet.

“Al heb je de beste bedoelingen, je houdt jezelf makkelijk voor de gek,” zei epidemioloog John Ioannidis in gesprek met het Academisch Medisch Centrum.

Misleidend

Hij heeft aangetoond dat bevindingen die biowetenschappers in de vakbladen publiceren, vaak misleidend, overdreven of gewoonweg onjuist zijn.

En dat is wel onderzoek waar artsen op varen als zij medicijnen voorschrijven, of als zij een bepaalde operatie aanraden.

In 2005 publiceerde de hoogleraar aan de Stanford University in Californië een studie in het gerenommeerde blad JAMA, dat onthutsende informatie leverde.

Verkeerde bevindingen

Hij had gekeken naar de 49 meest belangrijke klinische studies van de afgelopen 13 jaar. In 41 procent van de gevallen bleken de oorspronkelijke resultaten niet te kloppen of schromelijk overdreven.

In dezelfde periode verscheen een publicatie van hem in het blad PloS Medicine, waarin hij met wiskundig bewijs kwam dat wetenschappers in de meeste gevallen verkeerde bevindingen publiceren.

Onderstaande video gaat dieper in op de echte geschiedenis van chemo en het farmaceutische monopolie:

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Bij het juiste bewustzijn gaan alle roddels praatjes broodjes aap op de helling dus niet druk maken want alles vervaagd in de echte werkelijkheid. Uw gaat zien hoe de werkelijke wereld werkt en uw gaat zien wie de wereld aanstuurt.

frans
frans
7 jaren geleden

Kanker is een industrie, geworden.
De kankerindustrie!
Dan heb je nog de Ziekte-industrie/versus gezondheidszorg.
Waar is de wakkere mens? Zodat de gezondheidsweegschaal weer doorslaat in een positieve.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Een tikje off topic, maar een hoopgevende boodschap van een volhardende vrijheidsstrijder aan de elite en hun gevolg. Hij kondigt het einde van hun macht min of meer aan in de nabije toekomst en geeft een deel van hen de kans om de goede keuze te maken en zich aan te sluiten bij het volk ipv hun tegenstanders.
Het tij is misschien inderdaad kerende dankzij het Aquarius tijdperk.

https://www.youtube.com/watch?v=bB3HoUfX1bo

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Iedereen is te koop dat is het probleem. Ikke ikke ikke en de rest kan stikke. Iedereen moet veel mondiger worden en als het gevoel hebt dat je belazerd word ageren. Maakt niet uit wie of wat er voor je staat. Diegene die het uitdraagt moet voelen dat hij niet goed bezig is. Of ze nou een net pak aan hebben of zich belangrijk voordoen of verheven voelen, aanpakken die hap want het is zeker nu tegenwoordig geen garantie meer dat ze het goed met je voorhebben, eerder van niet dan wel. Dus laat je horen en zeg het hun. Pik niets meer!

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x