Homepagina » Propaganda » Hou je vast: Oud-presidentskandidaat onthult de echte lijst met verspreiders van nepnieuws
Hou je vast: Oud-presidentskandidaat onthult de echte lijst met verspreiders van nepnieuws

Hou je vast: Oud-presidentskandidaat onthult de echte lijst met verspreiders van nepnieuws

De Amerikaanse oud-presidentskandidaat Ron Paul heeft een lijst gepubliceerd met verspreiders van ‘nepnieuws’, die in zijn ogen verantwoordelijk zijn voor ‘nepoorlogen’ en leugens over Hillary Clinton.

Op de lijst staan onder meer namen van journalisten die werkzaam zijn voor CNN, de New York Times en The Guardian.

“Deze lijst bevat de schuldigen die ons vertelden dat [er onomstotelijk bewijs was dat] Irak massavernietigingswapens had en door wiens leugens we in meerdere nepoorlogen zijn gezogen,” schreef hij op zijn website Ron Paul Liberty Report.

98 procent kans

Paul stelt dat zijn lijst veel relevanter is dan de ‘hitlijst’ die eerder werd gepubliceerd door de ‘linkse feministiche professor’ Melissa Zimdars.

“Dit zijn de nieuwsbronnen die meldden dat Hillary Clinton 98 procent kans had om te winnen en dat de economie in een geweldige vorm verkeert,” aldus Paul.

De lijst bevat de namen van de verspreiders van ‘nepnieuws’ en toont ook voor wie zij werken.

Volstrekt verkeerd

Volgens het oud-congreslid is CNN de grootste boosdoener, gevolgd door de New York Times en MSNBC.

De New York Times kwam onlangs onder vuur te liggen nadat het campagneteam van Trump had gezegd dat de verslaggeving in de krant volstrekt onjuist is.

Op de lijst staat ook Wolf Blitzer van CNN. In een e-mail van de Democratische Nationale Commissie (DNC) bespreken medewerkers van de partij welke vragen ze naar CNN zullen sturen voor een interview met Trump.

Censureren

We zien ook de naam van New York Times-journalist Maggie Haberman voorbij komen, die erg nauw bleek samen te werken met Clintons campagne.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak zich onlangs kritisch uit over zogenaamd ‘nepnieuws’.

Hij claimde dat nepnieuws er mogelijk toe heeft geleid dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen.

Facebookbaas Mark Zuckerburg heeft nu gezegd dat hij misschien bedrijven gaat inhuren om het nieuws te filteren (lees: te censureren).

[Ron Paul Liberty Report]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. En hoe zit het met FOXNEWS? ─ of bijvoorbeeld zo’n website als NineforNews 😉 ─

  Wat is waarheid en wat is verzonnen of waartussen bevind zich de leugen?
  Mijn filosofie is dat alles relatief is.
  Waarheid is een (persoonlijke of een culturele) interpretatie van iets.

  Iedereen zoekt of ervaart zo zijn eigen waarheid waar zijn intuïtie (van het moment) het meest bij thuis voelt. De vraag of welk artikel waar is of welke niet is kortom een persoonlijke keuze van de lezer, al dan niet beïnvloed door omstandigheden of een derde partij). 🙂

  4 likes
  • NineForNews plaatst na mijn mening ook onderwerpen waar ik mijn vraagtekens bij plaats. Klopt het wel? Is het allemaal waar wat er word geschreven. Wat is de bron etc.. Het lijkt me in ieder geval redelijk om niet bevooroordeeld te zijn, en vanuit neutraal perspectief iets te onderzoeken.

   Wat we van Foxnews weten is dat het onderdeel uitmaakt van News Corporation, en dat de eigenaar Rupert Murdoch heet. Murdoch behoort tot een Neo-conservatieve stroming omdat hij zich altijd in deze kringen begeven heeft. Zo zaten in het Project of the New American Century (PNAC) allemaal neocons die volgens onderzoekers degene zijn geweest achter het plan voor 2001, om in vijf jaar tijd 7 landen aan te vallen waaronder Soedan, Somalië, Libië, Syrië, Libanon en Iran. De landen die Genraal Wesley Clark opsomde.

   Rupert Murdoch zit daarnaast in het Strategic Advisory Board van Genie Oil and Gas, nabij de Syrische grens, en daar komen we meer bekende namen tegen die allerlei belangen behartigen die iets groter zijn dan NineForNews kan dromen. De vraag is alleen of FoxNews deze handel en wandel van Rupert meeneemt in het nieuws, ik dacht van niet.

   https://genieoilgas.com/about-us/strategic-advisory-board/

   Desalniettemin. Wat is waarheid? Wat is leugen? En in hoeverre speelt de intuïtie hier een rol in mee?
   Een goede vraag en waar ik maar één antwoord op kan geven door te stellen dat je moet terug gaan naar de bron. Je moet de juiste bronnen verzamelen en dan het liefst geen kopie!

   Een voorbeeld. Na een langdurige zoektocht over mogelijke financiële connecties tussen Amerika en het derde Rijk van Adolf Hitler kwam ik bij Anton C. Sutton terecht.
   Sutton groeide op in Engeland. Studeerde er wis/natuurkunde en later in Göttingen, Duitsland, waarna hij naar Californië vertrok. Op de UCLA promoveerde hij tot professor in de economie en ging voor het Hoover Instituut werken, voor onderzoek naar oorlog, revolutie en vrede aan de Stanford universiteit.

   Vanuit Washington wilde men weten hoe lang Amerika de koude oorlog kon trekken. Het enorme wapenarsenaal die het tegen de Sovjet Unie had opgezet koste immers klauwen met geld alsmede het onderhoud. Hiervoor is veel geld nodig en grondstoffen. Ook wilde men een beraming in hoeverre de Sovjet Unie er voor stond en Anthony Sutton was de aangewezen persoon om hetgeen uit te zoeken in archieven die niet voor de gewone man toegankelijk zijn.

   Hier kwam Sutton tot een eigenaardige ontdekkingen. Zo ontdekte hij dat Amerikaanse bedrijven in het geheim betrokken waren met het leveren van technologieën aan de Sovjet Unie die onder meer voor kernraketten bestemd waren en op Amerika gericht stonden. Hij vond de informatie van wezenlijk belang dat het publiekelijk gemaakt diende te worden en schreef een van zijn eerste werken, National Suicide, die geen uitgever in Amerika durfde te publiceren.

   Na een lezing hierover kreeg hij een envelop A4’tjes in zijn brievenbus met namen waar hij in eerste instantie niks mee kon. Later werd hem duidelijk dat deze namen verbonden waren aan het geheime genootschap van Skull and Bones, Yale University te New Haven. Sutton bezocht de Sterling bibliotheek van Yale driemaal om in de officiële documenten meer over het geheime genootschap te weten te komen, maar toen het genootschap erachter kwam waar hij mee bezig was sloten ze voor hem de deuren.
   Ook werd hij van het Hoover instituten gestuurd met de waarschuwing, stop ermee want dit ga je niet overleven.

   Sutton is altijd door blijven gaan met onderzoek naar vermeende praktijken die het daglicht niet kan verdragen. Enigszins ondergedoken en het overgrote deel van zijn werken werden in Australië gepubliceerd.
   Interessant hierbij is dat Sutton altijd de bronvermelding plaatste, inclusief archiefnummers die voornamelijk van het Hoover Institute kwamen, de Sterling Library van Yale, en de nationale archieven in Washington DC.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Anthony_Sutton

   De man die voor ons aller democratie, in feite, een staatsbegrafenis had moeten krijgen, heeft ooit meegegeven dat in een echte democratie in principe alle deuren wagenwijd open dienen te staan, maar voor velen blijven ze vooralsnog gesloten.

   http://www.azquotes.com/quote/1257789

   13 likes
  • Je filosofie slaat op de -interpretatie- van een gebeurtenis, dus van uit de ogen van degene die het niet zeker weet en af moet gaan op een getuigenis of van horen zeggen.
   Als er iets niet relatief is in de absolute zin van het woord, dan is het de waarheid, de feiten zogezegd. Alleen om tot de feiten te komen zijn we afhankelijk van de hoofdrolspelers die de feiten kunnen verdraaien in hun voordeel.
   Er is maar 1 waarheid, DE WAARHEID.

   5 likes
   • Feit is wel dat bepaalde feiten voor individuen kunnen verschillen. Wat jij voor true aanneemt, hoeft voor mij niet hetzelfde te betekenen. Waarheid blijft gebaseerd op eigen interpretatie. Wat nu waarheid is, kan over 100 jaar compleet anders zijn. Het blijft allemaal zo tijdsgebonden. En het geld ook weer niet voor alles, mits dat weer ontdekt word. Zo blijven we “eeuwig” doorgaan tot het uiteindelijk stopt.

    3 likes
    • Een waarheid veranderd niet. Verandering van inzicht (vaak a.g.v. nieuwe informatie) wel.
     zoals 1 september 1939: Uitbreken van W.O.II.
     WIE de schuldige hiervan is en WAT er allemaal is gebeurd, het HOE en het WAAROM?. Daar zijn meningen verschillend over. (Vaak door gebrek aan informatie, of teveel eenzijdige informatie, of het niet willen geloven van informatie, of het niet willen toetsen van informatie.)

     Wat ook verandert zijn meningen. Al zijn die soms moeilijk te veranderen doordat er allerlei dogma’s in stand moeten worden gehouden.

     In het algemeen mag je uitgaan van onderstaande.
     Find the one you cannot criticize and you have the one in control.

     2 likes
  • LS…

   We hebben het hier niet over het geloof / religie. We hebben het hier over de waarheid en niet over de interpretatie ervan of sprookjes. Als je iemand ombrengt dan is die persoon dood ! Of je het nu moord of doodslag noemt !

   0 likes
 2. In tijden van oorlog is het 1e slachtoffer: de waarheid.

  Deze oorlog werd afgetrapt met het schrikevenement 9/11. De GWOT was niet bedoeld om enige vijand af te weren, noch de eigen bevolking te beschermen of terreur daadwerkelijk te bestrijden.
  Integendeel.

  nep-nieuws begint al aan de bron. Legerleidingen hebben daar special afdelingen voor.
  Tegenwoordig is zelfs dat geprivatiseerd.
  M.n. PR bureaus slepen contacten voor propaganda en misleiding binnen.
  bv. Hill & Knowlton, de Rendon Group, Hasbara, Greenpeace, WNF, AZG, RK, AI; andere lobbyclubs, multinationals zelf – met hun PR-/corporate communications, etc.
  Tegenwoordig kan dit in hoge mate geautomatiseerd, met spybots 24/7 het web scannen, en met zgn. ‘socio-bots’ interactief de perceptie van de massa beïnvloeden:

  http://www.globalresearch.ca/information-warfare-automated-propaganda-and-social-media-bots/5438304
  CNN and PSYOPS (Pentagon-CIA) http://www.informationclearinghouse.info/article1664.htm
  http://journal-neo.org/2016/10/06/newsweek-expose-nato-s-vast-cyber-troll-brigades-unleashed/

  Alle oorlogen worden door de media mbv. nep-nieuws aan de m/vr gebracht.
  Ook de NPO en RTL passen dergelijke propaganda trucs toe:
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2015/12/15/in-gesprek-met-journalist-janneke-monshouwer-ander-nieuws/

  Ook niet onbelangrijk. Nieuws wat helemaal niet verslagen wordt. Maar (bewust) verzwegen.
  Momenteel o.a. de verdringing van contant geld. Opname beperkingen aan de flappentap;
  De stille coup door de Europese Commissie – gigantisch EU-leger, spionage op de burgers, introductie van ‘facial recognition, en Micro Soft’s emotie-scanners – allemaal onder bevel van Juncker. Wordt gemakshalve voor u doodgezwegen, tot er geen weg terug meer is; het te laat is.

  De groepsterreur van ‘Politieke Correctheid’ is zelfcensuur; censuur. De machthebbers bepalen wat u mag weten, wat niet; wat u mag vinden en wat niet; gedachtenpolitie ‘1984’-Big Brother zal voor het einde van dit decade operationeel zijn. Democratie vervangen door ‘Technocratie’, de mens een ‘Transhuman’, ‘singularity’ is waar Google nu al grote stappen in heeft gezet. CETA, TTIP en vrijspel voor handel, effenen het pad. Een tsunami van nep-nieuws, ‘Talking Points’ maximaal uitmelken, dient om ‘slapende schapen’ niet wakker te maken.

  Ook de NOS, RTL, alle dagbladen heel Hilversum verzwijgen momenteel dat de anti-Trump rellen onderdeel uitmaken van de de kleurenrevolutie, de Paarse revolutie, die nu door Soros et. al in de VS wordt gefinancierd en georkestreerd. Met enorme gevolgen, ook voor ons in de EUSSR!
  http://www.cooperatiedevrijemedia.nl/2016/11/de-paarse-revolutie-van-george-soros/

  7 likes
 3. Het blijft propaganda…

  10 likes
 4. CNN, Kate Bolduan. (onderste rij tweede van rechts)
  Wel eens naar haar gekeken tijdens de opkomst van Trump.
  Zelden zo`n bevooroordeeld mens gezien of gehoord.
  En het is deze zender waar onze eigen NPO haar “nieuws” klakkeloos van overneemt.
  Om te gruwen.
  Ron Paul heeft gelijk.
  Helaas niet alleen over Irak.

  6 likes
 5. excuses moet zijn:
  Ja en vergeet vooral niet het NOS journaal na de aanslag op MH017, waarin het publiek te zien kreeg dat Putin een vraagstelling van een journalist wegwuifde maar in werkelijkheid de journalist een uitgebreid antwoord gaf

  4 likes
  • Klopt Henk Azie. Daarmee werden de burgers op schandalige wijze door het NOS 8 uur journaal op een verkeerd spoor gezet waarmee ze hoopten dat men nog meer afkeer van Poetin zou krijgen. Helaas voor hun werkte het des temeer averechts. Niet alleen in Nederland maar ook in Amerika waar men steeds meer sympathie voor Poetin kreeg.

   In Duitsland is Udo Ulfkotte, een journalist van de Frankfurter Zeitung, al enige tijd bezig om de mensen op de hoogte te brengen dat het nieuws geen nieuws meer is vanwege het hoge gehalte aan censuur dat word toegepast. Udo komt in het volgende filmpje ook voor waarbij we een beter beeld krijgen van het effect die de mainstream media met zich mee kan brengen als we doorspoelen naar minuut 4:23.

   Must Watch!!!! – Why You Should Never Trust The Mainstream Media

   https://www.youtube.com/watch?v=khwERBhf1eE

   Doet me denken aan voormalig president George W. Bush die op de vooravond aankondigt dat de Amerikaanse landingstroepen binnen 24 uur in Irak aan land zullen gaan om de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein onschadelijk te maken. Een paar uur later verscheen Brits Premier Tony Blair op de televisie die de Engelse bevolking toesprak dat ze wel mee moesten doen want Saddam Hoessein beschikte over massavernietigingswapens die London binnen 24 uur konden bereiken! Het staat nog op mijn netvlies omdat ik toen al wist dat het niet waar kon zijn, en ben al tijden opzoek naar dit beeldmateriaal.

   Dubieus was zijn uitspraak omdat bekend was dat Amerika, Rusland ,en inmiddels ook China, de enigste landen te wereld zijn die over intercontinentale raketten beschikken. De raketten (kernwapens) waarover Zuid Afrika, Pakistan, India en Israël beschikken komen niet verder dan 1500 tot 3000 kilometer.

   1 likes
 6. En wie was ook weer Paul Julius Reuter.? Daar komt toch ons nieuws vandaan, van deze mainstream?
  Hoe eerlijk is dit?

  2 likes
  • Paul Julius Baron von Reuter, zijn echte naam is Israel Beer Josaphat. Gelieerd met de grote zakenbanken, als Goldman Sachs etc en natuurlijk met de Rothschilds. Kortom de Zionistische maffia heeft ook het nieuws stevig in handen.

   2 likes
 7. Ik vraag me af of er ook maar iets waar is van wat de valse profeet Obama en zijn handlangers naar buiten brengen en hebben gebracht. Ze voeren niet alleen complotten uit, ze zijn een groot complot. Wat Obama de laatste 8 jaar gedaan heeft heeft de wereld er zeker niet veiliger en beter op gemaakt.

  3 likes
 8. Niets is waar….
  en zelfs dat niet!

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, ...

corona

Grote media richten aandacht op Chinees biolab bij corona-epicentrum: ‘Eén van de ergste doofpotten uit de geschiedenis’

De theorie dat het dodelijke coronavirus uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.