Paranormaal

“Verband tussen telepathie en telefoongesprekken, e-mails”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie van dr. Rupert Sheldrake blijkt dat er mogelijk een connectie is tussen moderne communicatievormen en telepathie. Hij vroeg een groep mensen te raden wie er belde op het moment dat de telefoon ging. Ze mochten kiezen uit vier namen. De scores bleken significant hoger te zijn dan je op basis van toeval zou verwachten, aldus Sheldrake in een artikel dat eerder dit jaar is gepubliceerd door het Institute of Noetic Sciences.

De Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Freiburg kwamen met soortgelijke onderzoeksresultaten. Volgens dr. Sheldrake hebben diverse onderzoeken aangetoond dat er een verband is tussen telepathie en sms’en of e-mailen.

Telepathische vermogens worden met name duidelijk bij mensen die een sterke emotionele band hebben met de proefpersonen. Tijdens het onderzoek wisten 63 mensen in 40 procent van de gevallen te raden wie er belde. Dat is ruim boven de 25 procent die je op basis van toeval zou verwachten.

Na honderden onderzoeken heeft Sheldrake vaak gehoord dat proefpersonen het meestal bij het juiste eind hebben als ze zeker zijn van hun keuze, alsof ze vertrouwen op hun intuïtie. Pam Smart, een collega van Sheldrake, vergeleek de telepathische connectie tussen dierbaren met de connectie tussen vreemden. Het bleek dat proefpersonen de namen van dierbaren in de helft van de gevallen wisten te raden, wat wijst op een extra sterke connectie.

Een link met precognitie en buitenzintuiglijke waarneming kon niet worden gelegd. Vormen we een telepathische band met dierbaren? Dr. Bernard Beitman van de Universiteit van Virginia heeft laten zien dat mensen die een nauwe band met elkaar hebben soms op hetzelfde moment dezelfde dingen kunnen ervaren, met name in het geval van leed of pijn, zelfs wanneer ze ver van elkaar verwijderd zijn.

Beitman begon hier onderzoek naar te doen nadat hij het zelf had meegemaakt. Toen zijn vader op sterven lag, begon Beitman op vele kilometers afstand zonder reden te stikken. Hij kwam er later achter dat zijn vader op datzelfde tijdstip was gestikt. Dit fenomeen wordt ook vaak gemeld bij tweelingen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hader
hader
7 jaren geleden

Ikzelf heb dat ook een paar keer meegemaakt, dat je aan iemand denkt en even later de telefoon gaat. Tijdens het gesprek was dat ook het geval aan de andere kant. Je kan het toeval vinden, maar frappant vindt ik het wel.

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Ik zou nog even wachten met conclusies trekken. Sheldrake heeft eerder dergelijke experimenten uitgevoerd met testen of iemand kan voelen of zij wordt bekeken. Zijn oorspronkelijk positieve resultaat bleek niet reproduceerbaar en zijn “toevalsrijen” bleken niet goed gerandomiseerd. En dan moet je bij dit soort onderzoek ook altijd een autocorrelatie-check uitvoeren. Over beide was uit het gelinkte artikel niets op te maken.

Ernie
Ernie
7 jaren geleden

Je kunt geen meetlat langs dit soort zaken leggen, simpelweg omdat ieder mens verschillend is en nooit twee keer exact gelijk reageert als het om dit soort onderwerpen gaat.
Dat telepathie bestaat, weet ik zeker; zo had ik ineens nachtmerries over iemand die ik al 30 jaar niet meer gezien of gesproken had, en die altijd gerelateerd waren aan de dood. Ik voelde dat ik moest waarschuwen. Gezien de afstand van meer dan 1000km was dat niet makkelijk, maar toch legde ik contact en ontdekte dat hij idd een belangrijk familielid had verloren. Mijn nachtmerries waren spontaan over maar hoe was dit mogelijk? Zoals je kunt lezen was het geen actieve vriendschap meer, to say the least.
Ik zal nog een voorbeeld geven; een keer s’nachts op de Belgische snelweg was ik uitgeput van het motorrijden en besloot in een parkeerhaven even te stoppen voor een dutje achterover op mijn motor. Uit een schreeuwende nachtmerrie (maar eigenlijk was het mijn redding) met een alarmerend geroep ‘wordt wakker, wordt wakker’ schokte ik omhoog en keek ik om me heen de duisternis in. Daar kwam op nog geen 100m van me vandaan een zwerver aangesjokt. Ook al leek hij niet aggressief, ben ik meteen weer gaan rijden.
Wat het is, weet ik niet precies, maar een mensch is niet alleen maar een robot met hersens…

Johan
Johan
7 jaren geleden

Telepatie is het sterkst tussen tweelingzielen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x