Homepagina » Chemtrails » Chemtrails: Een goed bewaard geheim waar de overheid bewust desinformatie over verspreidt
Chemtrails: Een goed bewaard geheim waar de overheid bewust desinformatie over verspreidt

Chemtrails: Een goed bewaard geheim waar de overheid bewust desinformatie over verspreidt

In de Verenigde Staten, Nederland en andere westerse landen behoren azuurblauwe luchten tot het verleden. Onze luchten hangen vandaag de dag vaak vol met vliegtuigsporen, die snel uitwaaieren en veranderen in kunstmatige wolken.

“Wat wordt er gesproeid? Wat zijn de mogelijke gevolgen ervan voor de volksgezondheid en het milieu? De autoriteiten houden de lippen stijf op elkaar,” stelt geowetenschapper J. Marvin Herndon.

In een wetenschappelijke studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Public Health toont Herndon aan dat er voornamelijk koolvliegas wordt gesproeid in de lucht die wij inademen. Koolvliegas is zo giftig dat kolencentrales het niet mogen uitstoten.

Giftig methylkwik

De deeltjes komen terecht in de lucht die we inademen en komen dus ook in onze longen terecht. Het sproeien van koolvliegas in de atmosfeer leidt volgens Herndon tot extra ziekenhuisopnames, vroegtijdige sterfte, een laag geboortegewicht, longontsteking en diabetes, longkanker, hart- en vaatziekten, beroerte, Alzheimer, astma en verminderde vruchtbaarheid.

Als koolvliegas wordt blootgesteld aan lichaamsvocht kunnen er zware metalen zoals aluminium en radioactieve elementen vrijkomen. Dat kan vervolgens leiden tot kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, ademhalingsaandoeningen en beroerte, aldus de geowetenschapper.

Herndon merkt op dat bij het sproeien van koolvliegas in de troposfeer giftig methylkwik en schadelijke chloorfluorkoolstofverbindingen kunnen vrijkomen. Door koolvliegas in de troposfeer te sproeien warmt de atmosfeer op en wordt regen tegengehouden. “Deze activiteit draagt bij aan global warming,” concludeert Herndon.

Desinformatiecampagne

“De wetenschappelijke gemeenschap en het volk hebben geen idee met welk doel deze geheime activiteit wordt uitgevoerd,” zei hij. “Het wordt tijd dat wetenschappers en gezondheidsinstanties begrijpen dat meerdere giftige stoffen in de lucht worden gesproeid die een schadelijk effect hebben op vrijwel al het leven op aarde.”

De samenstelling van aerosoldeeltjes, vaak chemtrails genoemd, is een goed bewaard geheim en gaat gepaard met een desinformatiecampagne, besluit Herndon.

Studie: Human and Environmental Dangers Posed by Ongoing Global Tropospheric Aerosolized Particulates for Weather Modification

Update: Na publicatie van dit artikel heeft het tijdschrift besloten de studie terug te trekken. De auteur laat weten het niet eens te zijn met de beslissing.

[Frontiers in Public Health]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. roy,werk aan de winkel.
  er is weer een contrail artikel waarvan beweerd word dat het chemicalien zijn ipv water.

  fff

  5 likes
 2. Moet je nu voor de grap eens naar site nu.nl gaan.

  Het eerste artikel “Eerste tropische dag van 2016 een feit”
  Check die foto die erbij staat! Maar de massa zal het wel niet zien…

  Oh nee, vliegtuigstrepen die 3 uur blijven waren wolken volgens de RTL geleerde 😉

  28 likes
 3. Wat mij opvalt is dat als er een belangrijke gebeurtenis is, of ergens een aanslag wordt gepleegd waardoor mensen steeds meer hun ongenoegen gaan uiten. Er opeens gestopt wordt met het chemtrailen waardoor het weer een paar dagen mooi is zodat de mensen hun ongenoegen vergeten.

  En voor iedereen die zegt dat chemtrailen niet bestaat. Er is zelfs een patent voor afgegeven.

  6 likes
  • Misschien bedoel je een patent 5003186 dat in de Verenigde Staten is afgegeven? Dat wordt vaak aangehaald om aan te tonen dat chemtrails bestaan. Toch is het geen spoor van bewijs.

   Als je het patent leest gaat het om een manier om fijne deeltjes aluminium of thorium uit te strooien in de atmosfeer. Het doel hiervan is om warmte in de vorm van infrarood-straling in de aardatmosfeer in die deeltjes in te vangen; deze warmte wordt vervolgens weer uitgestraald buiten de atmosfeer. Op deze manier zou de opwarming van de aarde tegengegaan kunnen worden.
   Er is in dit hele patent geen sprake van chemtrails, mensen ziek maken door zware metalen uit te strooien enzovoorts. Laat staan dat het in de praktijk wordt gebracht.
   Maar aangezien zo bijna alles wat bedacht wordt gepatenteerd kan worden, en er misschien geld mee te verdiend kan worden, is ook dit idee gepatenteerd.

   Als je maar lang genoeg nadenkt kan bijna ieder patent in theorie wel voor iets anders gebruikt worden dan er beschreven is. Maar dat zo’n opvatting dan in je hoofd zit, maakt het nog niet waar.

   5 likes
  • “”En voor iedereen die zegt dat chemtrailen niet bestaat. Er is zelfs een patent voor afgegeven. ”

   In hoeverre bewijst een patent dat er chemtrails boven onze hoofden gesproeid worden?
   Er is ook een passagiersvliegtuig gepatenteerd dat binnen een uur van London naar New York vliegt, heb jij hem al zien vliegen?

   7 likes
  • Zelfs als de mensen ‘s nachts slapen zijn er contrails.
   Zelfs als het bewolkt is zijn er contrails.
   Er vliegen ook veel straalvliegtuigen zonder contrail…

   Waar zijn de luchtmonsters, direct genomen uit een “chemtrail”!

   3 likes
 4. je hoeft maar naar de twee foto’s te van dit artikel te kijken.

  fff

  4 likes
 5. Ik vraag me werkelijk af of er nog Chemische bedrijven zijn die het beste voor de mens(heid) over hebben.
  Rond 18:30 TV1 werd DuPont Sliedrecht aangehaald vanwege Kankerverwekkende stoffen.
  Hetzelfde DuPont die begin vorige eeuw het hennep verbod voor elkaar kreeg, zo zie je maar weer…

  16 likes
  • De GenX-uitstoot bij de Chemours-fabriek (geen eigendom meer van DuPont) is inderdaad onderwerp van zorg. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend, en zowel DuPont als Chemours hebben bepaald geen beste reputatie. Het is overigens nog niet gezegd dat de uitstoot op dit moment gevaarlijk is, maar het is zeker ook niet bewezen dat het veilig is. Ik zou zeggen, stoppen met uitstoten tot er wel bewijs is dat het veilig is.

   Maar… het feit dat Chemours Dordrecht mogelijk gevaarlijke stoffen uitstoot heeft naar mijn idee niets te maken met het artikel hierboven. Dat gaat over zogeheten chemtrails, en die bestaan hoogstwaarschijnlijk niet.

   3 likes
 6. Dit valt allemaal onder ‘agenda21’ van de heersende elite.

  12 likes
 7. Als het de bedoeling is van “the man” om ons te vergiftigen doen ze het best goed (=sarcasme voor de duidelijkheid)
  Wereldbevolking is verdubbeld in de laatste 30 jaar, en still counting.
  Als ik ‘hun’ was, zou ik de trails aanpassen.

  7 likes
  • Het zou natuurlijk wel heel erg opvallen als een groot deel vd wereldbevolking dood neervalt. Bij kleine beetjes steeds meer vergif, dumbing down erbij en tegen de tijd dat de sterk gereduceerde levensverwachting een feit is kunnen de nutteloze eters zich er niet meer tegen verzetten en de slavenstroom prima onder controle te houden en te sturen.

   Naar zo’n soort situatie als in deze aflevering wordt weerspiegeld willen de elite (weerspiegeld als de Aschen) eigenlijk wel naar toe

   1 likes
   • “sterk gereduceerde levensverwachting”?

    Mensen worden ouder, en gezonder ouder!

    cognitieve dissonantie?

    3 likes
    • Mensen worden GEMIDDELD ouder, doordat de kindersterfte omlaag gegaan is. Mensen die vroeger de geboorte en de kindertijd overleefden waren over het algemeen gezonder en werden ouder dan de huidige “oudjes”.

     0 likes
 8. De wetenschappelijke studie is op 20 juli 2016 door het tijdschrift Frontiers in Public Health ingetrokken, zoals de redactie van NFN netjes onderaan het artikel vermeldt.
  De studie is ingetrokken omdat “klachten over de studie terecht waren en het artikel niet voldoet aan de standaarden voor redactionele en wetenschappelijke deugdelijkheid.”

  Er is dus geen enkele wetenschappelijke studie die het bestaan van chemtrails aantoont. Alle enigszins serieuze aanwijzingen zijn inmiddels allang weerlegd. Het enige wat vaststaat over chemtrails is dat er onscrupuleuze lieden zijn die erg rijk worden van het geven van lezingen erover en het schrijven van boeken. Chemtrails zijn gewoon een hoax van het type ‘bewijs maar eens dat die en die géén alien’ is.
  Zonde van je energie, zou ik denken.

  9 likes
  • Beste Rene ga lekker naar buiten als de lucht vol zit met kris-kras strepen van condens sporen van verkeersvliegtuigens en adem eens lekker diep door.
   Laat dat ook vooral je kinderen en kleinkinderen doen!!!! Dus allemaal naar buiten als er flink wat sporen zijn en lekker de lucht(????) met verse diepe teigen INADEMEN, nogmaals ik zei: INADEMEN.

   Goed voor hun longetjes e.d.

   0 likes
 9. Maar ze houden dus hier de regen tegen?
  Het regent zo veel dat kelders en straten blank komen te staan.
  Wat ik het meest las, was de verklaring dat er gesproeid wordt om de aarde te koelen. Any explanation?

  1 likes
  • Goed gezien, de ene keer zeggen ze dit, de andere keer weer dat, precies wat er in het straatje van de chemtrail-denkers past.

   Het zijn gewoon vliegtuigsporen, niets meer dan een beetje waterdamp. En ja, dat heeft inderdaad (relatief weinig) invloed op het weer, omdat het (kleine) wolken zijn. Grofweg: ‘s nachts houdt het een beetje warmte vast, overdag schermt het het oppervlak een beetje af tegen zonnestralen.
   Als zwaardere regenbuien en hogere temperaturen al ergens van komen, dan is het van klimaatverandering, zoals al tijden voorspeld wordt. Maar het duurt nog even voordat daarover maximale zekerheid is; sporadische uitschieters kunnen toeval zijn. Toch heeft het er alle schijn van dat de berekende klimaatsverandering nu in de praktijk zichtbaar wordt.

   0 likes
   • Dat is ook zo dom al zouden het geen chemtrails zijn dan nog is er geweldig veel vervuiling gaande boven ons hoofd. Dat het voornamelijk waterdamp zou zijn neemt niet alle andere zooi die bij de verbranding van kerosine vrij komt weg.

    0 likes
    • Dat ben ik met je eens. ik had dit nauwkeuriger kunnen zeggen.

     De uitstoot van vliegtuigmotoren bestaat voor een belangrijk deel uit waterdamp en CO2. De waterdamp vormt de sporen (het zijn eigenlijk gewone wolken), de CO2 verspreidt zich sneller in de atmosfeer.

     Alleen al de CO2 uitstoot van vliegtuigen is niet best vanwege de forse bijdrage aan klimaatverandering.
     Verder zitten er natuurlijk allerlei verbrandingsproducten in, het zijn immers uitlaatgassen. Hoeveel dit in verhouding tot waterdamp en CO2 niet veel is, is het bepaald niet goed, net als de uitstoot van industrie en wegverkeer.
     De totale luchtvervuiling van vliegtuigreizigers per kilometer is gemiddeld tienmaal hoger dan die voor een reiziger in een hogesnelheidstrein.

     4 likes
  • ze kunnen regen creëren en droogtes.

   fff

   3 likes
 10. Als we naar Mars willen kunnen we de Atmosfeer chemisch aanpassen dat het wel leefbaar en adembaar is. Waarom zou het niet zo kunnen zijn dat als het echt waar is dat hier Buitenaardsen zich bevinden, dat ze onze atmosfeer gaan aanpassen. wij dood, hun leven en hop een kolonie erbij. Weg vegen van een civilisatie, overname zonder oorlog en verdere echte kosten.

  2 likes
  • Het is zeer onwaarschijnlijk dat ‘we’ de atmosfeer kunnen aanpassen. Mars heeft nauwelijks een atmosfeer (0,6% van de druk van Aarde). Er zijn vast mensen die het zouden willen, maar kunnen, nee.

   Het aanpassen van de aardse atmosfeer doet overigens erg denken aan het SF-boek ‘Pion’ van Felix Thijssen uit 1979. https://www.hebban.nl/boeken/pion-thyssen

   6 likes
 11. stoppen met ademen zou ik zeggen

  5 likes
 12. Giftig of niet giftig daar komen wij als leek niet achter, wat ik wel weet is dat ik in mijn jeugd de vele strepen in de lucht niet kan herinneren,ja de strepen die na een paar minuten weer weg waren maar niet degene die tot dik een half uur bleven hangen en ook niet in zulke grote hoeveelheden.

  1 likes
  • Als kind ben je ook niet bewust met het concept chemtrails bezig lijkt mij.. sterker nog, daar kwam men pas eind jaren negentig mee. Verder weet ik niet wanneer uw jeugd zich afgespeeld heeft, maar sinds de jaren zestig is het vliegverkeer (alleen al rondom schiphol) vervijfvoudigd en vanaf de jaren 70 ongeveer verviervoudigd. Dat verklaart de toename van het aantal contrails in de lucht..

   3 likes
 13. Het wordt tijd dat zo’n vliegtuig over Oekraine vliegt, Kunnen we zien wat voor tanks er in die vliegtuigen zitten en wat er werkelijk gespoeid wordt.

  1 likes
 14. Ook hier is het niets anders dan op het dagelijkse nieuws. Misleiding .
  Elkaar bevechten. etc.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...