Buitenland

Analist: “Mislukte couppoging in Turkije was valse vlag-operatie”

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mislukte couppoging in Turkije is in scène gezet voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om zijn tegenstanders uit te schakelen. Dat stelt een Amerikaanse schrijver en radiopresentator.

“De coup van afgelopen weekend was een valse vlag-operatie en Erdogan doet er zijn voordeel mee,” zei Stephen Lendman. “De mislukte couppoging is ver van tevoren gepland door Erdogan of elementen binnen zijn overheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Hij gaf toe dat hij uren van tevoren precies wist wat er zou gaan gebeuren,” zei Lendman. “Hij heeft de coup laten gebeuren om tegenstanders van zijn regime te arresteren, vast te zetten, te vervolgen of misschien zelfs te doden.”

Turkse inlichtingendienst wist dat coup ophanden was

Dinsdag bevestigde het Turkse leger in een verklaring informatie te hebben waaruit bleek dat een militaire factie afgelopen week een coup wilde plegen. In eerste instantie was de factie van plan op zaterdagochtend een staatsgreep te plegen.

“Op 15 juli werd de Turkse inlichtingendienst MIT ingelicht over de couppoging,” aldus het leger in de verklaring. “Daarop werd het luchtruim gesloten en werden alle militaire vluchten geschrapt.”

Na de mislukte staatsgreep zijn er in Turkije duizenden mensen opgepakt, onder wie veel militairen en politieagenten. De EU heeft het land gewaarschuwd dat herinvoering van de doodstraf het einde betekent van de onderhandelingen over lidmaatschap. “Geen enkel land kan EU-lidstaat worden als het de doodstraf invoert,” zei buitenlandchef van de EU Frederica Mogherini.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

Tja wie zal het zeggen , er spelen zich rare dingen af op het wereld toneel . De enige die het echt weten zijn Erdogan en getrouwen . Dit is dus juist altijd het probleem om de exacte waarheid boven tafel te krijgen . Het kan dus , maar hoeft ook niet zo te zijn fifty fifty dus .

Ph
Ph
7 jaren geleden

Vals of niet, dictator sultan Erdogan haalt er alleszins profijt uit, dat getuige ook die massa mensen die worden opgepakt en of ontslagen…de teller staat al op meer dan 50 duizend.
Getuige ook dat de oppositie partijen worden ontbonden, tv en radiostations die niet voor Erdogan zijn, de vergunning word ingetrokken, rechters en aanklagers worden ontslagen en of worden opgepakt, leraars en universitaire intellectuelen worden ontslaan en of worden opgepakt.

Er is zelfs sprake om de doodstraf weer in te voeren, op vraag van de bevolking zegt Erdogan, maar hij heeft die vraag wel eerste zelf gesteld/voorgesteld.

Getuige ook dat er weer bombardementen worden uitgevoerd, zogezegd op ISIS, terwijl het in feite op de Koerden zijn.

Dus nogmaals, bewust of niet, hij is wel de enige samen met zijn partij, die er voordeel uithaalt.

Porter
Porter
7 jaren geleden

“Geen enkel land kan EU-lidstaat worden als het de doodstraf invoert,” Maar je mag natuurlijk wel verregaande handelsakkoorden sluiten met landen die de doodstraf kennen.. dat dan weer wel natuurlijk!!!!

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Er zijn meerdere scenario’s, wie heeft er gelijk? Alleen Maitreya/JHWH weten het, maar treden er ook nog niet mee in de openbaarheid. Maitreya/JHWH treden op onder de WET.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x