Homepagina » Binnenland » “Leugenmachine van Rutte en Timmermans draait op volle toeren”
"Leugenmachine van Rutte en Timmermans draait op volle toeren"

“Leugenmachine van Rutte en Timmermans draait op volle toeren”

Wat hebben de MH17-ramp, de aanslag in Nice en de staatsgreep van de Turkse president Erdogan met elkaar gemeen? De op volle toeren draaiende leugenmachine. Dat stelt schrijver en journalist Arthur van Amerongen.

“De mantra’s van premier Rutte en Frans Timmermans klinken holler dan ooit,” schrijft hij. “Hoe krijgen ze het hun mond uit: de dader van Nice was een eenzame, depressieve wolf, Erdogan heeft de Turkse democratie gered en als kers op de taart houdt onze premier een tranentrekkend praatje over MH17, met de onderste steen als preekgestoelte.”

Het enige pluspunt is volgens Van Amerongen dat niemand nog de leugens gelooft. Als er ergens weer de doodstraf wordt ingevoerd, dan zal het in Turkije zijn, heeft Erdogan voorgesteld. En wie staat er als eerste op om Turkije te feliciteren met de huidige ontwikkelingen en sultan Erdogan spreekwoordelijk de voeten te kussen? Juist, onze eurocommissaris Frans Timmermans. Hiep, hiep, hoera voor de democratisch gekozen regering van Turkije.

Boze reacties

Toen Timmermans schreef dat deze democratisch gekozen regering van Turkije de steun van de EU verdient, verschenen er in korte tijd meer dan 1000 overwegend boze reacties op zijn Facebookmuur. “Zijn trucje is uitgewerkt,” aldus de journalist.

Ook begrijpen mensen niet waarom de EU de gekozen Turkse president tijdens een opstand steunt en de gekozen president van Oekraïne tijdens een opstand tegen hem veroordeelt.


Erdogan is zich maar al te goed bewust van zijn macht en de positie die hij inneemt in de Europaproblematiek. Macht die hij voor een groot deel te danken heeft aan de EU. Voor de vluchtelingenproblematiek had de EU geen oplossingen, net zo min voor Islamitische Staat die op de stoep van Europa staat.

Goedkoop

“Het goedpraten van de Turkse staatsgreep, al dan niet gepleegd met medeweten en instemming van de dictator, is onmogelijk geworden nu Erdogan de militaire luchthaven Incirlik belegerd heeft,” stelt Van Amerongen. “Spoedig wordt de doodstraf ingevoerd en opstandige rekruten die geen idee hadden waar ze mee bezig waren, worden geëxecuteerd als ze al niet gelyncht waren.”

Hij is benieuwd hoe Rutte en Timmermans dit allemaal weer gaan downplayen om de Turkije-deal toch door te kunnen drukken. Ondertussen gaat de Nederlander nog steeds massaal naar de kusten van de Turkse Rivièra, zonder zich druk te maken over destabilisatie van de Turkse democratie. En waarom? Omdat het goedkoop is.

[HP/De Tijd]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. En het gaat maar op de oude voet door met het belazeren van de Nederlandse bevolking. Niemand die maar ook iets kan of zal zeggen laat staan protesteren. Nu nog eens 65 miljoen aan Irak geven, zijn ze debiel. Een creatie, zoals we al lang weten, gesteund door de US, UK en andere landen, daar gaat ons belasting geld, die hard nodig is voor ons eigen land. Ze weten ook wie de MH17 heeft neergehaald maar zeggen niks of je hoort weer een leugen. Op een dag zal de waarheid naar boven komen net zoals bij Tony Blair en de rest van het afval dat deze aarde en samenleving aan het verpesten is.

  58 likes
 2. Het eindspel wordt uitgevoerd via het verdrag des verbonds.(hierin staat alle kennis) De drie geloven(christenen/joden/moslims) staan in verbinding met elkaar via dit verbond. Stamvader Abraham. Lees geschiedenis. Jeruzalem is het middelpunt. Ook wel niemandsland genoemd. De heilige grafkerk van boven ziet eruit als een sleutel. moslims/Palestijnen hebben de sleutel van die deur. Vergeet niet dat vroeger Jeruzalem zeven poorten had waarbij verschillende geloven/groepen mensen uit verschillende richtingen daar door kwamen om te handelen enz. Weer die zeven. Zeven dagen enz. Ons hele leven is gebaseerd op zeven. Mede door kosmos/planeten/sterren cycli.
  Wat gebeurt er nu eigenlijk? Als je abraham als startpunt neemt naar het nu, dan zijn we nu weer terug aan het gaan naar dat startpunt. Het is alsof we terug gaan in de tijd. Terug naar het nulpunt. De zeven zegels geven aan wat er nog komen gaat.
  De natuur(deze staat ook in verbinding met de kosmos/de agenda 21/30 dus ook) speelt ook een rol. Op NL. tv een docu over het ontstaan van continenten gezien. Dit keer ging het over Australië. Australië schijnt voorheen vast te zitten aan Indonesië/China/Japan/Antarctica enz. Door fenomenen als vulkaanuitbarstingen en andere natuurverschijnselen zijn die landen uit elkaar gedreven. Australië schuift langzaam weer op naar Indonesië.(Door warmte/tropisch gebied). Antarctica niet. Hier wordt het kouder en het land wordt groter en de zeestromingen gaan daar steeds sneller, wat weer klimaatgevolgen heeft voor de rest van de wereld. Dit gebeuren zou wel eens reden kunnen zijn van een poolshift, want als de zuidpool zwaarder wordt, dan de noordpool dan gaat de aarde kantelen/zwiepen.
  Geloven zijn gebaseerd op natuurwetten/eeuwen oude kosmos cycli en men kan dit beter wel serieus gaan nemen. Oude landkaarten zijn het bewijs dat land/continenten kan/kunnen veranderen. Een Niburu betekent een vulkaanuitbarsting/platen verschuiving waarbij nieuw land omhoog komt of dat er nieuw leven kan ontstaan uit stof en water. Bij vulkanen is de grond er altijd vruchtbaar. Daarnaast heb je ook een geestelijke/mensen Niburu het bewust worden van de natuurwetten/onze god/schepper.

  6 likes
  • Elise,

   Ik wil je nog even wijzen op dat nulpunt, waar ook de lezingen van Evert Jan Beverwijk over gaan, site http://www.welkomindeoorspronkelijkewereld.nl. Als je je abonneert krijg je ook diverse geschriften te zien en ook de eindtijdklok die eindigt 23-9-2017.
   Hier nog een filmpje van Evert Jan, 1 september geeft hij nog een lezing in Assen.
   https://youtu.be/ulYwZXecjL8
   https://youtu.be/UiYKhqrtcy8

   2 likes
   • Evert Jan Beverwijk begint al gecideert {vastbesloten, weloverwogen, resoluut, vastberaden, zelfverzekerd} op te leggen {OP TE LEGGEN}
    wat een alien is.
    Maar dat staat lijnrecht tegenover mijn beeld van een alien, want dat is in mijn beleving een Extraterrestrial. Dus blijkt dat hij gewoon een snelle jongen is.
    Duidelijk zelf geen hart/hoofd verbinding en gaat er dan als vanzelfsprekend vanuit dat een ander dat dan ook niet heeft.
    Hier is het benauwde, vernauwde denken in optima forma aan het woord.
    Wat hij met aliens bedoelt zijn voor mij 1. schapen 2. slaapwandelende schapen en
    3. slaapwandelende schapen met oogkleppen op.
    Dan vind hij Blavatsky en Bailey wel grappig ofzo, maar hij heeft geen idee van channelings, Hogere Zelven, intuitie kortom hem ontgaat alles wat je niet met je 2 ogen kunt zien.
    Hij gaat er domweg vanuit dat anderen dat dan ook niet ervaren.
    Omdat hij het niet ervaart.
    Hoe kortzichtig wil je het hebben.
    Het was vanaf het begin al duidelijk dat hij van de kortzichtige kerk is, iemand die dit allemaal zo krampachtig op moet leggen dat er verder niets meer is, heeft zelf nog nooit bijzondere ervaringen gehad.
    Kan hij verder niets aan doen maar dat hij nog steeds niet door heeft dat de mensheid er totaal anders over begint te denken is ronduit naiief te noemen.
    Hij zal ook zeker geen enkele informatie over de David Icke, Davind Wilcock of Benjamin Fulford, Black Knight etc., tot zich genomen hebben anders sta je daar niet zo zelfverzekerd de grootste onzin uit te kramen.

    12 likes
   • De url eindigt op; .com i.p.v. .nl

    2 likes
  • Onlangs sprak iemand over de hoer van Babylon. Over die rode schaken kleur enz. Dit deed me denken aan rode kleur van de woestijn/berg in Australië. Wat ook interessant was om te zien is dat daar een stad onder is uitgegraven. Dat daar dure stenen worden gevonden. Ook sprak men over de gas strontium die omhoog komt door het gerommel binnen de aarde. En wat dat gas doet met verschillende samenstellingen van stoffen/steen enz.

   3 likes
  • Klopt. De Aboriginals die meer dan 50,000 jaar daar wonen hebben het over de oude tijd toen ze het land van zich zagen wegdrijven.
   Dat was Lemuria. Beter bekend als Mu.
   Een volk in Peru is ook afstammend van die Mu volkeren, dat zijn de Mochica, wat ‘komend uit Mu’ betekent, en later de Chimu werden, wat ‘afstammelingen van Mu’ betekend, in het Moche vallei.
   Een verder de bergen in gelegen tempel van Chavin de Huantar met zijn 5 ton wegend 6 meter lange stenen offer mes laten beelden zien uit een cultuur die dezelfde kunstzinnigheden bezat als de Mexicaanse culturen. De Olmeken en Maya zijn ook Mu afstammelingen.
   Bij de Olmeken zie je in de fysionomie van de stenen beelden dezelfde trekken als de Aboriginals, maar ook meer als die van de Sri Lankanen.
   Maar de reguliere archeologie houdt het als iets ‘onverklaarbaars’ in de mist gehuld.

   3 likes
 3. Sorry, er ging iets mis. Er zijn nu al mensen bezig om Oekraïne van binnenuit over te nemen. Terwijl in Turkije de boel(justitie/ambtenaren enz.) weer afgebroken wordt. Nu kan het zijn dat Erdogan het te warm onder de voeten heeft gekregen(hij weet van de totale globalisering af), maar het kan ook zijn dat dit zo bij de globalisering/het NWO spel hoort. De derde wereldoorlog staat immers beschreven in de brief van Albert Pike (vrijmetselaar).

  16 likes
  • Erdogan ziet niets in de uni polaire Wereld Orde van de Zion Satanisten.
   De Zion geopolitiek heeft een erg gevoelig knal gekregen met zijn coup verijdeling en belegering van de VS basis aldaar. Dat kost hem zijn NAVO lidmaatschap misschien, maar voorlopig is de boel om oorlog tegen Rusland te voeren bevroren. Ook al zou het tam tam nog lang doorgaan. Turkije is strategisch gezien van extreem vitaal belang voor de Zion Orde.
   Nu liggen 85 atoombommen onder zijn controle. Zijn leger is in de waar, en heeft Rusland als vriend erbij.
   Je moet wel compleet gek zijn wil je een oorlog met Rusland nu.

   2 likes
  • Dat de Schotse rite, verwante maçonnieke ordes, en geheime genootschappen op de achtergrond een dikke vinger in de pap hebben en politieke stromingen op het wereldtoneel bespelen, is mij duidelijk. Immers is er door de eeuwen heen voldoende onderzoek na gedaan en over geschreven. Ik vraag me alleen af of de brief van het voeren van drie wereldoorlogen werkelijk van Albert Pike afkomstig is, of een vervalsing waarbij zijn naam werkt gebruikt?
   Auteur Robert Bauval melde jaren geleden tijdens de ontwikkeling van zijn boek Talisman dat hij niet verder was gekomen dan een kopie van de brief, maar dat de originele versie nooit is gevonden. Hij noemde Bill Still. De man achter een aantal documentaires waaronder The Money Masters, die volgens Bauval de brief van Pike over drie wereldoorlogen openbaarde.

   2 likes
 4. Hoop maakt z'n eigen magie

  Goh, de bron is HP de tijd. Dit tijdschrift was een paar jaar geleden nog griezelig rechts. Vroeger was het een leuk links blad. Maar daar worden ze nu dus ook wakker. Nou, dat geeft hoop.

  Maarre….. je kunt er nu van uitgaan dat mensen die beslissingen nemen, die integer en vanuit oprecht het goede voor de mens willen, nu in het welkome Aquariustijdperk, de wind mee hebben.

  Maar het omgekeerde, dus ook.
  Als je de mensheid tegenwerkt, dan heb je geen leuke tijd.
  Want nu gaat het erom hoe je karma is.
  En die vorm van helende energieen, wordt alleen maar sterker.

  11 likes
 5. &5 jaar geleden had Duitsland een propagandaminister Goebels die zei dat je het volk de grootste leugens kon vertellen en dat het volk ze gaan geloven als je ze maar vaak genoeg herhaalde. Rutte, Timmermans en nog velen gebruiken dat gezegde nog dagelijks en ze zullen het blijven doen

  13 likes
 6. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Globalisering/eenwording/samensmelting/overname op alle vlakken. Ultra liberalisme. Absolute vrijheid, omdat je 1 bent. Maar in mijn visie is dat er dan niks meer overblijft. Het absolute nulpunt. Bij bijbel: de opname.
  De wereld leiders zijn vrijwel allemaal bij de vrijmetselarij. Zie piramide vergaderzaal Erdogan. Poetins achtergrond als kind zijnde, ons koningshuis, Geheime orden dus. enz. enz. Deze staan allemaal in verbinding met het geloof. Zij zweren allen bij god.
  Als men een schuldige gaat aanwijzen bij de MH17, dan verstoort het de agenda. Er zijn nu al mensen bezig om Oekraiene van binneuit

  8 likes
 7. ‘ houdt onze premier een tranentrekkend praatje over MH17, met de onderste steen als preekgestoelte.’; wat wordt daarmee bedoeld?

  7 likes
 8. Ze verdienen beide een flinke schop in den kloten.

  6 likes
 9. Hallo, daar is Elise weer met de NWO en de 3e wereldoorlog. Het begint nu lachwekkend te worden.
  Wie daar nog in gelooft heeft een enorm bord voor zijn kop.

  3 likes
 10. De diensplichtige soldaten zullen beslist geen straf krijgen, Erdogan mag wel gek wezen, maar dom is ie niet. Ze wisten van toeten nog blazen deze soldaten, het publiek wist ook niets over hoe de soldaten belogen werden.
  Voor Erdogan is het juist goed om dit als rede te gebruiken, over de “brute mentaliteit” van de coup plegers.
  Erdogan wist van te voren dat er een coup zou komen, de Russen hebben hem getypt.
  Het voordeel van deze verijdelde coup is dat Turkije de VS basis heeft belegerd, en daardoor zijn lidmaatschap bij de NAVO riskeert, maar dat kan hem niet bommen, zo voorkomt hij een stupide oorlog van het westen met Rusland. Maar ondertussen staat de EU nu al met spiegeltjes en kraaltjes Erdogan te lokken om sneller bij de EU toe te treden, maar zo gek is ie ook weer niet, of hij zal een stapel eisen met zich meebrengen van heb ik jou daar. En terecht, want alleen een idioot wil nu bij de EU.
  Het SU24 toestel van de Russen is door CIA-Gulen aanhangers van het leger neergehaald, en dat wisten ze snel van in Rusland ook. De hele “ruzie” tussen Erdogan en Poetin s meer geveinsd dan gemeend.
  Petje af voor deze snode “dictator”. Briljante zet. De wereld is door hem voorlopig gered.
  Helaas schieten o.a. de Koerden daar niets mee op. Maar er komt ook een verzoening met Assad en samenwerking met Iran.
  Nu nog op de wraak van de United Satan of America wachten. We zullen het zien. In dit spel is het schaak mat, geen oorlog met Rusland of je hebt het met extreme imbecielen te doen. Hup naar de volgende partijtje.
  Laat Timmermans en Rutte toch lekker doorgaan met liegen, ze laten zo duidelijk zien dat ze het in hun broek doen als ze hun “partner in crime” Turkije voor de stomme oorlog tegen Rusland kwijt zijn. Lach maar naar ze. Het zijn kweetjes, onderdanig aan het groot geld, en gruwelijk narcistisch naar het volk toe.

  3 likes
 11. Herman J. Benckhuisen

  ik zou graag toch eens op dat turkije issue ingaan, het maakt namelijk niet uit of je voor of tegen erdogan bent, ik mis hier het logisch denken van de journalistiek en het lopen met boter op het hoofd van de politiek. Ik woon nu 27 jaar in dit land en heb zon beetje alles voorbij zien komen. deze coupe is een wakeup call voor heel wat mensen, en het verschil van culturele achtergrond spiegelt zich hier erg tastbaar af de turkse bevolking reageert heel emotioneel beladen iets waar wij in nederland niet gewent zijn. zou dat er met integreren uitgehaals kunnen worden? ik denk het niet. dus daar zul je rekening mee moeten houden en niet verrast op reageren. deze mensen leven al 35-40 jaar onder ons, blijkt dat we ons niet al teveel in hun cultuur verdiept hebben. Nogmaals of je ervoor of tegen bent maakt me weinig uit maar als ik de laatste tijd de politiek een beetje volg dan zie ik een regering die alle zeilen bij zet om de vuile was binnen te houden. en een parlement dat alleen maar een boze vinger opsteekt. dit zou je kunnen vergelijken met een kanker patient waarbij je een gezwel hebt ontdekt en hem als behandelend arts een aspirientje voorschijft. en het spijt mij zeer voor alle moraal predikers maar toen het leger hier nog het leger was de waker over het seculaire Turkije en de akp regering probeerde het leger in de politiek te trekkken inplaats van naast de politiek en daarvoor de toetreding tot de eu daarvoor op een over enthausiaste wijze aan toelatings gesprekken begon toen heeft europa zitten slapen. nu dat station allang gepasserd is en de regering haar koers heeft kunnen volgen en op die weg van ideologie het land op een bepaalde koers heeft gezet en enpassant ook nog eens door europa als de redder in de immigratie crises werd bestempeld omdat ze er daar zelf ook niet meer uit konden komen. nu gaan die polici en journalisten de zeden preken houden en proberen te vertellen aan iemand waarvan ze geen idee hebben uit wat voor culturele wereld hij of zij komt tevertellen dat je een kankerpatient die een gezwel heeft een aspirientje moet geven. dit mijne heren gaat niet werken.alles is oorzaak enn gevolg.ik als kankerpatient zou er toch voor zijn om het kwaad er maar uit te snijden. dat wij in nederland de politiek maar aan laten modderen en aspirientjes uitdelen betekend nog niet dat andere culturen zich daar in kunnen vinden. er zijn een aantal waarheden in dit land een militair bewind zoals dat op handen was zou het land enorme schade hebben toegebracht. de wijze waarop de regering het vervolg op de situatie aanpakt mag dan wel rigoreus lijken maar definitief wel effectief. en in de tweede plaats er is geen alternatief in dit land er is geen nieuwe lijder te vinden aan de horizon. dus dan maar beter houden wat je hebt en er maar het beste van maken prcies zoals wij dat in nederland doen.

  2 likes
 12. Ze worden toch niet met ons belasting geld afgekocht?

  1 likes
 13. Ik vond dit stuk wel mooi:

  A Turkey of a Coup

  A lot of words have already been said in the past few days about the Turkish coup that couldn’t fly, but strangely enough some rather obvious things went unmentioned, so I’ll try to fill in a few gaps. Specifically, a lot of the things that have been said range from feeble-minded to utterly preposterous. If this is propaganda, then it sounds like very bad, weak propaganda. Still, there is no shortage of people endlessly repeating these talking points, whether because they get paid to or because they don’t know better. They are the ones I want to address.

  http://cluborlov.blogspot.nl/2016/07/a-turkey-of-coup.html

  0 likes
 14. Leugens??? ze waren al op de hoogte van het hele toneelspel en wachten met een reactie tot na onze verkiezingen,loopjongens zijn het,weekdiertjes….. Ben echt benieuwd hoe ze daar onderuit proberen te komen…..als een ander land dit geflikt had,waren de reactie`s niet van de lucht….gelukkig moet iedereen met zichzelf leven en dat is voor de meeste mensen al erg genoeg….

  0 likes
 15. Doe maar een kogel, een pistool en een laatste zomeravond. Ik ben het protesteren beu. Ik weet wel dit willen ze maar toe maar, het heeft toch geen nut in dit k*tland

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

timmermans

1000 miljard euro voor het klimaat is pas het begin. Dit zijn de ‘waanzinnige’ plannen van Timmermans

De 1000 miljard euro die de Europese ...

timmermans

Timmermans staat gewoon campagne te voeren met corrupte leiders. Hier zit een diep probleem

De overheid misdraagt zich. Rechters reageren niet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.