Binnenland

“Leugenmachine van Rutte en Timmermans draait op volle toeren”

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat hebben de MH17-ramp, de aanslag in Nice en de staatsgreep van de Turkse president Erdogan met elkaar gemeen? De op volle toeren draaiende leugenmachine. Dat stelt schrijver en journalist Arthur van Amerongen.

“De mantra’s van premier Rutte en Frans Timmermans klinken holler dan ooit,” schrijft hij. “Hoe krijgen ze het hun mond uit: de dader van Nice was een eenzame, depressieve wolf, Erdogan heeft de Turkse democratie gered en als kers op de taart houdt onze premier een tranentrekkend praatje over MH17, met de onderste steen als preekgestoelte.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het enige pluspunt is volgens Van Amerongen dat niemand nog de leugens gelooft. Als er ergens weer de doodstraf wordt ingevoerd, dan zal het in Turkije zijn, heeft Erdogan voorgesteld. En wie staat er als eerste op om Turkije te feliciteren met de huidige ontwikkelingen en sultan Erdogan spreekwoordelijk de voeten te kussen? Juist, onze eurocommissaris Frans Timmermans. Hiep, hiep, hoera voor de democratisch gekozen regering van Turkije.

Boze reacties

Toen Timmermans schreef dat deze democratisch gekozen regering van Turkije de steun van de EU verdient, verschenen er in korte tijd meer dan 1000 overwegend boze reacties op zijn Facebookmuur. “Zijn trucje is uitgewerkt,” aldus de journalist.

Ook begrijpen mensen niet waarom de EU de gekozen Turkse president tijdens een opstand steunt en de gekozen president van Oekraïne tijdens een opstand tegen hem veroordeelt.


Erdogan is zich maar al te goed bewust van zijn macht en de positie die hij inneemt in de Europaproblematiek. Macht die hij voor een groot deel te danken heeft aan de EU. Voor de vluchtelingenproblematiek had de EU geen oplossingen, net zo min voor Islamitische Staat die op de stoep van Europa staat.

Goedkoop

“Het goedpraten van de Turkse staatsgreep, al dan niet gepleegd met medeweten en instemming van de dictator, is onmogelijk geworden nu Erdogan de militaire luchthaven Incirlik belegerd heeft,” stelt Van Amerongen. “Spoedig wordt de doodstraf ingevoerd en opstandige rekruten die geen idee hadden waar ze mee bezig waren, worden geëxecuteerd als ze al niet gelyncht waren.”

Hij is benieuwd hoe Rutte en Timmermans dit allemaal weer gaan downplayen om de Turkije-deal toch door te kunnen drukken. Ondertussen gaat de Nederlander nog steeds massaal naar de kusten van de Turkse Rivièra, zonder zich druk te maken over destabilisatie van de Turkse democratie. En waarom? Omdat het goedkoop is.

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peterdj
Peterdj
7 jaren geleden

En het gaat maar op de oude voet door met het belazeren van de Nederlandse bevolking. Niemand die maar ook iets kan of zal zeggen laat staan protesteren. Nu nog eens 65 miljoen aan Irak geven, zijn ze debiel. Een creatie, zoals we al lang weten, gesteund door de US, UK en andere landen, daar gaat ons belasting geld, die hard nodig is voor ons eigen land. Ze weten ook wie de MH17 heeft neergehaald maar zeggen niks of je hoort weer een leugen. Op een dag zal de waarheid naar boven komen net zoals bij Tony Blair en de rest van het afval dat deze aarde en samenleving aan het verpesten is.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
7 jaren geleden

Goh, de bron is HP de tijd. Dit tijdschrift was een paar jaar geleden nog griezelig rechts. Vroeger was het een leuk links blad. Maar daar worden ze nu dus ook wakker. Nou, dat geeft hoop.

Maarre….. je kunt er nu van uitgaan dat mensen die beslissingen nemen, die integer en vanuit oprecht het goede voor de mens willen, nu in het welkome Aquariustijdperk, de wind mee hebben.

Maar het omgekeerde, dus ook.
Als je de mensheid tegenwerkt, dan heb je geen leuke tijd.
Want nu gaat het erom hoe je karma is.
En die vorm van helende energieen, wordt alleen maar sterker.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

‘ houdt onze premier een tranentrekkend praatje over MH17, met de onderste steen als preekgestoelte.’; wat wordt daarmee bedoeld?

Jason
Jason
7 jaren geleden

Ik vond dit stuk wel mooi:

A Turkey of a Coup

A lot of words have already been said in the past few days about the Turkish coup that couldn’t fly, but strangely enough some rather obvious things went unmentioned, so I’ll try to fill in a few gaps. Specifically, a lot of the things that have been said range from feeble-minded to utterly preposterous. If this is propaganda, then it sounds like very bad, weak propaganda. Still, there is no shortage of people endlessly repeating these talking points, whether because they get paid to or because they don’t know better. They are the ones I want to address.

http://cluborlov.blogspot.nl/2016/07/a-turkey-of-coup.html

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x