Bewustzijn

Chinese wetenschappers gaan op zoek naar de menselijke ziel. Lees alles over dit geheime project

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chinese wetenschappers hebben 126 miljoen dollar gestopt in een project om de menselijke ziel te vinden.

Met behulp van magnetische krachten gaan ze de structuur en activiteiten van iedere zenuwcel in een levend brein onderzoeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het doel is om ’s werelds krachtigste MRI-scanner te maken.

Topgeheime project

De ziel is volgens veel religieuze, filosofische en mythologische tradities de ware essentie van een levend wezen.

Het is het onderdeel van een persoon dat niet fysiek is en voortleeft op het moment dat het lichaam sterft.

De scanner zal volgens een wetenschapper die betrokken is bij het topgeheime project ‘een revolutie teweegbrengen op het gebied van hersenstudies’.

Groen licht

“Hij zal ons een andere wereld laten zien met fenomenen die nog nooit eerder zijn waargenomen, mogelijk zelfs de ziel,” vertelde een wetenschapper van het Shenzhen Institutes of Advanced Technology aan de South China Morning Post.

“Vervolgens kunnen we die definiëren en uitleggen hoe hij werkt, net zoals Newton en Einstein het universum definieerden en uitlegden,” zei hij.

De wetenschappers hebben groen licht gekregen voor de eerste fase van het project.

1000 keer kleiner

De technologie kan ook helpen om neurodegeneratieve aandoeningen waaronder Parkinson en Alzheimer te bestuderen.

Huidige MRI-scanners kunnen alleen voorwerpen laten zien die groter zijn dan één mm, maar het nieuwe apparaat kan voorwerpen laten zien die 1000 keer kleiner zijn.

Bewustzijn

Professor He Rongqiao van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking reageerde sceptisch.

“Wat is bewustzijn?” vroeg hij. “Er is niet eens een wetenschappelijke definitie. Als je het niet eens kunt definiëren, hoe weet je dan waar je naar zoekt?”

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
5 jaren geleden

Vervolgens kunnen we die definiëren en uitleggen hoe hij werkt, net zoals Newton en Einstein het universum definieerden en uitlegden,” zei hij.
we weten nog geeneens of het wel klopt van newton en einstein.
je kan de ziel volgens mij niet zien of vinden in deze dimensie.

infootje
infootje
5 jaren geleden

Ik vertrouw die Chinese regering voor geen cent.
In de elektronische gevangenis China willen ze nu ook nog de controle over je ziel?
https://www.youtube.com/watch?v=eViswN602_k

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Het enige geheim, die ik heb kunnen ontdekken in dit verhaal, is de ziel zelf. Dat universum geeft namelijk niks bloot,van wat je toch niet wilt of kunt snappen.
Verder wel jammer, dat ze mij dat bedrag niet gaven … ik had ze het antwoord al voor de helft daarvan gegeven; je ziel, ben jij! niet meer en niet minder.

Rob
Rob
5 jaren geleden

Bewustzijn kan men niet zoeken in een wereld van materie,,het staat erbuiten , wetenschappelijk gezien en al het meetbare bestaat uit materie wat kan worden gemeten ,het word pas bewezen als het gezien kan worden op wetenschappelijke niveau door meetbaar resultaten dan is het onverklaarbare, verklaart, maar dan alleen op wetenschappelijke gebied waaruit alles uit materie bestaat [de meetbare materie] ,bewustzijn heeft geen vorm maar gebruikt de vorm van het meetbare om bewust te worden van de materie van vaste vormen, Bewustzijn daartegen leert daar vanuit het materiële de vorm mens en gebruikt deze om de materie te doorgronden, de Mens, komt het dichtstbij voor met dat bewustzijn en als waarnemer ,HET BEWUSTZIJN zelf heeft geen vorm, maar de vorm Mens gebruikt of beter gezegd het kijkt door de ogen heen zijn bewustzijn naar de materie ,maar zelf bestaat het er niet uit,, volgens tradities is de ziel of bewustzijn is essentie van het ware leven zelf. dat klopt ,maar het is in deze tijd het onder gewaardeerde geworden en men heeft zich te veel in de materie verloren en men dacht dit alles was ,maar nee hoor men word weer nieuwsgierig ernaar en gaat op zoek naar de werkelijke essentie en probeert men het in meet apparatuur de ziel of bewustzijn te vinden..en het onverklaarbaar ,verklaarbaar te maken eigenlijk wat men vroeger als wist ,verstopt in allerlei tradities die ergens de essentie ervan al zag met de ogen van de ziel of bewustzijn ,maar dat op een moment in Tijd zijn essentie verloor door materieel hebzucht /afgunst /jaloezie env.. in waar men nog steeds de slaaf van is ..en de essentie totaal werd onder geschoffeld door een verblinding van [materie]ervan Die uitliep in alle bewegingen van door woord en daad geworden tradities en religie
Er is niet een wetenschappelijk definitie ervan , als je het niet kunt definiëren hoe weet je dan waar je naar [moet]zoeken….en dat is nou eigenlijk het probleem ervan,men zoekt het in het materiële, en deels in het on-materiële .het niet zichtbare wat men ook geest kan noemen, wat dualiteit opleverde,,,de essentie van de mens is dat het al bewustzijn of ziel of god wat men voor naam eraan geeft al is ,,hoe kan men dan naar bewustzijn/ziel of god zoeken als je het al bent ,,dat is onmogelijk .maar verstoppertje spelen met zichzelf is men heel goed in om het te ontkennen ervan, met het gevolg enorme dualiteit in alles wat men doet..op wetenschappelijk en religieuze gebied..wil men bewijs zien terwijl het bewijs direct al zichtbaar is in de vorm van het mens-zijn met zijn vorm waarin bewustzijn ,de diepste essentie wat men al is ,zich ermee bedient, en dat doet het puur uit liefde van het bewustzijn zelf
Natuurlijk kan men zichzelf als ziel/bewustzijn/god niet vinden want men is het zelf al..je kan niet iets zoeken of vinden terwijl men het zelf al is..[Het is net als een spiegel waar men in kijkt en als dat beeld niet het zelfde is als de persoon zelf slaat de schrik je om het hart, met ander woorden de essentie van wat men niet ziet geeft een vertekent beeld van de werkelijkheid van wat je echt bent..met als gevolg dualiteit en angst,
Misschien dat het wetenschappelijk verklaarbaar word en wat dan nog als men er bewijs van heeft, word dan het onverklaarbare verklaart dan kom men nog weer bij de tradities uit die dat al zeiden, maar dat was zeldzaamheid van sommige mensen met een bewustzijn die ze in zichzelf zagen als de essentie van het leven, de essentie van het leven is bewustzijn en bewustzijn/ziel god is het herkennen van de inwonende in de materie vorm Mens en dat verlaat straks gewoon heel normaal zijn woning en keert het terug naar zijn oorsprong waaruit alle is ontstaan..dus als men sterft sterft alleen de materie maar niet de essentie ziel/god/bewustzijn waaruit het leven uit is ontstaan zo simpel is het nu..maar men kan heel moeilijk doen over dan soort onderwerpen en dat is door de eeuwen heen aardig gelukt ..en er zijn vele misleidingen voort gekomen uit het onbewuste deel van de mens met heel veel dualiteit, van mijn god.. mijn ziel waar men voor moest knokken om de ziel te redden van een soort hel waar men dan bang voor was of worden,, ging men geloven is bepaalde gedragingen en die gedragingen werd gevormd, in en elk geloof had dan zijn eigen vreemde rituele gedrag die men dan verheerlijkte boven een ander rituele gedrag..langzaamaan vind men zichzelf terug in zijn oorsprong in Zijn essentie van wat het betekent om echt Mens te zijn,,een mens met de verborgen kracht waarin de verborgene kracht zich steeds verder openbaar maakt..en de mens zelf een spiegelbeeld is van de ziel/god bewustzijn is ,,maar door de eeuwen heen heeft het woordje god zijn betekenis verloren het is nu geworden bewustzijn..alleen het woordje bewustzijn heeft nu meer betekenis om het te onderzoeken wat het is..dat was in het verleden god ook maar heeft zijn kracht verloren door het dualisme erin ..daarom kan het woordje ,God, naar de prullenbak en bewustzijn komt ermee voorin de plaatst. en laten we nu deze in liefde met alles een haalbaar essentie worden want de essentie van de mens IS Liefde..Alleen voor mensen die het begrijpen en waarin het menselijke bewustzijn, bewustzijn word van zijn eigen essentie die hebben het echt door wat men werkelijk is ..maar dat zijn er maar weinig van om zijn eigen essentie te begrijpen ..de grootste mensheid verkeert in dualiteit en daar identificeren ze zich mee..met een altijd voortdurende onrust waarin hun onevenwicht in de materiële wereld voortzet met ontkenning dat materie de werkelijkheid is ..als men de essentie vergeet blijft men onderhevig aan vele kwalen en pijnen die de materie voortbrengt en schade geven aan het leven zelf.. Kijk maar eens om je Heen is dat de echte wereld ,,nee deze is onecht ..maar r zit genoeg in om het leven aantrekkelijk te maken ,,het is de truc van materie ,en als de truc word doorzien word deze meer in evenwicht van de essentie van het onzichtbare niet meetbare werkelijkheid en is het evenwicht hersteld.. tussen materie en ziel .bewustzijn ..

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x