Homepagina » Bewustzijn » Chinese wetenschappers gaan op zoek naar de menselijke ziel. Lees alles over dit geheime project
Chinese wetenschappers gaan op zoek naar de menselijke ziel. Lees alles over dit geheime project

Chinese wetenschappers gaan op zoek naar de menselijke ziel. Lees alles over dit geheime project

Chinese wetenschappers hebben 126 miljoen dollar gestopt in een project om de menselijke ziel te vinden.

Met behulp van magnetische krachten gaan ze de structuur en activiteiten van iedere zenuwcel in een levend brein onderzoeken.

Het doel is om ’s werelds krachtigste MRI-scanner te maken.

Topgeheime project

De ziel is volgens veel religieuze, filosofische en mythologische tradities de ware essentie van een levend wezen.

Het is het onderdeel van een persoon dat niet fysiek is en voortleeft op het moment dat het lichaam sterft.

De scanner zal volgens een wetenschapper die betrokken is bij het topgeheime project ‘een revolutie teweegbrengen op het gebied van hersenstudies’.

Groen licht

“Hij zal ons een andere wereld laten zien met fenomenen die nog nooit eerder zijn waargenomen, mogelijk zelfs de ziel,” vertelde een wetenschapper van het Shenzhen Institutes of Advanced Technology aan de South China Morning Post.

“Vervolgens kunnen we die definiëren en uitleggen hoe hij werkt, net zoals Newton en Einstein het universum definieerden en uitlegden,” zei hij.

De wetenschappers hebben groen licht gekregen voor de eerste fase van het project.

1000 keer kleiner

De technologie kan ook helpen om neurodegeneratieve aandoeningen waaronder Parkinson en Alzheimer te bestuderen.

Huidige MRI-scanners kunnen alleen voorwerpen laten zien die groter zijn dan één mm, maar het nieuwe apparaat kan voorwerpen laten zien die 1000 keer kleiner zijn.

Bewustzijn

Professor He Rongqiao van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking reageerde sceptisch.

“Wat is bewustzijn?” vroeg hij. “Er is niet eens een wetenschappelijke definitie. Als je het niet eens kunt definiëren, hoe weet je dan waar je naar zoekt?”

[New York Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Ik vertrouw die Chinese regering voor geen cent.
  In de elektronische gevangenis China willen ze nu ook nog de controle over je ziel?
  https://www.youtube.com/watch?v=eViswN602_k

  9 likes
  • Het is bekend dat het Oosten/China een proeftuin is.
   PS. Ik ervaar die elektronische gevangenis hier ook al jaren. Het gaat/gebeurt heel sneaky.
   Ik vraag me wel eens af wat er hier allemaal gebeurt zonder dat we het weten/beseffen.

   6 likes
   • Dat klopt, hier wordt gezichtsherkenning ook al gebruikt en inderdaad op een sneaky manier.
    Het beoogde 5G netwerk en glasvezel datatransport zijn o.a. ook bedoelt daarvoor.
    Maar ook voor “the internet of things” waarmee de consument in de val gelokt wordt door te wijzen op het gemak waarmee je via je smartphone of computer op afstand je huishoudelijke apparatuur kunt in of uitschakelen.
    Huishoudelijke apparaten worden dan daartoe uitgerust met een chip voor data communicatie en netwerkverbindingen.
    Wat er niet bij gezegd wordt is dat overheden dan exact kunnen volgen wat je in huis doet, de was doen, koffie zetten, stofzuigen etc.
    En…ze kunnen de boel uitzetten.
    En je zou dan b.v. berichtjes kunnen ontvangen dat je je dag niet efficiënt indeelt, of dat je teveel energie verbruikt en dat ze dan de mogelijkheden hebben om b.v. je wasmachine uit te zetten omdat je op dat moment teveel energie verbruikt en dat niet goed is voor de CO2 uitstoot.
    Alle nieuwe “gadgets” hebben voordelen, maar vooral ook nadelen, maar dat wordt niet of nauwelijks bekend gemaakt.
    “Ik vraag me wel eens af wat er hier allemaal gebeurt zonder dat we het weten/beseffen.”
    Paar voorbeelden: camera’s en microfoons in smartphones kunnen in en uitgeschakeld worden zonder dat je het merkt of ziet, ook als het uitgeschakeld is en kan er meegeluisterd en meegekeken worden.
    Bij de meeste smartphones zijn de accu’s niet meer te verwijderen, handig hè?
    Bij je laptop of pc kan hetzelfde of je smart tv.
    Veel camera’s in openbare gebouwen, steden en boven snelwegen gebruiken al gezichtsherkenning.
    Met je bankkaart betalen geeft de mogelijkheid om te zien wat je consumeert en hoeveel, kan handig zijn voor ziektekostenverzekering.
    “Alexa” en “Siri” worden ook gebruikt voor stemherkenning, dus als je waar dan ook een gesprek voert en er is ergens in de buurt een smartphone of pc , dan weet men wie er zoal aanwezig zijn.

    6 likes
 2. Vervolgens kunnen we die definiëren en uitleggen hoe hij werkt, net zoals Newton en Einstein het universum definieerden en uitlegden,” zei hij.
  we weten nog geeneens of het wel klopt van newton en einstein.
  je kan de ziel volgens mij niet zien of vinden in deze dimensie.

  11 likes
 3. Het enige geheim, die ik heb kunnen ontdekken in dit verhaal, is de ziel zelf. Dat universum geeft namelijk niks bloot,van wat je toch niet wilt of kunt snappen.
  Verder wel jammer, dat ze mij dat bedrag niet gaven … ik had ze het antwoord al voor de helft daarvan gegeven; je ziel, ben jij! niet meer en niet minder.

  10 likes
 4. Wat een raar verhaal, zo iets zeggen Chinezen helemaal niet….
  Ten eerste weten Chinezen als geen andere cultuur wat energie is, zij werken er namelijk mee , acupunctuur en meridianen …..Enegie is niet te snijden of wat ze er ook mee willen doen…
  De ziel zit niet in je hersenen, die zit ongeveer bij de plexus solaris( maag gebied) en verlaat het lichaam als men komt te overlijden, ik heb het een aantal keren gezien……. Het is net een grote sneeuwbal en die gaat dwars door alles heen naar het grote geheel, in die sneeuwbal zit jouw blauwdruk…..
  Chinezen geloven dat ieder mens geboren wordt met wat zij noemen ,,hemelse energie,,. En dat klopt ieder mens heeft een bepaalde hoeveelheid energie en als die weg lekt word je ziek en zwak ……en ga je uiteindelijk dood….
  Wij Westerlingen weten amper wat een ziel is en volgens de meeste mensen bestaat het niet eens…..
  Dus blijf ik het een raar verhaal vinden, maar als er iemand kennis heeft van energien zijn het met voorsprong de Chinezen…….Ik ben benieuwd , ik zal het eens met ze bespreken …..

  4 likes
  • Niet mijn verhaal maar dat van een jonge dame in onze kennissenkring.

   ´De hele familie stond afwachtend rondom het bed van (schoon-) vader. die aan het sterven was.
   Dat was voor de aanwezigen duidelijk en zichtbaar. Op een gegeven moment zag de jonge dame, die ook naast zijn bed stond, uit z´n middenrif ( daar ongeveer) een energie in de vorm van een doorzichtig wolkje ontsnappen / zoeven. Zij wist toen voor zichzelf met zekerheid dat hij was ´vertrokken´ en kon het verdriet van de anderen niet delen omdat ze wist dat hij weg was´.

   Zij heeft dat nooit met de andere aanwezigen bespreekbaar gemaakt. Pas veel later ons verteld.

   3 likes
 5. Bewustzijn kan men niet zoeken in een wereld van materie,,het staat erbuiten , wetenschappelijk gezien en al het meetbare bestaat uit materie wat kan worden gemeten ,het word pas bewezen als het gezien kan worden op wetenschappelijke niveau door meetbaar resultaten dan is het onverklaarbare, verklaart, maar dan alleen op wetenschappelijke gebied waaruit alles uit materie bestaat [de meetbare materie] ,bewustzijn heeft geen vorm maar gebruikt de vorm van het meetbare om bewust te worden van de materie van vaste vormen, Bewustzijn daartegen leert daar vanuit het materiële de vorm mens en gebruikt deze om de materie te doorgronden, de Mens, komt het dichtstbij voor met dat bewustzijn en als waarnemer ,HET BEWUSTZIJN zelf heeft geen vorm, maar de vorm Mens gebruikt of beter gezegd het kijkt door de ogen heen zijn bewustzijn naar de materie ,maar zelf bestaat het er niet uit,, volgens tradities is de ziel of bewustzijn is essentie van het ware leven zelf. dat klopt ,maar het is in deze tijd het onder gewaardeerde geworden en men heeft zich te veel in de materie verloren en men dacht dit alles was ,maar nee hoor men word weer nieuwsgierig ernaar en gaat op zoek naar de werkelijke essentie en probeert men het in meet apparatuur de ziel of bewustzijn te vinden..en het onverklaarbaar ,verklaarbaar te maken eigenlijk wat men vroeger als wist ,verstopt in allerlei tradities die ergens de essentie ervan al zag met de ogen van de ziel of bewustzijn ,maar dat op een moment in Tijd zijn essentie verloor door materieel hebzucht /afgunst /jaloezie env.. in waar men nog steeds de slaaf van is ..en de essentie totaal werd onder geschoffeld door een verblinding van [materie]ervan Die uitliep in alle bewegingen van door woord en daad geworden tradities en religie
  Er is niet een wetenschappelijk definitie ervan , als je het niet kunt definiëren hoe weet je dan waar je naar [moet]zoeken….en dat is nou eigenlijk het probleem ervan,men zoekt het in het materiële, en deels in het on-materiële .het niet zichtbare wat men ook geest kan noemen, wat dualiteit opleverde,,,de essentie van de mens is dat het al bewustzijn of ziel of god wat men voor naam eraan geeft al is ,,hoe kan men dan naar bewustzijn/ziel of god zoeken als je het al bent ,,dat is onmogelijk .maar verstoppertje spelen met zichzelf is men heel goed in om het te ontkennen ervan, met het gevolg enorme dualiteit in alles wat men doet..op wetenschappelijk en religieuze gebied..wil men bewijs zien terwijl het bewijs direct al zichtbaar is in de vorm van het mens-zijn met zijn vorm waarin bewustzijn ,de diepste essentie wat men al is ,zich ermee bedient, en dat doet het puur uit liefde van het bewustzijn zelf
  Natuurlijk kan men zichzelf als ziel/bewustzijn/god niet vinden want men is het zelf al..je kan niet iets zoeken of vinden terwijl men het zelf al is..[Het is net als een spiegel waar men in kijkt en als dat beeld niet het zelfde is als de persoon zelf slaat de schrik je om het hart, met ander woorden de essentie van wat men niet ziet geeft een vertekent beeld van de werkelijkheid van wat je echt bent..met als gevolg dualiteit en angst,
  Misschien dat het wetenschappelijk verklaarbaar word en wat dan nog als men er bewijs van heeft, word dan het onverklaarbare verklaart dan kom men nog weer bij de tradities uit die dat al zeiden, maar dat was zeldzaamheid van sommige mensen met een bewustzijn die ze in zichzelf zagen als de essentie van het leven, de essentie van het leven is bewustzijn en bewustzijn/ziel god is het herkennen van de inwonende in de materie vorm Mens en dat verlaat straks gewoon heel normaal zijn woning en keert het terug naar zijn oorsprong waaruit alle is ontstaan..dus als men sterft sterft alleen de materie maar niet de essentie ziel/god/bewustzijn waaruit het leven uit is ontstaan zo simpel is het nu..maar men kan heel moeilijk doen over dan soort onderwerpen en dat is door de eeuwen heen aardig gelukt ..en er zijn vele misleidingen voort gekomen uit het onbewuste deel van de mens met heel veel dualiteit, van mijn god.. mijn ziel waar men voor moest knokken om de ziel te redden van een soort hel waar men dan bang voor was of worden,, ging men geloven is bepaalde gedragingen en die gedragingen werd gevormd, in en elk geloof had dan zijn eigen vreemde rituele gedrag die men dan verheerlijkte boven een ander rituele gedrag..langzaamaan vind men zichzelf terug in zijn oorsprong in Zijn essentie van wat het betekent om echt Mens te zijn,,een mens met de verborgen kracht waarin de verborgene kracht zich steeds verder openbaar maakt..en de mens zelf een spiegelbeeld is van de ziel/god bewustzijn is ,,maar door de eeuwen heen heeft het woordje god zijn betekenis verloren het is nu geworden bewustzijn..alleen het woordje bewustzijn heeft nu meer betekenis om het te onderzoeken wat het is..dat was in het verleden god ook maar heeft zijn kracht verloren door het dualisme erin ..daarom kan het woordje ,God, naar de prullenbak en bewustzijn komt ermee voorin de plaatst. en laten we nu deze in liefde met alles een haalbaar essentie worden want de essentie van de mens IS Liefde..Alleen voor mensen die het begrijpen en waarin het menselijke bewustzijn, bewustzijn word van zijn eigen essentie die hebben het echt door wat men werkelijk is ..maar dat zijn er maar weinig van om zijn eigen essentie te begrijpen ..de grootste mensheid verkeert in dualiteit en daar identificeren ze zich mee..met een altijd voortdurende onrust waarin hun onevenwicht in de materiële wereld voortzet met ontkenning dat materie de werkelijkheid is ..als men de essentie vergeet blijft men onderhevig aan vele kwalen en pijnen die de materie voortbrengt en schade geven aan het leven zelf.. Kijk maar eens om je Heen is dat de echte wereld ,,nee deze is onecht ..maar r zit genoeg in om het leven aantrekkelijk te maken ,,het is de truc van materie ,en als de truc word doorzien word deze meer in evenwicht van de essentie van het onzichtbare niet meetbare werkelijkheid en is het evenwicht hersteld.. tussen materie en ziel .bewustzijn ..

  6 likes
 6. “Topgeheim” nou wat topgeheim.. de New York Post schrijft er een artikel over. Dat gaat de essentie van topgeheim toch wel een beetje voorbij.

  5 likes
 7. …”Huidige MRI-scanners kunnen alleen voorwerpen laten zien die groter zijn dan één mm, maar het nieuwe apparaat kan voorwerpen laten zien die 1000 keer kleiner zijn.”…

  Betekend het dan dat de zogenaamde “Ziel” duizend keer kleiner is dan een millimeter zou kunnen zijn?

  Mijn mening. De ziel is niet iets fysieks. Laat staan of het wel zou bestaan. De ziel is gewoon een bijwerking van ons “bewustzijn”. En ons bewustzijn is louter een creatie van de geniale werking van miljarden neuronen die onze hersenen vormen. En dit vind ik op zich al een fantastisch indrukwekkende waarheid. Die ik vast niet met de goedgelovige “ziel-bezittende” medemens deel.

  3 likes
 8. Je ziel is een individueel zeer klein deel van het totaal menselijk bewustzijn van ons zonnestelsel, is onstoffelijk en dus met materiële middelen niet op te sporen. Je kan het wel waarnemen bij dode mensen, wat je misschien al eens hebt ervaren. Het is dan net alsof er (niemand thuis is) in dat lichaam. Dat klopt ook, want de ziel is weer teruggekeerd naar de bron, het totaal menselijk bewustzijn van ons zonnestelsel.

  2 likes
 9. Ik raad die onderzoekers aan te beginnen met de bacterie. Ga eerst na of bacterie (levende wezens) ook een ziel hebben.

  0 likes
 10. Stel dat alles een ziel heeft, maar de eigenschap van ‘ziel’ krijgt op dat moment dat eraan gedacht wordt, dat eraan getast wordt en zelfs als het bedacht wordt. Wat de mens betreft zou er dan geen ziel zijn als er geen mensen zouden zijn, waarmee niet gezegd wordt dat er dan geen zielen zouden bestaan. Zielen krijgen een eeuwigheidswaarde als er buiten de mens andere intelligenties zijn die kunnen denken, tasten en bedenken. En als ziel mag u daar een naam aan geven…

  0 likes
 11. Ons lichaam is meer een soort radio ontvanger die getuned is met onze cosmische zielfrequentie, ik krijg een beetje het idee van kinderen die het mannetje in de radio ‘proberen’ te zoeken. Kunnen ze nog lang zoeken…

  0 likes
 12. Je kunt wel al geluid direct naar de hersenen sturen(oud filmpje jesse ventura over Haarp). Ik bedoel dus dat het geluid niet via de oor naar binnen is gegaan.
  Dat de chinezen nu een communicatie satelliet naar de maan hebben gestuurd(change -4 lander/Longjlang-2) en daar allerlei onderzoeken gaan doen zint me niet. De maan heeft veel invloed op ons lichaam/natuur. Ga je daaraan prutsen(energieverstoring), dan kun je een mens er wel mee controleren. Heb Vladi daarom geplust.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...