Paranormaal

Wetenschappelijk tijdschrift publiceert paper over paranormale vermogens. Professor komt tot opmerkelijke conclusies

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer wetenschappers erkennen het bestaan van paranormale fenomenen. Professor Etzel Cardena van de Universiteit van Lund in Zweden heeft hierover onlangs een paper gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift American Psychologist.

Hij merkt op dat mensen door de geschiedenis heen gebeurtenissen hebben waargenomen die in strijd lijken te zijn met de natuurkundige wetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sommige psychologen doen onderzoek naar deze fenomenen, terwijl anderen er hun levenswerk van hebben gemaakt om dit veld te bekritiseren, klinkt het.

Hard bewijs

Cardena stelt op basis van recente theorieën en analyses dat er hard bewijs is voor psi, een term die parapsychologische fenomenen zoals buitenzintuiglijke waarneming en psychokinese omvat.

Dit bewijs kan niet zomaar worden weggewuifd, aldus de professor.

“Het bewijs voor psi is vergelijkbaar met dat voor erkende fenomenen binnen de psychologie en andere disciplines, hoewel ze niet goed worden begrepen.”

Meer onderzoek

Cardena pleit voor meer onderzoek naar paranormale fenomenen. Volgens hem moeten meer onderzoekers zich hiermee gaan bezighouden.

Hij vindt dat sommige tijdschriften studies over psi niet automatisch moeten weigeren, maar grondig moeten evalueren.

Zelf

Aangezien zijn paper in American Psychologist is verschenen, lijkt dat nu ook daadwerkelijk te gebeuren.

In een interview met Zweedse kranten heeft Cardena gezegd dat er wetenschappelijk bewijs is voor telepathie, psychokinese en het voorspellen van de toekomst. Hij zei zelf ook paranormale ervaringen te hebben gehad.

[APA PsychNET]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

paranormale ervaringen beleeft iedereen, het gebeuren verdwijnt echter na het rationeel bekijken ervan. We zoeken nou eenmaal een verklaring en dat hoeft helemaal niet altijd. Gelukkig durven ook meerderen zich hierover uit te spreken.

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

Ooit de Bijbel gelezen? Ook daar wordt gesproken dat in de eindtijd er mensen zullen zijn die over paranormale vermogens zullen beschikken

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Maar ja, wat heb je als individueel mens aan paranormale vermogens…
De kudde blijft de kudde.

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
5 jaren geleden

het is belangrijk dat ze het blijven ontkennen! het paranormale zal ze uiteindelijk wel uit de werkelijkheid verwijderen of opsluiten in één of andere verschrikkelijke werkelijkheid…

opgeruimd staat dan netjes! nu eventjes hun karretje gaan keren, dat academisch imbeciel krapuul moeten we echt niet…ezels moeten erkend worden als ezels en niet voor renpaarden doorgaan.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x