CoronaMens en Dier

Geert Vanden Bossche nodigt Marc Van Ranst uit voor open debat en dit is zijn reactie

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

De Belgische viroloog en vaccindeskundige Geert Vanden Bossche heeft het op social media aan de stok gekregen met Marc Van Ranst, het Belgische gezicht van de corona-aanpak.

Van Ranst beweerde op Facebook dat hij geen viroloog is, al meer dan 10 jaar enkel werkzaam is als consulent voor firma’s en tijdens zijn carrière amper wetenschappelijke artikelen schreef. Vanden Bossche publiceerde vervolgens een paar getuigschriften ‘die zijn denigrerende grootspraak tegenspreken’.

“Indien hij de getuigschriften niet begrijpt, sturen we hem ook graag een vertaling in het Nederlands,” beet de viroloog hem toe. “Of misschien wenst hij nog verdere getuigschriften en ‘bewijs’ van mijn opleiding in de virologie te ontvangen? Over zijn eigen kennis van de vaccinologie of immunologie zullen we het maar niet hebben. Toch weet hij als geen ander hoe we een pandemie moeten aanpakken.”

Goedkope prietpraat

De toon was gezet. Van Ranst beschuldigde hem er vervolgens van ‘al maanden gezondheidsgevaarlijke onzin’ te verspreiden. “En dat moet ook gezegd worden.” Hij verwees naar een ‘factcheck’ van Knack, die Vanden Bossche afdeed als ‘goedkope desinformatie’.

Hij vroeg Van Ranst: “Kan de ‘professor’ misschien eens uitleggen hoe dit een antwoord vormt op de ontkrachting van zijn beledigingen dat ik niet eens opgeleid zou zijn als viroloog? Hoeveel lager wil die eigenlijk nog vallen? Aanvaard mijn uitdaging voor een publiek en onpartijdig debat in plaats van met je goedkope prietpraat de wetenschap steeds verder te ontsieren.”

“Ik bedoel dan wel een wetenschappelijk debat, dit keer geen talkshow of amusementsprogramma,” voegde Vanden Bossche toe. “De mensen zullen dan eindelijk kunnen vaststellen wie die ‘gezondheidsgevaarlijke onzin’ verkoopt.”

Toch wel merkwaardig

“Een voorproefje krijgen ze alvast met je verwijzing naar de slijkbrigade van Knack als jouw nieuwe wetenschappelijke standaard,” klonk het.

“Toch wel merkwaardig dat Vlaanderens échte viroloog voortdurend zijn toevlucht zoekt tot populistisch grootspraak en ad hominem-aanvallen terwijl hij een verzoek tot een open wetenschappelijk debat blijkbaar schuwt als de pest,” schreef Vanden Bossche.

Goedkope uitvluchten

Van Ranst antwoordde: “Met alle respect, maar ik ga u, net als Willem Engel, geen forum geven om uw gezondheidsgevaarlijke praatjes verder te kunnen verspreiden. Uw beweringen zijn al voldoende gefactcheckt en ontmaskerd, en geen enkel wetenschappelijk tijdschrift lust er pap van. Er is geen debat.”

“Goedkope uitvluchten blijven dus uw handelsmerk. Ik hoop alleen voor u dat de bevolking uw pap blijft lusten,” aldus Vanden Bossche, die onder andere zei dat het absoluut absurd is om mensen boosters te geven.

De reactie van Van Ranst:

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Zoals verwacht.

Wytske
Wytske
5 maanden geleden

Tja, Van Ranst zal zelf niet ontkomen aan de Great Reset en de verplichte spuiten. Uiteindelijk zal hij en zijn familie ook de “echte” moeten inspuiten. En zijn huis moeten inleveren en een basisinkomen krijgen.

Marcus
Marcus
5 maanden geleden

Zo kennen we deze populistische lafaard!

Jeff
Jeff
5 maanden geleden

Beste Geert, je gaat toch zeker de grote plannen van de WEF niet dwarsbomen? Kom op nou man, we zijn juist een beetje op koers.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x