Financieel

Krijgt u straks nog pensioen? Zo groot zijn de verliezen van pensioenreuzen: ‘Het is een hel!

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Pensioenfonds ABP verloor in het laatste kwartaal bijna 18 miljard euro aan vermogen. Ook andere pensioenreuzen leden miljardenverliezen, weet De Telegraaf.

Hoewel de verliezen op papier groot zijn, zegt een woordvoerder van ABP, het grootste fonds van Nederland: “Wij schrikken niet van een slecht kwartaal.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het pensioenfonds, waar voormalig GroenLinks-Kamerlid Paul Rosenmöller in het bestuur zit, kondigde onlangs vol trots aan in beleggingen ‘meer rekening te houden met biodiversiteit en natuur’.

Schandalig

Eerder zei Tweede Kamerlid Leon de Jong (PVV) dat de invloed van de ‘vreselijke’ Rosenmöller de pensioendeelnemers ‘bakken met geld kost’. “Schandalig!” vindt De Jong.

Rosenmöller wil een actieve bijdrage leveren aan de ‘duurzame koers’ van het pensioenfonds. Recentelijk besloot ABP te stoppen met beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen, zoals olie- en gasbedrijven. Die beleggingen zouden in de tussentijd veel geld hebben opgeleverd.

Bijna 100 miljard

Over heel 2022 boekte ABP een rendement van -17,6 procent. Dat is -96,9 miljard euro.

Financieel expert Ab Flipse haalt uit naar de woordvoerder van ABP: “Deze leugenaar ‘vergeet’ te vertellen dat zijn pensioenfonds de afgelopen tijd al bijna 100 miljard is kwijtgeraakt.”

“Ons land wordt bestuurd door leugenachtige en incapabele en psychotische en criminele bestuurders. Het maakt niet uit of het gaat over pensioen, woningmarkt, klimaat, migratie, covid, euro, et cetera. Het is een hel!” stelt Flipse.

“Krijgt u straks nog pensioen?” vraagt financieel expert Bart Brands. “Wat denkt u?”

4.8 191 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
7 maanden geleden

Allemaal weggesnoept, verbrast en weggesluisd zodat er maar niets meer over is van ons eigen gespaarde en uitgestelde salaris. Complete diefstal.

Ezeltje prik je
Ezeltje prik je
7 maanden geleden

“U zult niets bezitten en gelukkig zijn”.
Bestuurders als rosemöller zorgen er bewust en doelgericht voor dat de pensioenfondsen een lege huls worden. Zijn eigen pensioen heeft hij natuurlijk wel goed geregeld.

Locke
Locke
7 maanden geleden

Dat pensioen zit bij Volodymyr Zelensky en consorten in de neus!!

Johan Duinkerken
Johan Duinkerken
7 maanden geleden

Hoeveel mensen je schaapachtig aankijken als je beweert dat hun pensioen op zal zijn op het moment dat ze er aanspraak op willen maken is komi-tragisch. Het is zo ontzettend jammer om daar gelijk in te krijgen.

En waar gaat al dat vergokte geld naar toen? De bank wint altijd! Dus usual suspects.

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x