Homepagina » Buitenland » Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen
Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen

Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen

Een Amerikaans congreslid heeft vlak voordat Donald Trump het Witte Huis betrekt een geheime trip naar Syrië gemaakt om de feiten boven tafel te krijgen.

Tulsi Gabbard bracht een bezoek aan Damascus om religieuze leiders, hulpverleners, vluchtelingen en overheidsfunctionarissen te ontmoeten. Dat heeft haar woordvoerster bevestigd.

De trip werd vanwege veiligheidsredenen geheim gehouden, meldt Foreign Policy.

Fel tegen

Gabbard is fel tegen het beleid van de regering van Obama, dat gericht is op regimeverandering in Syrië.

Ze heeft openlijk gezegd dat de Amerikaanse overheid terroristen in Syrië steunt, financiert en bewapent.

Eind vorig jaar kwam het congreslid met een wetsvoorstel dat Washington verbiedt om terreurgroepen te financieren of te bewapenen die de Syrische regering proberen af te zetten.

Zinloze oorlogen

“Onze beperkte middelen moeten worden gebruikt om onze eigen gemeenschappen weer op te bouwen, niet om zinloze oorlogen in het buitenland te voeden die gericht zijn op regimeverandering,” zei ze in het Huis van Afgevaardigden.

Gabbard had vlak na de verkiezingen een ontmoeting met Trump om te praten over het Syrië-beleid.

Ze zei dat Trump het met haar eens was dat het instellen van een no-flyzone in Syrië ‘desastreus zou zijn voor het Syrische volk, ons land en de rest van de wereld’.

Chaos

Gabbard stelde dat Syrië verder in chaos zal verzinken als president Assad te midden van het dodelijke conflict wordt afgezet.

In gesprek met de Wall Street Journal zei Trump dat de VS zich moet richten op het verslaan van IS-terroristen, niet op het afzetten van Assad.

“Nu steunen we rebellen, terwijl we geen idee hebben wie die mensen zijn,” zei hij. De aankomende president zei ook toenadering te willen zoeken tot Rusland.

[FP]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Als iedereen nu eens inziet dat ze een wereldbewoner is, en geen landsbewoner.
  De wereld is een feit, grenzen daarin niet.
  Grenzen dient alleen het verdeel&heers systeem, niet de mensheid.
  Zolang de (globale) mensheid (geconditioneerd als ze is) dit niet inziet, zal ze dus verdeeld&beheerst worden.
  En we zien allemaal hoe deze heersers het met ons voor hebben……

  11 likes
  • @rvsrace, niks mis met grenzen, dat schept duidelijkheid. zo heeft men het nodig, net als een huis een voordeur heeft en muren die ongenode gasten buiten houdt. Dat men vrij over de wereld kan reizen en zich vervolgens mag vestigen in een land is alleen mooi als men iets positiefs toevoegt en niet zoals bijvoorbeeld in Nederland iedere crimineel of oorlogsmisdadiger hier zijn hand mag ophouden en kan doen en laten wat hij wil, wat ook nog eens ten koste gaat van goedwillenden of mensen die oprecht hulp nodig hebben….En natuurlijk hadden deze mensen geen hulp nodig als westerse landen juist grenzen zouden respecteren i.p.v. overal op landen bommen los te laten of proxy legers te financieren met het doel landen te kunnen leegplunderen of te onderwerpen.

   Het zijn de multinationals, de overheden, corrupte machthebbers en politici (corporatisme) die het uiteindelijk onmogelijk maken dat men in vrede kan wonen en leven in zijn of haar geboorteland en moet zwerven over de wereld en naar een ander land moet vluchten waar vervolgens een zogenaamde democratisch gekozen -corrupte- regering zit die vervolgens weer ten koste van de autochtone bevolking ze gratis van alles voorziet. Zo werkt een open wereld niet, zo krijg je alleen maar meer onderdrukking en mensen die tegen elkaar gaan vechten. Stop 2 ratten in een kooi en er is niks aan de hand, doe er tien bij en je hebt oorlog, dat is een natuurlijk fenomeen en dat is wat clubjes onder leiding van bijv. George Soros en zijn aanverwante gangsters op dit moment pushen en financieren bij mensen.

   18 likes
  • @rvsracer

   Ik ben het voor 100% met jou eens!

   Een van de meeste realistische reacties sinds tijden!

   6 likes
 2. De US legt over de hele wereld met geweld regime change op. Zij komen democratie brengen…, en in hun eigen land werkt democratie niet! Kijk maar hoe de ‘democraten’ nu reageren op Trump. Democratie is blijkbaar alleen een groot goed als je wint, en als je verliest hebben de Russen het gedaan.
  (Assad is trouwens ook democratisch gekozen en geen dictator)

  25 likes
 3. “Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen”
  “Tulsi Gabbard bracht een bezoek aan Damascus om religieuze leiders, hulpverleners, vluchtelingen en overheidsfunctionarissen te ontmoeten. Dat heeft haar woordvoerster bevestigd.”

  En waarom niet spreken met alle andere partijen in Syrië, om een beeld te krijgen van de hele situatie?
  Dit is niet wat je noemt een neutraal en onafhankelijk “onderzoek”, en het verhaal op de link verder lezend was dat ook niet haar bedoeling. Wel heeft ze gelijk dat als je Assad met geweld verwijdert, je chaos creeërt en geen democratie omdat met daar nog veel in stammentermen denkt.
  En daarom blijft ik mensen erop wijzen, niet de politiek is het probleem maar de mens zelf. Verander je de mens positief , dan verander je de politiek positief, en daarom ga ik wel naar het stembureau binnenkort, maar ga ik niet stemmen. Ik persoonlijk geef op die manier geen mandaat aan een politiek systeem waar nu al meer dan 80 politieke partijen aan meedoen, de een nog belachelijker dan de ander…

  0 likes
  • @Rob ter Horst, zou ze een neutraal onderzoek kunnen doen? Dan zou ze met huurmoordenaars om de tafel moeten zitten die gefinancierd zijn door de VS en Obama kliek, deze moslim heeft samen met zijn rijke MO olie broeders heel wat op het geweten, net vannacht heeft meneer nog snel even wat sporen gewist in Libië en daar bijna honderd mensen ‘gewist’ onder de noemen ISIS leden afmaken. Als je een neutraal beeld wilt dan denk ik dat je niet lang zult leven, degene die dan wat uit moet leggen heeft geen boodschap aan neutraliteit, die vult zakken middels moord en hebben verder geen gedachten bij emotie of gevoel.

   Neem Pater Frans van der Lugt, die woonde in Libië en was er duidelijk over wie degenen waren die regeerden en wie degene waren die het land naar de hel hebben geschoten, de man is vermoord door dezelfde kliek huurmoordenaars die hem het zwijgen moesten opleggen. http://deburchtsion.blogspot.nl/2012/01/wie-zit-achter-de-arabische-lente-deel_19.html

   7 likes
  • Ik vind dat je dan niet meedoet aan de Democratie. In mijn ogen ga je stemmen, en wel op de partij waarvan het ideeëngoed het dichtst bij de jouwe ligt. Dan lever je een positieve bijdrage aan een systeem dat verreweg het beste is van alle staatkundige opties.
   Als jouw mening niet vertegenwoordigd wordt, kun je zelf een partij beginnen. Ik ben het met je eens dat al die nieuwe splinterpartijtjes geen goede indruk maken, maar het grootste deel ervan eindigt toch met 0 zetels.

   0 likes
   • @Nea, alles totaal achterhaald en leeg gepraat, dat is old school denken, de democratie is verworden tot een slangenkuil met corrupte leiders en wie niet mee wil in de fanfare krijgt een kogel door zijn hoofd…Was je even vergeten hoe Pim Fortuyn DEMOCRATISCH gekozen zou worden, maar is vermoord, omdat hij net even te goed in de markt lag? Of geloof jij werkelijk dat deze man is vermoord door één of ander achterlijke milieuactivist en niet van hoge hand? Hoe naïef kun je zijn als je werkelijk gelooft dat de echte en oprechte democratie nog leeft en zelfs dan is democratie een slecht middel, daar er altijd groepen zullen zijn die achter worden gesteld. Democratie werkt niet en heeft ook nooit gewerkt want alles en iedereen in de politiek wordt aangestuurd en zich daarbij na de verkiezingen van het volk afzet en al helemaal geen volksvertegenwoordigers willen zijn. En voor de goedwillende die niet mee gaat in de macht krijgt vervolgens een kogel of verdwijnt door de achterdeur, dat is democratie?….Dat is maffia!…Maffia werkt wel, getuige de huidige wereld van machte en geld en miljoenen slaven trappen daarin.

    Het enige wet je zou kunnen doen is de kont tegen de krib gooien en massaal nooit meer stemmen. Maar krijg de mens maar eens die kant op, want de massa gelooft nog steeds in sprookjes. Misschien een alternatief: breng massaal een stem uit op een heel vreemde of vervelende partij, dan hebben we kans dat dit land sneller kapot gaat en we eindelijk weten waar we aan toe zijn.

    5 likes
 4. Als iedereen zich met zijn, haar, eigen land bemoeit in positieve zin, met name de hoge leiders, zal de wereld er veel mooier uitzien.

  13 likes
 5. De mensheid zal (globaal) (echt) wakker moeten worden, en gaan beseffen dat ze geen leiding, en dus ook geen regering en geen democratie nodig heeft.

  Een wakker (globale) mensheid zal geen extreme dulden, als die er nu wel zijn.
  Waardoor de drang om onrecht te doen zal mininaliseren.

  Welk systeem je ook hebt, (hoe goed/slecht bedoeld ook), zolang er leiding/mach voor nodig is, zal het vroeg of laat misbruikt worden, en er altijd een aantal de dupen van zijn.

  3 likes
 6. Gewoon lekker doorgaan met de voortplanting. En dat vindt zich dan beschaafd. Rot toch op.
  Overbevolking is HET probleem en niets anders.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

davos

Zien: tv-presentator maakt gehakt van klimaatpraatjes Al Gore en prins Charles in Davos. ‘Deze mensen zijn gewoon gestoord’

Klimaatverandering staat bovenaan de agenda op het ...

davos

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.