Buitenland

Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaans congreslid heeft vlak voordat Donald Trump het Witte Huis betrekt een geheime trip naar Syrië gemaakt om de feiten boven tafel te krijgen.

Tulsi Gabbard bracht een bezoek aan Damascus om religieuze leiders, hulpverleners, vluchtelingen en overheidsfunctionarissen te ontmoeten. Dat heeft haar woordvoerster bevestigd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De trip werd vanwege veiligheidsredenen geheim gehouden, meldt Foreign Policy.

Fel tegen

Gabbard is fel tegen het beleid van de regering van Obama, dat gericht is op regimeverandering in Syrië.

Ze heeft openlijk gezegd dat de Amerikaanse overheid terroristen in Syrië steunt, financiert en bewapent.

Eind vorig jaar kwam het congreslid met een wetsvoorstel dat Washington verbiedt om terreurgroepen te financieren of te bewapenen die de Syrische regering proberen af te zetten.

Zinloze oorlogen

“Onze beperkte middelen moeten worden gebruikt om onze eigen gemeenschappen weer op te bouwen, niet om zinloze oorlogen in het buitenland te voeden die gericht zijn op regimeverandering,” zei ze in het Huis van Afgevaardigden.

Gabbard had vlak na de verkiezingen een ontmoeting met Trump om te praten over het Syrië-beleid.

Ze zei dat Trump het met haar eens was dat het instellen van een no-flyzone in Syrië ‘desastreus zou zijn voor het Syrische volk, ons land en de rest van de wereld’.

Chaos

Gabbard stelde dat Syrië verder in chaos zal verzinken als president Assad te midden van het dodelijke conflict wordt afgezet.

In gesprek met de Wall Street Journal zei Trump dat de VS zich moet richten op het verslaan van IS-terroristen, niet op het afzetten van Assad.

“Nu steunen we rebellen, terwijl we geen idee hebben wie die mensen zijn,” zei hij. De aankomende president zei ook toenadering te willen zoeken tot Rusland.

[FP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

De US legt over de hele wereld met geweld regime change op. Zij komen democratie brengen…, en in hun eigen land werkt democratie niet! Kijk maar hoe de ‘democraten’ nu reageren op Trump. Democratie is blijkbaar alleen een groot goed als je wint, en als je verliest hebben de Russen het gedaan.
(Assad is trouwens ook democratisch gekozen en geen dictator)

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

“Amerikaans congreslid maakt geheime trip naar Syrië om feiten boven tafel te krijgen”
“Tulsi Gabbard bracht een bezoek aan Damascus om religieuze leiders, hulpverleners, vluchtelingen en overheidsfunctionarissen te ontmoeten. Dat heeft haar woordvoerster bevestigd.”

En waarom niet spreken met alle andere partijen in Syrië, om een beeld te krijgen van de hele situatie?
Dit is niet wat je noemt een neutraal en onafhankelijk “onderzoek”, en het verhaal op de link verder lezend was dat ook niet haar bedoeling. Wel heeft ze gelijk dat als je Assad met geweld verwijdert, je chaos creeërt en geen democratie omdat met daar nog veel in stammentermen denkt.
En daarom blijft ik mensen erop wijzen, niet de politiek is het probleem maar de mens zelf. Verander je de mens positief , dan verander je de politiek positief, en daarom ga ik wel naar het stembureau binnenkort, maar ga ik niet stemmen. Ik persoonlijk geef op die manier geen mandaat aan een politiek systeem waar nu al meer dan 80 politieke partijen aan meedoen, de een nog belachelijker dan de ander…

engeltje
engeltje
7 jaren geleden

Als iedereen zich met zijn, haar, eigen land bemoeit in positieve zin, met name de hoge leiders, zal de wereld er veel mooier uitzien.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x