Buitenland

Heeft de CIA journalist Michael Hastings gedood door zijn auto te laten crashen?

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de onthullingen over de CIA-hacks is er hernieuwde aandacht voor een theorie dat de spionagedienst de auto van een Amerikaanse journalist heeft gehackt en gecrasht.

Onderzoeksjournalist en oorlogsveteraan Michael Hastings (33) stierf in 2013 toen zijn auto in Los Angeles op een boom botste.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij zou rond zijn dood hebben gewerkt aan een primeur die een bedreiging vormde voor de geheimzinnige inlichtingendienst.

Zeer kritisch

Vlak voor zijn dood stuurde hij een e-mail naar collega’s en vrienden waarin hij ze waarschuwde dat hij werd onderzocht.

In zijn laatste artikel, getiteld Why Democrats Love To Spy on Americans, sprak hij zich zeer kritisch uit over president Obama en het spionageprogramma van de Amerikaanse overheid.

Hij werkte rond de tijd van zijn dood aan een profiel over toenmalig CIA-directeur John Brennan.

Zwijgen

Uit documenten die door WikiLeaks zijn gepubliceerd blijkt dat de CIA onderzoek deed naar manieren om voertuigen te hacken en mensen ‘op afstand te vermoorden’.

Sommigen suggereren dat de CIA Hastings op deze manier het zwijgen heeft opgelegd. Vlak na zijn dood werd ook al geclaimd dat de inlichtingendienst erachter zat.

Een voormalig adviseur van president Reagan vertelde aan de Huffington Post dat Hastings mogelijk was gedood door de overheid.

Cyberaanval

Richard Clarke zei dat er sprake kon zijn geweest van een cyberaanval. “Er is reden om aan te nemen dat inlichtingendiensten weten hoe ze op afstand een auto moeten overnemen,” zei hij.

Zijn eigen familie gelooft echter niet in deze theorie. “Mijn gevoel zegt dat het gewoon een tragisch ongeval was,” zei weduwe Elise.

Onderzoek

In Michaels bloed werden sporen van medicinale cannabis en meth aangetroffen, maar volgens de lijkschouwer speelden die geen rol bij de crash.

WikiLeaks twitterde enkele uren na de crash dat Hastings contact had opgenomen met een advocaat van de onthullingssite en had gezegd dat de FBI onderzoek naar hem deed.

[The Sun, News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
7 jaren geleden

Tja, een auto hacken is tegenwoordig niet zo moeilijk, maar met een beetje meth wil het ook wel lukken. Misschien een combinatie van? net als bij die vrachtwagengekken.

frans
frans
7 jaren geleden

Ja!. En zulke auto’s die van buitenaf door bv politie kunnen worden aangehouden komen in rap tempo op de markt.
Willekeur loert om de hoek.
Autorijden onder het mom van veiligheid met al die electronica is niets anders dan onvrij gemaakt worden in je keuze of je linksaf dan wel rechtsaf wil slaan.
In het buitengebied zul je dan nooit meer rijden, bv. En altijd zul je getraceerd zijn.
Het is een onderdeel van de NWO die er nooit zal komen.
Dat is dan weer een voordeel. poehh.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

We zullen uiteindelijk moeten vechten voor het recht om zelf onze auto to mogen sturen. Het klinkt te gek voor woorden maar zal toch gebeuren. Ik ga wel lopen.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x