Universum

Wetenschappers: “Zwarte gaten zijn deuren naar andere wereld”

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens een nieuwe studie zijn zwarte gaten deuren naar andere delen van het universum. Voorheen dachten wetenschappers dat alle materie in een zwart gat wordt vernietigd, maar het nieuwe onderzoek suggereert dat zo’n gat fungeert als een doorgang of een tunnel.

Een zwart gat is een gebied waar materie is samengedrukt en ineengestort. Deze rampzalige instorting zorgt ervoor dat er een enorme hoeveelheid massa in een ongelooflijk klein gebied wordt geconcentreerd.

De nieuwe theorie verwerpt het idee dat alle materie in een zwart gat opgehoopt zit in één punt in het centrum, een zogenoemde singulariteit, en dat alle materie is vernietigd.

Wormgat

De wetenschappers stellen dat het hart van een zwart gat werkt als een ‘wormgat’, een doorgang of tunnel door de ruimtetijd zoals je die in talloze sci-fi films ziet. In de film Interstellar reist een team astronauten door een wormgat om te speuren naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid.

Het wormgat is volgens de onderzoekers kleiner dan een atoomkern, maar wordt groter naarmate meer elektrische lading wordt opgeslagen in het zwarte gat. Iemand die in het zwarte gat terecht zou komen, zou worden uitgerekt tot een spaghettisliert.

Exotische materie

Volgens Albert Einsteins zwaartekrachttheorie kan een wormgat alleen ontstaan in de aanwezigheid van materie met zeer ongewone eigenschappen, ‘exotische materie’ die nog nooit is waargenomen. “Maar in ons model ontstaat het wormgat uit gewone materie en energie, zoals een elektrisch veld,” zei hoofdonderzoeker Gonzalo Olmo van de Universiteit van Valencia.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Classical and Quantum Gravity.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Dat we naar een andere wereld moeten verhuizen is duidelijk, op de huidige planeet en waarop we nu leven is het niet langer uit te houden.

jenkem rules
jenkem rules
5 jaren geleden

Suggereert/ mm kay k weet genoeg stelletje prutsers. Na nieuw onderzoek van ikke ben ik er achter gekomen dat mensen een stelletje prutsers zijn. T is maar een theorie heh. Ik suggereer maar wat, vreemd geloof dat wetenschap.

pieter
pieter
5 jaren geleden

Het is niet zozeer de materie die in een zwart gat ineenstort als wel alle gekende natuurkundige wetten. De zwaartekracht explodeert naar oneindig net als de krommingsstraal van de ruimte-tijd.
Wat er precies in een zwart gat gebeurt blijft giswerk vermits geen enkele informatie eruit kan ontsnappen eenmaal het de waarnemingshorizon is gepasseerd.

De Overheid.
De Overheid.
5 jaren geleden

Een zwart gat is een heel natuurlijk fenomeen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

34
0
We lezen graag je reactie!x