Buitenland

‘Buitensporige aanval’: niet te geloven wat ze met deze Australische journalisten hebben gedaan

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Australische politie is binnengevallen in de kantoren van nationale nieuwszender ABC in Sydney nadat de zender in 2017 verhalen publiceerde over moorden die de Australische speciale militaire eenheden hadden gepleegd in Afghanistan.

Het artikel beschrijft op basis van gelekte militaire documenten hoe speciale eenheden in Afghanistan clandestiene missies uitvoerden, waarbij onder meer kinderen en ongewapende mannen zijn gedood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De incidenten werden onder het tapijt geveegd.

In het huiszoekingsbevel werden drie journalisten bij naam genoemd.

Bezorgdheid

Algemeen directeur David Anderson zei dat de raid een ‘legitieme bezorgdheid oproept over de persvrijheid en degelijk openbaar onderzoek naar nationale veiligheid en defensiezaken’.

De Australische federale politie (AFP) zei in een verklaring dat de bevelen zijn uitgevaardigd na ‘beschuldigingen van het publiceren van geheim materiaal’.

De politie deed ook een inval bij journaliste Annika Smethurst van News Corp Australia, die artikelen had geschreven over de plannen van de Australische regering om spionageagentschappen meer macht te geven.

Geheime wetsvoorstellen

Smethurst had onder meer geschreven over geheime wetsvoorstellen in de eindfase die de Australische inlichtingendiensten burgers laten bespioneren.

Volgens de Australische journalistenvereniging was de inval een ‘buitensporige aanval op de persvrijheid die journalisten bestraft die berichten over legitieme nieuwsverhalen die duidelijk belang hebben voor het grote publiek’.

Bekijk ook het onderstaand filmpje:

[Belga, Villamedia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
4 jaren geleden

Zeer verontrustende berichten!
Net als bij Assange gaan de klokkenluiders voor de bijl en mogen de oorlogsmisdadigers gewoon hun gang gaan, zogenaamd in het landsbelang. Ja dat kennen we ondertussen: het landsbelang is er om hun eigen misdaden te verhullen. Smeerlappen. Bah!
Waar blijven nu die grote groep regeringsleiders die na de aanslag op Charly Hebdo, massaal opkwamen voor : DE VRIJHEID van MENINGSUITING ???

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

ja leuk de sprongen van de kat(het systeem wat wereldwijd het zelfde is) worden steeds vreemder.. hier kan je er vanuit gaan dat deze in het nauw begint te komen.. begrijpelijk als er geheime en jou rechten verduisterende wetten worden gemaakt in het geniep en onbegrijpelijk voor mensen die normaal doen..
fijn dat alles sneller onder de pet vandaan komt dan zij gebruikelijk (70 jaar 4000weken) laten komen.. maakt dit dat er steeds meer ontoelaatbare rechten schendingen door het systeem zichtbaar worden en de foute mensen(natuurlijk-persoon) die garant staan voor deze schendingen ik mijn visie is niet het systeem slecht maar in ergere maten de mensen(natuurlijk-persoon) die hun macht willekeurig gebruiken naar vaak eigen belang van hun groep, club, vereniging en dergelijke..
daarmee bedoel ik mensen(natuurlijk-persoon) die anderen laten werken voor minder dan dat zij zelf verdienen..
daarnaast door hun vele verdiensten ook nog eens heeeeel weinig belasting betalen.. terwijl jij en ik de minder verdiende juist veeeeel belasting betalen..
waarvan, ik zo ik hier boven lees vreselijke dingen mee betaalt worden.. en dat dan weer in het belang van de veel verdieners..

Hans van der Veen
Hans van der Veen
4 jaren geleden

Tjonge, dit lijkt een regelrecht scenario uit de Netflix serie Secret City, wat zich afspeelt in Canberra Australië…

Elise
Elise
4 jaren geleden

Denk dat de reden om de boel in de doofpot te houden meer ligt bij: internationale drugshandel.(volgens mij de enige reden van deze oorlog).
Bij ons zitten er bij de top/politiek ook mensen die in drugshandel verwikkeld zijn.
Men doet alles om het systeem draaiende te houden.(geld moet blijven rollen/zwart geld komt weer terug en is eigenlijk nu best goed om een economie draaiende te houden) Ook slechte dingen worden dus toegestaan denk ik.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x