Gezondheid

Meisje (9) leest directeur McDonald’s de les over voeding

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 9-jarige Hannah Robertson confronteerde algemeen directeur van McDonald’s Don Thompson afgelopen donderdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de hamburgergigant.

Het meisje bezocht de vergadering samen met haar moeder Kia, ontwerper van een interactief spel dat gericht is op het maken van betere dieetkeuzes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Sommige dingen in het leven zijn niet eerlijk – bijvoorbeeld het overlijden van je huisdier,” citeerde USA Today het meisje. “Ik vind het niet eerlijk wanneer grote bedrijven kinderen verleiden om voedsel te eten dat niet goed voor ze is door gebruik te maken van speelgoed en stripfiguren. Het is niet eerlijk dat zo veel kinderen van mijn leeftijd erg ziek worden en lijden aan diabetes en obesitas.”

Hannah zette vraagtekens bij de marketing van McDonald’s, die gericht is op de verkoop van bewerkt, zout en vet voedsel aan kinderen. Op het eind vroeg ze de directeur van McDonald’s: “Meneer Thompson, wilt u niet dat kinderen gezond zijn zodat ze een lang en gezond leven kunnen leiden?”

Fastfoodketens verbeteren schoorvoetend hun menu’s door bijvoorbeeld water bij maaltijden te serveren in plaats van suikerrijke of cafeïnevrije frisdrank. Voedingsdeskundigen vinden dat de veranderingen nog niet ver genoeg gaan.

“We verkopen geen junkfood,” reageerde Thompson op het meisje. “Mijn kinderen eten ook bij McDonald’s.” Hij bedankte Hannah voor haar commentaar en zei: “Het is mooi dat je meer fruit en groente wilt eten.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max Donadei
Max Donadei
10 jaren geleden

‘We don’t sell junkfood.’ Yeah riiiight gast. De energie en toon in zijn stem is een gevolg van dat hij zich bedreigt en bekritiseerd voelt door een 9 jarig meisje en gaat haar met ‘grote mensenpraat’ tegemoet omdat hij zelf diep van binnen weet dat het niet klopt wat hij doet.

Sijts
Sijts
10 jaren geleden

Irritant en eigenwijs kind… ><
Waarom moet een Mac toch gezond zijn? >< Het is een hamburger keten, dat is nu eenmaal ongezond. Als je er zo af en toe eens heen gaat is het eigenlijk helemaal niet ongezond )ik vind het alleen niet te vreten, doe mij de burger king maar).... Dat er mensen zijn die zich daar wekelijks volproppen, dat maakt het ongezond! Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eetgedrag, als je dik bent en je gaat regelmatig naar zo´n restaurant, dan moet je toch eens goed na gaan denken bij jezelf (tenzij je een eetstoornis hebt). Je moet niet naar al die fastfoodketen en snackbars de schuld gaan geven van het feit dat mensen te dik worden!!! Ik heb vanaf de pubertijd al overgewicht, maar vanaf het begin is het al mijn eigen schuld! Ik eet gewoon graag! Mensen moeten niet zijken en gewoon eerst naar hun eigen eetgedrag kijken, een Mac kan daar niks aan doen!!!!

Sijts
Sijts
10 jaren geleden

En wat betreft “kinderen verleiden”…. Er zijn altijd nog de ouders die erbij zijn om dat te corrigeren, toch….?

Soul2Soul
Soul2Soul
10 jaren geleden

Heel dapper van dit meisje, maar helaas leert de directeur alleen maar “Hoe kan ik nog meer winst maken…” Wat de gezondheid van de mens aangaat,
interesseert deze mensen niet. Cijfers willen ze zien, niks anders.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x