CoronaMens en Dier

Coalitie torpedeert motie Agema over onderzoek naar coronamaatregelen: ‘Absurd en laakbaar’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Er is de afgelopen twee jaar schade, heel veel schade toegebracht door politiek wanbeleid. Die is bijna niet te overzien. Gevaccineerden en ongevaccineerden zijn elkaar naar het leven gaan staan. De zorg staat zorgbreed op klappen. Dat zei Kamerlid Fleur Agema tijdens het coronadebat van 16 februari.

Ze zei ook dat het nu tijd is om alle regels af te schaffen en mensen hun eigen vrije keuzes terug te geven. De beerput gaat open, stelde Agema. “Direct haalt premier Rutte zijn vuile handen van het coronadossier af. “Hem zien we niet meer bij de coronadebatten. Hij laat het nu over aan minister Kuipers, in de hoop dat alle schuld straks op hem afstraalt.”

“Wie waren er betrokken bij het wijzigen van OMT-adviezen door VWS? We lazen dat in ieder geval de voorzitter van het OMT, Van Dissel, op het allerhoogste niveau betrokken was. ‘Wij volgen het OMT’, was telkenmale een flagrante leugen,” zei Agema.

Kuipers ontraadt motie

“En ook: wie veroorzaakte het schampere worst voorhouden toen onze grondrechten geweld werd aangedaan? Was het Ollongren? Grapperhaus? De Jonge? Wie geeft hier rekenschap?” vroeg Agema.

“Rutte wil het liefste dat we vergeten dat hij tot op de dag van vandaag eindverantwoordelijk is voor wat ons land is aangedaan. Maar we zijn niet vergeten en we zullen het ook niet vergeten,” benadrukte het PVV-Kamerlid.

Agema diende vervolgens een motie in die de regering verzoekt onderzoek te doen naar de effectiviteit van alle maatregelen die werden ingezet ‘to flatten the curve’, teneinde de zogeheten gereedschapskist te kunnen ontdoen van gereedschappen die onvoldoende effectief zijn.

Evalueren ho maar

Zorgminister Kuipers ontraadde de motie. “De effectiviteit van elke individuele maatregel kan niet exact bepaald worden,” beweerde hij.

De vier coalitiepartijen stemden tegen de motie, zodat zij werd verworpen. Alle overige partijen stemden voor. “Ons kabinet zet de meest vrijheidsberovende ‘maatregelen’ in sinds de donkere periode van de vorige eeuw, maar evalueren ho maar. Absurd en laakbaar,” reageert Maarten van den Berg op Twitter.

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen voegt hieraan toe: “Ons kabinet maakt van Nederland een controlestaat op deze wijze. Volstrekt tegen alle westerse, liberale en democratische waarden in. Zeg ‘nee’. En dat geldt al helemaal voor de ChristenUnie en Mirjam Bikker. CU heeft de sleutel in handen om dit onzalige en mallotige plan te stoppen.”


4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lone
lone
9 maanden geleden

stelletje verd* kleuters

NooT
NooT
9 maanden geleden

Leuk en aardig, maar allemaal poppenkast natuurlijk.

En wat maakt het uit?
Geen onderzoek, wel onderzoek, in beide gevallen staat de uitkomst toch vast: de maatregelen waren allemaal noodzakelijk bla bla bla bla bla.

Alleen massaal niet meer meedoen kan ons uit deze rotzooi krijgen!

FVD_FAN
FVD_FAN
9 maanden geleden

Sja het driehoeks kartel, wat anders kan je eigenlijk niet eens verwachten.. niet toevallig zijn deze partijen alleenheersers sinds de jaren ’90 of in het zadel geholpen via dubieuze verkiezingen.

“kuch kuch D66.. ”

Het is toch zeker allemaal ‘doorgestoken Kaag’

https://stopworldcontrol.com/nl/stemfraude/

Jan
Jan
9 maanden geleden

Bananenrepubliek Holland en maar stug volhouden dat Rusland ondemocratisch is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

121
0
We lezen graag je reactie!x